ΤΟΠΙΚΑ

Σοβαρά τραυματίστηκε σε τροχαίο ο Π. Πελεκάνος

σοβαρά-τραυματίστηκε-σε-τροχαίο-ο-π-πε-851206

Σε σοβαρή κατάσταση, έχοντας όμως αποφύγει το κίνδυνο για τη ζωή του, νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Βόλου ο δημοτικός σύμβουλος, πρόεδρος του Οργανισμού Κέντρου Παιδιού του Δήμου Βόλου και μέλος της Δημαρχιακής Επιτροπής κ. Παντελής Πελεκάνος, ο οποίος τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε προχθές το απόγευμα στα Κάτω Λεχώνια. Στη ίδια κατάσταση νοσηλεύεται και η σύζυγός του Παναγιώτα Καραγιώτα, υπάλληλος του Νοσοκομείου Βόλου, ενώ με ελαφρά τραύματα επίσης νοσηλεύονται οι δύο κόρες του ζεύγους ηλικίας 14 και 15 ετών.
Το τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε προχθές στις 5.10 το απόγευμα στο 10,8 χλμ., της Εθνικής Οδού Βόλου – Ζαγοράς (κάτω κλάδος), στο ύψος των Κάτω Λεχωνίων.
Το Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 42χρονος κάτοικος Βόλου, κρεοπώλης και είχε κατεύθυνση την Αγριά, εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε μετωπικά με το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Παντελής Πελεκάνος, 46 ετών, πολιτικός υπάλληλος της Τροχαίας Βόλου και επέβαινε η οικογένειά του. Η οικογένεια Πελεκάνου μετέβαινε σε κοντινή παραλία για μπάνιο. Από την σφοδρή σύγκρουση το αυτοκίνητο του δημοτικού συμβούλου Βόλου μετατράπηκε σε άμορφη μάζα σιδερικών και όπως ανέφεραν οι αστυνομικοί της Τροχαίας που έφτασαν στον τόπο του ατυχήματος, είναι θαύμα που βρίσκονται στη ζωή. Σύμφωνα με τους τροχονόμους, το γεγονός ότι όλοι φορούσαν ζώνες ασφαλείας απέτρεψε τα χειρότερα.
Ολοι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Βόλου, ενώ ο Παντελής Πελεκάνος και η σύζυγός του υποβλήθηκαν σε πολύωρες χειρουργικές επεμβάσεις.
Τους τραυματίες επισκέφθηκαν μέλη της ομάδας πλειοψηφίας του Δήμου Βόλου, ενώ χθες κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, το σώμα εξέφρασε την ευχή του για ταχεία ανάρρωση των τραυματισθέντων.
Ο «Τ» εκφράζει τις θερμές του ευχές για γρήγορη ανάρρωση της οικογένειας Πελεκάνου.

Νεκρή
Στο μεταξύ θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο στο 14ο χιλιόμετρο του δρόμου Βόλου- Καναλίων προς τις Γλαφυρές. Πιο συγκεκριμένα στις 7.15 το απόγευμα στο συγκεκριμένο σημείο συγκρούστηκαν μετωπικά ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε μία 38χρονη γυναίκα κάτοικος των Μελισσατίκων με ένα Ι. Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 47χρονος άντρας από τις Γλαφυρές. Από την σύγκρουση τραυματίστηκε βαριά μία 82χρονη που επέβαινε στο δεύτερο αυτοκίνητο και η οποία στις 1.30 τα ξημερώματα της Κυριακής υπέκυψε στα τραύματά της. Επίσης τραυματίστηκε ελαφρά και η 38χρονη οδηγός του πρώτου αυτοκινήτου.

Στοιχεία
Σύμφωνα με την εβδομαδιαία δραστηριότητα των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνση Μαγνησίας κατά το χρονικό διάστημα από 2 έως 8 Ιουλίου 2007 βεβαιώθηκαν 22 παραβάσεις για μέθη, 211 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και 10 παραβάσεις για αντικανονικό προσπέρασμα.
Αναφορικά με τα δίκυκλα ελέγχθηκαν 713 οδηγοί βεβαιώθηκαν 181 παραβάσεις, από τις οποίες οι 63 αφορούσαν τη μη χρήση προστατευτικού κράνους και οι 48 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.
Στο κοινωνικό της μήνυμα, η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας αναφέρεται στην οδήγηση με ασφάλεια. Όπως τονίζεται:
Δεν οδηγώ όταν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη πoτά. Σέβομαι τα όρια ταχύτητας. Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα. Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη. Σταματάω στο STOP και παραχωρώ προτεραιότητα. Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς και στα άτομα με ειδικές ανάγκες. Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων. Φοράω πάντοτε ζώνη ασφαλείας. Βάζω τα παιδιά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και τους φοράω ζώνη ασφαλείας.
Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα, φοράω πάvτα κράνος. Πριν ξεκινήσω για ταξίδι, ελέγχω το όχημα που θα οδηγήσω. Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κ.Ο.Κ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου