ΤΟΠΙΚΑ

Τριάντα μήνες «καμπάνα» σε βολιώτη επιχειρηματία

τριάντα-μήνες-καμπάνα-σε-βολιώτη-επ-373614

Για οφειλές ύψους 820.000 ευρώ προς το Δημόσιο

Τριάντα μήνες με αναστολή επέβαλε το περασμένο Σάββατο το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημελλειοδικείο Βόλου σε 65χρονο επιχειρηματία του Βόλου, που βρέθηκε ένοχος για πλαστά και εικονικά τιμολόγια, ύψους 820.000 ευρώ. Τιμολόγια που είχαν εκδοθεί για λογαριασμό της εταιρίας μεταλλικών κατασκευών της οποίας ιδιοκτήτης φέρονταν ο ίδιος

Πριν τη σύλληψη του 65χρονου είχαν προηγηθεί αλλεπάλληλες προσπάθειες από τους άντρες του ΣΔΟΕ να τον συλλάβουν στο σπίτι του. Προσπάθειες οι οποίες ωστόσο απέβησαν άκαρπες. Τελικά μετά από επικοινωνία που είχαν οι άντρες του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος με το δικηγόρο του ο 65χρονος πείστηκε και εμφανίστηκε μαζί με το συνήγορό του αυτοβούλως το Σάββατο το πρωί στην Ασφάλεια από την οποία και οδηγήθηκε στη συνέχεια στα δικαστήρια.

Ο 65χρονος υποστήριξε ότι δεν είναι ο ίδιος ο λήπτης των πλαστών και εικονικών τιμολογίων, αλλά άλλος επιχειρηματίας τον οποίο λόγω της φιλίας που είχαν από την παιδική τους ηλικία, προθυμοποιήθηκε να τον βοηθήσει και να εκδοθεί στο δικό του όνομα το ΑΦΜ της εταιρίας μεταλλικών κατασκευών, καθώς ο φίλος του είχε προβλήματα με την Εφορία και δεν μπορούσε να λειτουργήσει. Γι΄αυτό και τον παρακάλεσε, όπως είπε, να ανοίξει τη νέα του επιχείρηση στο όνομά του, πράγμα και το οποίο έγινε. Σημειώνεται πως ο επιχειρηματίας – φίλος του καταδικασθέντα έχει αποβιώσει εδώ και αρκετούς μήνες. Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην εταιρία μεταλλικών κατασκευών διαπιστώθηκαν τα εικονικά και πλαστά τιμολόγια, για τα οποία λήπτης εμφανίζονταν ο 65χρονος.

Σημειώνεται πως η οφειλή των 820.000 ευρώ προς το Δημόσιο αφορά τη μη καταβολή του αναλογούντος ΦΠΑ για τις χρήσεις 2004,2005 και 2006.

Όπως υπογραμμίζουν στελέχη του ΣΔΟΕ όταν υπάρχουν πλαστά και εικονικά τιμολόγια γίνεται μήνυση από την αρμόδια ΔΟΥ και βεβαιώνεται το ποσό του ΦΠΑ καθώς και ο φόρος εισοδήματος που αποκόμισε ως παράνομο όφελος από τη λήψη πλαστών και εικονικών τιμολογίων. Αν το ποσό δεν πληρωθεί τότε δίνεται εντολή από τον οικονομικό εισαγγελέα στο ΣΔΟΕ να συλληφθεί και να δικαστεί, Όπως και έγινε. Σε βάρος του 65χρονου τώρα εκκρεμεί και η μήνυση από τη ΔΟΥ στην οποία ανήκει για την αποδοχή πλαστών και εικονικών τιμολογίων. Σημειώνεται πως ο 65χρονος διατηρεί δική του εμπορική επιχείρηση στο Βόλο.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου