ΤΟΠΙΚΑ

Εξαρθρώθηκε “ροζ” κύκλωμα

εξαρθρώθηκε-ροζ-κύκλωμα-851206

Ενα από τα μεγαλύτερα οργανωμένα κυκλώματα εμπορίας ανθρώπων, με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, έπειτα από έρευνες δύο μηνών και γιγαντιαία επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, στην Αττική.
Οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο ταυτόχρονα σε 34 σημεία της Αθήνας, υπό την εποπτεία του αρμόδιου εισαγγελέα Εφετών Δ. Παπαγγελόπουλου και του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Π. Πούλιου, ο οποίος διέθεσε πέντε εισαγγελείς υπό την εποπτεία της εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ελένης Ράϊκου για τη διενέργεια των ερευνών.
Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν έντεκα μέλη του κυκλώματος (οκτώ άνδρες και τρεις γυναίκες) υπήκοοι Ελλάδας, Καζακστάν, Μολδαβίας και Ουκρανίας, καθώς και άλλα 62 άτομα (26 άντρες και 36 γυναίκες υπήκοοι Ελλάδας, Αλβανίας, Πολωνίας, Αρμενίας, Ρουμανίας, Τσεχίας, Νιγηρίας και Βενεζουέλας), οι οποίοι κατηγορούνται για διευκόλυνση αλλότριας ακολασίας ή γιατί εκδίδονταν παράνομα.
Οι 62 συνελήφθησαν σε καταστήματα με αισθησιακούς χορούς, μπαρ και άλλα συναφή, ενώ απελευθερώθηκαν από τους αστυνομικούς και τρεις γυναίκες από την Ουκρανία, τις οποίες τα μέλη του κυκλώματος κρατούσαν φυλακισμένες και τις εξανάγκαζαν να εκδίδονται.
Εντοπίστηκε ακόμα το τηλεφωνικό κέντρο του κυκλώματος σε διαμέρισμα των Πατησίων, όπου υπήρχαν 36 τηλεφωνικές γραμμές και 12 γυναίκες ανά βάρδια για να κλείνουν τα ερωτικά ραντεβού.
Παράλληλα, σε συνεργασία με την Interpol, τη Europol και τους αστυνομικούς συνδέσμους της Ελλάδας σε άλλα κράτη, συνελήφθησαν δύο ακόμα άτομα στην Ουκρανία, ενώ αναζητούνται άλλα επτά μέλη του κυκλώματος και συγκεκριμένα πέντε Έλληνες, ένας Ρώσος και ένας Μολδαβός.
Οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας ξεκίνησαν πριν από δυο μήνες έπειτα από πληροφορία των ουκρανικών αρχών, που ανέφερε ότι ένας άντρας με μοναδικά διαθέσιμα στοιχεία το ψευδώνυμο και τον αριθμό τηλεφώνου του, είχε φέρει από την Ουκρανία δύο νεαρές γυναίκες, τις οποίες εξανάγκαζε να εκδίδονται στην περιοχή της Αττικής.
Μόνο στο διάστημα των δύο μηνών που διήρκεσε η έρευνα, διαπιστώθηκε ότι τα μέλη του κυκλώματος είχαν στείλει εμβάσματα σε ανατολικές χώρες, όπου βρίσκονται συνεργοί τους και απ όπου προέρχονται οι γυναίκες, περίπου 200.000 ευρώ.
Για την έρευνα είχε ενημερωθεί και το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ) και μη κυβερνητικές οργανώσεις, οι οποίες θα αναλάβουν την περίθαλψη και υποστήριξη των τριών γυναικών που απελευθερώθηκαν και άλλων θυμάτων της εγκληματικής δραστηριότητας.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης προσήχθησαν συνολικά στην Ασφάλεια 152 άτομα. Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου