ΤΟΠΙΚΑ

Μπαλλής: Eικονική πραγματικότητα…

μπαλλής-eικονική-πραγματικότητα-851206

Με αφορμή τον προχθεσινό απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Ρίζος, ο επικεφαλής του συνδυασμού Δημοτική Συνεργασία Για την Αναγέννηση της Νέας Ιωνίας Μάκης Μπαλλής έδωσε στη δημοσιότητα την παρακάτω ανακοίνωση:
Εάν «έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν», στη Δημοτική Αρχή Νέας Ιωνίας έχει γίνει πλέον συνήθεια να παρουσιάζουν τη φαντασίωσή τους ως πραγματικότητα και να επιχειρούν πότε με ψεύδη, πότε με παραποίηση της αλήθειας και πότε με «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε», να εξαπατήσουν την κοινή γνώμη. Αυτή τη φορά η αποστολή χρεώθηκε στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος με ένα ποταμό ανούσιων λιβανωτών για τον Δήμαρχο, προσπάθησε να πείσει ότι «όλα βαίνουν καλώς» στο Δήμο Ν. Ιωνίας.
Επαίρεται ο κ. Πρόεδρος, δηλαδή η Δημοτική Αρχή, ότι στη Δημαρχιακή Επιτροπή μετέχουν και εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης. Δεν λέει όμως ότι αυτό είναι υποχρεωτικό, βάσει του άρθρου 104 του Δημοτικού Κώδικα. Προσθέτει ότι η αντιπολίτευση μετέχει και στις διοικήσεις των δημοτικών επιχειρήσεων. Όμως το άρθρο 255 του Κώδικα επιβάλλει τη συμμετοχή τουλάχιστον ενός εκπροσώπου της μειοψηφίας στις διοικήσεις αυτές.
Αραγε ο κ. Πρόεδρος θεωρεί δείγμα της δημοκρατικής ευαισθησίας της δημοτικής αρχής και τη χρήση παραποιημένων πρακτικών από αποφάσεις επιτροπών; Αφορά και στην παραπλάνηση του Δημοτικού Συμβουλίου με τη χρήση αλλοιωμένων αποφάσεων;
Στο ίδιο κείμενο αναγγέλλεται (!) η τακτοποίηση των οικονομικών εκκρεμοτήτων του παρελθόντος. Ξέχασε ο κ. Πρόεδρος ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο πάρθηκε ήδη ένα μεγάλο δάνειο και ετοιμάζεται δεύτερο για τον επόμενο χρόνο; Στον «απολογισμό» του δημοτικού έργου, ίσως στο σημείο που αναφέρεται σε απλήρωτους εργαζόμενους, θα έπρεπε να προσθέσει τα εκατομμύρια που ξόδεψε η δημοτική αρχή για να αποκτήσει ο κ. Μαβίδης νέο υπερπολυτελές δημαρχιακό γραφείο, αλλά και τα 46.000 ευρώ που πληροφορηθήκαμε ότι πρόσφατα πληρώθηκαν για να αποκτήσει και καινούργιο πολυτελές δημαρχιακό αυτοκίνητο!
«Αλλαξε το πράσινο» μας λέει ο κ.Πρόεδρος, μόνο που δεν λέει ότι πληρώνεται 150.000 ευρώ το χρόνο ιδιώτης εργολάβος για τη συντήρηση και 50.000 ευρώ για νέες φυτεύσεις!
Στην εναγώνια αναζήτηση για την παρουσίαση και κάποιων έργων, παρατίθενται… πρωτοβουλίες άλλων, ανακοινώσεις υπουργείων και οργανισμών και προθέσεις για το μέλλον. Η μόνη αναφορά που γίνεται σε πραγματικά έργα, είναι σε έργα που δεν τους ανήκουν. Εργα που ή έγιναν ή ξεκίνησαν την προηγούμενη δημοτική περίοδο.
Οι ασφαλτοστρώσεις και τα έργα οδοποιΐας είναι ενταγμένα από το 2005 στο πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ, στην κατανομή του 45% με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση συνολικά 923.000 ευρώ μέχρι το 2009 και με πίστωση 135.000 ευρώ για το 2007.
Τα έργα στο Αλιβέρι από το πρόγραμμα ΡΟΜ έγιναν και ολοκληρώθηκαν μέχρι το 2006 με συνολικό κόστος 950.000 ευρώ. Το Κέντρο Κοινωνικών Εκδηλώσεων είχε εξασφαλισθεί από το 2004 με εγκεκριμένη πίστωση 300.000 ευρώ και ο διαγωνισμός ανάδειξης εργολάβου έγινε με καθυστέρηση λόγω αλλαγής χωροθέτησης.
Το Κέντρο Νέων Τεχνολογιών, είναι εγκεκριμένο από το 2006 ως επιπλέον κοινοτικό έργο χρηματοδοτούμενο, λόγω της υψηλής απορροφητικότητας του Δήμου Ν. Ιωνίας σε κοινοτικούς πόρους την περίοδο 2003-2006.
Η υπογείωση της ΔΕΗ στο Αλιβέρι έχει ξεκινήσει από το 2005, ύστερα από έγκριση της μελέτης που είχε υποβάλει η Επιχείρηση.
Τα έργα ύδρευσης στα Μελισσάτικα είναι αποφασισμένα από την προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ, ενώ το έργο του ευρυζωνικού δικτύου είχε ενταχθεί σε κοινοτικό πρόγραμμα και είχε χρηματοδοτηθεί από το 2006.
Θα υπάρξει άραγε και άλλος απολογισμός, με αναφορές στις απολύσεις εργαζομένων, στην εμμονή για άνοιγμα της Καραμπατζάκη, στην εφαρμογή λανθασμένων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, στην ανάθεση σε εργολάβους όλων των μελετών που χρειάζεται ο Δήμος μας, στις σχέσεις με συλλόγους και σωματεία της πόλης, στην εχθρική αντιμετώπιση της ΝΙΚΗΣ, στο σχεδιασμό να σβησθεί το παρελθόν και η ιστορία της πόλης μας;

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου