ΤΟΠΙΚΑ

Τον λήστεψε ο φίλος του…

τον-λήστεψε-ο-φίλος-του-329719

Εριξαν τα προσωπεία των δραστών των ενόπλων επιθέσεων στον ιχθυέμπορο και τον ιδιοκτήτη τσιπουράδικου

Τις ληστείες των δύο επαγγελματιών, ενός ιχθυέμπορου και ενός ιδιοκτήτη τσιπουράδικου στο Βόλο, κατάφερε να εξιχνιάσει μέσα σε λίγες ημέρες και μετά από εντατικές έρευνες η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου. Η έκβαση των ερευνών με τη σύλληψη δύο υπηκόων Αλβανίας και την αναζήτηση, μετά την ταυτοποίηση, άλλων δύο ομοεθνών τους, επιβεβαίωσε το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Τ» για ληστείες με μέθοδο-καρμπόν που έκρυβαν κοινά πρόσωπα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Πρόκειται για παρέα τεσσάρων αλλοδαπών νεαρής ηλικίας. Στα χέρια των αστυνομικών βρέθηκαν από προχθές το απόγευμα οι «εγκέφαλοι» τής κάθε ληστείας, ηλικίας 23 ετών. Ο ένας έστησε το κόλπο σε βάρος του 29χρονου ιχθυέμπορου τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου. Ο επικεφαλής ληστής της ομάδας των τριών κουκουλοφόρων σε εκείνη τη ληστεία, αποδείχθηκε ότι ήταν πρώην εργαζόμενος του θύματος, ο οποίος τον απασχολούσε περιστασιακά.

Για τη δεύτερη ληστεία, σε βάρος του 52χρονου ιδιοκτήτη τσιπουράδικου, τον οποίο ακινητοποίησαν, φίμωσαν και έδεσαν στην είσοδο της πολυκατοικίας του, τον έσυραν μέσα στο διαμέρισμά του και επιτέθηκαν τραυματίζοντας τη 51χρονη σύζυγό του, μπροστά στο μόλις 2 ετών εγγονάκι τους, ήταν ακόμη πιο σοκαριστικές. Ο «εγκέφαλος» ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, γνώριμος στον 52χρονο και ορισμένες φορές είχαν βγει παρέα για διασκέδαση…

Κοινός κρίκος

Εκτός των φιλικών σχέσεων μεταξύ των τεσσάρων κακοποιών διαπιστώθηκε ότι κοινός κρίκος, δηλαδή συμμέτοχος και στις δύο τελευταίες ληστείες στο κέντρο του Βόλου, ήταν 23χρονος Αλβανός. Είναι ένας από τους δύο, οι οποίοι αναζητούνται και πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για τον πιο βίαιο και σκληρό της ομάδας. Και στις δύο ληστείες χρησιμοποιήθηκε ως βοηθός των εγκεφάλων, εξαιτίας του αδίστακτου χαρακτήρα του, και ήταν εκείνος που και στις δύο επιθέσεις κρατούσε το όπλο, απειλώντας και χτυπώντας τα θύματά του. Ο 23χρονος μαζί με τον δεύτερο που αναζητείται, ηλικίας 20 ετών και ο οποίος ήταν ο τρίτος των κουκουλοφόρων στην επίθεση εναντίον του ιχθυέμπορου, διαμένουν παράνομα στη χώρα.

Από τον στενό κύκλο των θυμάτων ξεκίνησαν οι εξονυχιστικές έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, καθώς τα πρώτα στοιχεία έδειχναν ότι οι δράστες δεν επέλεξαν τυχαία τα θύματά τους.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται και σε συνεργασία με αστυνομικούς της ΟΠΚΕ και της ΔΙΑΣ, αξιοποιώντας κατάλληλες πληροφορίες, προχώρησαν χθες το απόγευμα στην προσαγωγή των δύο υπηκόων Αλβανίας, οι οποίοι βάδιζαν μαζί στην οδό Ιωλκού, κοντά στη Δημητριάδος. Η επιχείρηση της αστυνομίας εξελίχθηκε μπροστά σε πλήθος κόσμου, στις 5.30 το απόγευμα, εν ώρα λειτουργίας της αγοράς. Η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας δεν επιβεβαίωσε εκείνη την ώρα, αλλά και αργότερα τις πληροφορίες που ήθελαν να πρόκειται για τους επικίνδυνους ληστές του Βόλου, καθώς επρόκειτο ακόμη για υπόπτους. Στη διάρκεια της προανάκρισης όμως οι δράστες παραδέχθηκαν τις πράξεις τους.

Στο σπίτι του ενός βρέθηκε ποσό 2.600 ευρώ από τις 8.000 που είχε αρπάξει από τον ιχθυέμπορου, ενώ στην κατοχή του δεύτερου δολάρια, τα οποία αναγνωρίστηκαν από τον ιδιοκτήτη του τσιπουράδικου.

Χθες ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας Δημ. Κατσίκας και ο διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου Γιάννης Τόλιας σε συνέντευξη Τύπου ενημέρωσαν για την εξιχνίαση των δύο σοβαρών υποθέσεων, που οι εκτιμήσεις ήθελαν, αν η δράση της επικίνδυνης παρέας δεν ανακόπτονταν, να είχαν πιθανότατα και ουρά…

Δύο χτυπήματα σε τρεις ημέρες

Το σχέδιο της πρώτης ληστείας τέθηκε σε εφαρμογή στις 23 Μαρτίου σε βάρος 29χρονου ιχθυέμπορα του Βόλου. Τις πρώτες πρωινές ώρες εκείνης της ημέρας τρεις δράστες, ενεργώντας από κοινού και κρατώντας οι δύο από αυτούς πυροβόλα όπλα και ο τρίτος σιδηρολοστό, πλησίασαν τον 29χρονο τη στιγμή που προσπάθησε να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό του για να ξεκινήσει για τη δουλειά του.

Με την απειλή των όπλων τον ακινητοποίησαν και του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 8.000 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο, τα κλειδιά της οικίας και του αυτοκινήτου του.Όπως διαπιστώθηκε δράστες είναι ο 23χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, και δύο ακόμα ομοεθνείς συνεργοί του.

Η δεύτερη ληστεία είχε στόχο τον 52χρονο ιδιοκτήτη τσιπουράδικου. Όταν τις πρώτες πρωινές ώρες, στις 27 Μαρτίου, επέστρεφε στο σπίτι του από τη δουλειά, δύο δράστες κρατώντας ο ένας από αυτούς όπλο του επιτέθηκαν τη στιγμή που άνοιξε την κεντρική είσοδο στην πολυκατοικία όπου διαμένει και με τη χρήση σωματικής βίας τον ακινητοποίησαν. Στη συνέχεια τον φίμωσαν, τον έδεσαν και τον οδήγησαν στο 2ο όροφο όπου βρίσκεται το διαμέρισμά του. Με τα κλειδιά του εισήλθαν στο διαμέρισμα και με τη χρήση σωματικής βίας ακινητοποίησαν επίσης την 51χρονη σύζυγό του. Αφού ερεύνησαν τους χώρους της οικίας, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 65.000 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 15.000 ευρώ από την τσέπη του παντελονιού του και ένα κόσμημα από το λαιμό της συζύγου του.

Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, στην οποία υπεβλήθησαν οι ποινικές δικογραφίες, εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος των προσαχθέντων. Ακολούθησε άμεσα η σύλληψή τους και χθες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου