ΤΟΠΙΚΑ

Αύριο η συνέχεια στην «κόντρα»… ανάμεσα στο Δήμο και το Επιμελητήριο

αύριο-η-συνέχεια-στην-κόντρα-ανάμ-379519

Καθώς διακόπηκε η χθεσινή Γενική Συνέλευση μετόχων της ΙΑΣΩΝ Α.Ε

Θολό συνεχίζει να είναι το τοπίο για το μέλλον της ΙΑΣΩΝ Α.Ε μετά και τη χθεσινή Γενική Συνέλευση των μετόχων που συγκλήθηκε σε αίθουσα του Επιμελητηρίου. Η συνεδρίαση έγινε κεκλεισμένων των θυρών, αφού δεν επιτράπηκε σε αυτήν η είσοδος των εκπροσώπων των εφημερίδων…

Μετά από αυτό είναι φυσικό και η εικόνα που υπάρχει να μην είναι ξεκάθαρη, αν και όπως όλα δείχνουν η ρήξη του Δήμου Βόλου με το Επιμελητήριο πρέπει να θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιη, καθώς ο πρώτος φέρεται αποφασισμένος να προσβάλει τις αποφάσεις που θέλει να επιβάλει ο μεγαλύτερος μέτοχος της ΑΕ (με ποσοστό 45%) που είναι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 400.000 ευρώ και η λύση και εκκαθάριση της εταιρίας στα ποσοστά του κάθε μετόχου (Επιμελητήριο 45%, Αιρετή Περιφέρεια ως καθολικός διάδοχος της πρώην Νομαρχίας Μαγνησίας 20%, Δήμος Βόλου 20% και ΕΑΣ Βόλου 15%).

Στη χθεσινή Γενική Συνέλευση οι μέτοχοι προχώρησαν στον ορισμό του νέου 11μελούς Διοικητικού Συμβουλίου. Ειδικότερα από το Επιμελητήριο στο νέο Δ.Σ. ορίστηκαν ως μέλη οι Απ. Αθανασός, Γιάννης Μπουρούνης, Απόστολος Πούλιος, Στάθης Πλαστάρας και Κων. Χαλίφας, από την αιρετή Περιφέρεια οι Π. Μπατζιάκας και Γ. Κίτσιος, από το Δήμο Βόλου οι Ηλίας Ξηρακιάς και Γιάννης Κουρτίνας και από την Ένωση Βόλου οι Νικήτας Πρίντζος και Δ. Λύρας.

Σύμφωνα με το γραμματέα του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Στάθη Πλαστάρα η γενική συνέλευση θα συνεχιστεί αύριο το απόγευμα. Η χθεσινή Γ.Σ. διακόπηκε προκειμένου να συγκεντρωθούν τα στοιχεία που ζήτησε ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου Νικήτας Πρίντζος που ζήτησε να πληροφορηθεί το ακριβές ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών της ΑΕ. Σύμφωνα με τον κ. Πλαστάρα το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών είναι περισσότερες από 280.000 ευρώ, ενώ μαζί με τις 80.000 ευρώ που είναι ο Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ) για το 2012, προσεγγίζει τις 400.000 ευρώ,

Από την πλευρά του ο Δήμος Βόλου, μέσω του εκπροσώπου του Ηλία Ξηρακιά, επέμενε ότι ο ΙΑΣΩΝ είναι δημόσιο κτήμα και δόθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για δημόσιο όφελος. Ο Δήμος επιμένει ότι αρμόδιο για τη λύση της εταιρίας είναι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και ότι το ακίνητο των 48.000 τ.μ. θα πρέπει να αποδοθεί στο Δήμο για να απαλλάσσεται από το ετήσιο βραχνά των 80.000 ευρώ που αντιστοιχεί στο ΦΜΑΠ, να γίνει μονομετοχική εταιρία η οποία στη συνέχεια θα προχωρήσει σε συνεργασία με τους λοιπούς μετόχους στη σύσταση του Φορέα Διαχείρισης για το σκοπό για τον οποίο συστάθηκε, δηλαδή για τις ανάγκες του πρωτογενή τομέα.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου