ΤΟΠΙΚΑ

Μεταρρυθμίσεις και σκληρή κριτική στο ΠΑΣΟΚ

μεταρρυθμίσεις-και-σκληρή-κριτική-στ-851206

Εμφαση στις μεταρρυθμίσεις και σκληρή κριτική κατά του ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνουν οι ομιλίες των κορυφαίων στελεχών της ΝΔ, κατά τη δεύτερη ημέρα του 7ου τακτικού συνεδρίου του κόμματος.
«Βασικό μας μέλημα σήμερα είναι να ξεκαθαρίσουμε τις προτεραιότητες και τις κατευθύνσεις της πολιτικής μας ατζέντας στα επόμενα χρόνια, μετά τη νίκη της ΝΔ και του Κώστα Καραμανλή» τόνισε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη κατά τη διάρκεια της ομιλίας της.
Η επόμενη τετραετία θα είναι μία περίοδος με σημαντικά πολιτικά ορόσημα, ανέφερε και προσέθεσε ότι «τα ορόσημα αυτά, δεν θα πρέπει να επηρεάσουν την συνολική πολιτική της ΝΔ, «καθώς οι πειρασμοί θα είναι πολλοί»:
«Το ΠΑΣΟΚ θα επιδοθεί στο γνωστό σπορ της άρνησης και της μικροκομματικής εκμετάλλευσης, ενώ διάφορες ομάδες ίσως το θεωρήσουν ευκαιρία για τη διεκδίκηση αιτημάτων που δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτά, καλλιεργώντας κοινωνική ένταση. Η κυβέρνηση και το κόμμα θα πρέπει να είναι έτοιμα για μια δύσκολη και πολύμηνη πολιτική αναμέτρηση» είπε.
Η κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε ακόμη ότι η επιλογή στις επόμενες εκλογές δεν θα είναι απλώς ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, θα είναι επιλογή ανάμεσα σε αυτούς που εκφράζουν «την Ελλάδα του βολέματος, της αδράνειας και της στασιμότητας και σε εκείνους που θέλουν μεταρρυθμίσεις για μια Ελλάδα ισχυρή, δυνατή, περήφανη».
Περισσότερος οξύς ήταν στην ομιλία του ο Γ.Αλογοσκούφης, ο οποίος έχει βρεθεί στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης, κυρίως για την υπόθεση των ομολόγων.
«Εδώ στεκόμαστε εμείς. Συνεπείς προς τις δεσμεύσεις που αναλάβαμε, υπηρετούμε με υπευθυνότητα τους πολίτες και τη χώρα. Κτίζουμε μια νέα Ελλάδα. Η οικονομία ξεπερνά τα προβλήματα που άφησε πίσω του χθες. Η κοινωνία προοδεύει. Καλύπτουμε το χαμένο έδαφος. Κανένας δεν μένει πίσω. Η πρόοδος ανήκει σε όλους» σημείωσε και συνέχισε:
«Και εκεί, στα σκοτάδια του χθες στέκονται οι εκφραστές του. Αυτοί που ως κυβέρνηση, για ένα τέταρτο του αιώνα, υπονόμευσαν με τις επιλογές τους την οικονομία και διέρρηξαν τον κοινωνικό ιστό. Και σήμερα, ως αντιπολίτευση, οι εκφραστές του χθες περιοδεύουν παριστάνοντας τους διαπρυσίους κήρυκες της κάθαρσης. Ας καθαρίσουν πρώτα την αυλή τους από τους διάφορους αετονύχηδες» προσέθεσε.
«Οι εκφραστές του χθες και οι Κλουζό του σήμερα καταφεύγουν στο τελευταίο καταφύγιο που τους απέμεινε. Τη μαύρη προπαγάνδα και τις προσωπικές συκοφαντίες προς την κυβέρνηση αλλά και προς εμένα προσωπικά» κατέληξε.
Ο βουλευτής Γ. Μανώλης πρότεινε να υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ της ιδιότητας του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής και κυβερνητικής θέσης, πρόταση η οποία προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, αφού πολλά στελέχη εμφανίζονταν διατεθειμένα ακόμα και να υποβάλουν την παραίτησή τους, απορρίπτοντας τις αιτιάσεις του πρώην συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ.
Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ έκανε ο υπουργός Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλος. υπογραμμίζοντας τις διαφορές των δύο κομμάτων κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. «Χθες, σήμερα, αύριο απαντάμε σε εκείνους που έχουν επιλέξει το δρόμο της όξυνσης και της πόλωσης, το δρόμο του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας, το δρόμο του μηδενισμού και των ύβρεων, τους καταλαβαίνουμε. Έτσι έχουν μάθει. Αυτοί είναι και δεν αλλάζουν. Ποτέ δεν τόλμησαν στο παρελθόν να πολιτευτούν στα δύσκολα με υπευθυνότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση αναφέρθηκε στην ομιλία της η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου. «Το εκπαιδευτικό σύστημα έτσι όπως το ξέραμε δεν μπορούσε να αλλάξει τη μοίρα των ανθρώπων, να δημιουργήσει ουσιαστική κινητικότητα και να δώσει ευκαιρίες» ανέφερε.
Ο Αντ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι «στη λέξη μεταρρύθμιση συνοψίζεται το όραμα και εξηγείται το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας» και συμπλήρωσε ότι «επιθετικά διεκδικούμε τη νέα λαϊκή κινητοποίηση που ξεκινάει σήμερα εδώ, για μια νέα τετραετία, ώστε να ξεκολλήσουμε οριστικά την Ελλάδα από τη φθορά και την ακινησία των 20 ετών του ΠΑΣΟΚ».
Ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας στράφηκε κατά των φαινομένων διχασμού, λέγοντας πως «όσοι επιχειρούν να διχάσουν θα μας βρίσκουν μπροστά τους

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου