ΤΟΠΙΚΑ

Επιστολή διαμαρτυρίας στο Μιχ. Λιάπη

επιστολή-διαμαρτυρίας-στο-μιχ-λιάπη-851206

Την άρση της κατάφωρης αδικίας κατά του Βόλου, που μετά από απόφαση του ΟΣΕ “αποκλείεται” σιδηροδρομικά από τη γειτονική Λάρισα, αφού μειώνονται σημαντικά τα δρομολόγια από και προς Λάρισα, ζητά ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης με επείγον έγγραφο στον Υπουργό Μεταφορών και Συγκοινωνιών Μιχάλη Λιάπη.
Με απόφασή του ο ΟΣΕ καταργεί 14 δρομολόγια από το Βόλο προς Λάρισα και αντιστρόφως.
Ο κ. Αλέκος Βούλγαρης σε έντονο ύφος εκφράζοντας τη δυσφορία του, επισημαίνει ότι “η απόφαση αυτή του ΟΣΕ είναι αντίθετη με κάθε έννοια σχεδιασμού και αρχών που έχει υιοθετήσει τόσο η Κυβέρνηση, όσο και η Ε.Ε., δυναμιτίζει, απαξιώνει και υποβαθμίζει την πόλη αλλά και την ευρύτερη περιοχή.
“Σας δηλώνουμε ότι η πόλη μας και οι πολίτες της δεν θα ανεχθούν άλλο αναίτιες αποφάσεις του ΟΣΕ που συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο σε βάρος της πόλης του Βόλου και ζητούμε τη δική σας παρέμβαση ως πολιτικού προϊσταμένου της διοίκησης του ΟΣΕ”, υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Βόλου.
“Θεωρούμε, συμπληρώνει ο κ. Βούλγαρης, ότι η απόφαση αυτή του ΟΣΕ δυναμιτίζει την προσπάθεια που καταβάλει η πόλη μας και η ευρύτερη περιοχή για την κοινωνική και οικονομική της ανάπτυξη, που η ίδια η Κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει υιοθετήσει και δρομολογήσει όπως:
-O σιδηροδρομικός άξονας Ηγουμενίτσας-Βόλου έχει ενταχθεί στα διευρωπαϊκά δίκτυα.
-Το λιμάνι του Βόλου έχει χαρακτηρισθεί ως μια από τις πέντε θαλάσσιες πύλες της Εγνατίας οδού (Ηγουμενίτσα, Βόλος, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη).
-Ο Βόλος και η Λάρισα διεκδικούν την διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 και μια από τις επιλογές της βελτίωσης των τεχνικών υποδομών, στο Φάκελο Διεκδίκησης, είναι η σύνδεση Βόλου-Λάρισας με περιαστικό ηλεκτροκίνητο σιδηρόδρομο.
-Ο Βόλος και η Λάρισα, στο πλαίσιο του Δ΄ ΚΠΣ και των καινοτόμων προτάσεων Global, υπέβαλαν στον Υπουργό Οικονομίας σχέδιο ανάπτυξης του διπόλου Βόλου-Λάρισας, σύμφωνα με το εθνικό και περιφερειακό χωροταξικό σχέδιο ανάπτυξης.
-Στο Βόλο ανακατασκευάστηκε και λειτουργεί με ελλιπές προσωπικό, νέο εργοστάσιο επισκευής φορταμαξών, με στόχο την μείωση του κόστους της επισκευής των φορταμαξών στο ήμισυ του αντίστοιχου κόστους με αναθέσεις εκτός ΟΣΕ.
Η επιστολή του δημάρχου Βόλου κοινοποιείται επίσης στους τοπικούς βουλευτές, το Νομάρχη Μαγνησίας και το σύνδεσμο Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας ενώ σύντομα αναμένεται να ληφθούν και άλλες πρωτοβουλίες ώστε να ανατραπεί αυτή η αρνητική για το Βόλο απόφαση του Οργανισμού Σιδηροδρομικών Ελλάδος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου