ΤΟΠΙΚΑ

Η αλήθεια για την Κάρλα δεν κρύβεται…

η-αλήθεια-για-την-κάρλα-δεν-κρύβεται-851206

Δριμεία επίθεση στο γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Φώτη Γκούπα εξαπέλυσε η Περιφερειακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλίας για το έργο της Κάρλας, τονίζοντας ότι “η αλήθεια δεν κρύβεται”.
Η Περιφερειακή επιτροπή του ΠΑΣΟΚ καταλογίζει “γύμνια” επιχειρημάτων και ουσιαστικού έργου στην Κυβέρνηση και κατ επέκταση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και απευθύνει “καυτά ερωτήματα” για την πορεία του έργου και όχι μόνο.
Τα ερωτήματα απευθύνονται κυρίως προς τον Πρωθυπουργό που την Κυριακή αναμένεται στη Λάρισα, γεγονός που έχει ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Μία πρόγευση μάλιστα αποτελεί η προσωπική επίθεση προς τον κ. Κων. Καραμανλή που η Περιφερειακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί για ανικανότητα, ανεπάρκεια, συγκάλυψη κουμπάρων και σκανδάλων…

“Δυστυχώς, η προσπάθεια του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Φ. Γκούπα να καθησυχάσει τους πολίτες για την εξέλιξη του μεγάλου έργου της Κάρλας, δεν έπεισε, επισημαίνει η Περιφερειακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Θεσσαλίας. Οι διαβεβαιώσεις του εκπροσώπου της Κυβέρνησης της Ν.Δ. δεν μπορούν να γίνουν πιστευτές. Η ίδια λογική, τα ίδια τεχνάσματα, οι ίδιες πρακτικές. Με υπεκφυγές και αναφορές μόνο στη ταυτότητα του έργου και των τεχνικών του στοιχείων, δεν κατάφερε να απαντήσει στα ουσιώδη ερωτήματα και τις διαπιστώσεις για καθυστέρηση και αδιαφορία στο έργο της Κάρλας που έθεσαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής το μέλος του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου κ. Βαγγ. Αργύρη.

Προσπαθούν να επιδείξουν έργο ενόψει των εκλογών, αλλά πέφτουν σε λάθη. Η αλήθεια δεν κρύβεται. Ένα μεγάλο έργο πολλαπλού οφέλους για τη Θεσσαλία, που εμπνεύστηκε, σχεδιάστηκε και ξεκίνησε η υλοποίησή του επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, έχει αφεθεί στην τύχη του.

Η Περιφερειακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Θεσσαλίας κατανοεί την αγωνία και την σπουδή του Γενικού Γραμματέα να απαντήσει στην επίσκεψη του κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ στο έργο της Κάρλας, αλλά τα όσα αναφέρει στην ανακοίνωση του επιβεβαιώνουν πλήρως τις ευθύνες της Κυβέρνησης για την καθυστέρηση του έργου και δημιουργούν πρόσθετες ανησυχίες για την πορεία υλοποίησης του.

Τα ερωτήματα όμως είναι αμείλικτα και δυστυχώς για τη Θεσσαλία και τους πολίτες της αποκαλύπτουν την «γύμνια» του κυβερνητικού σχεδιασμού για το έργο:

• Αλήθεια, ποιος είναι ο ρεαλιστικός χρόνος περάτωσης του έργου;

• Υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα;

• Ποια είναι τα συγκεκριμένα ποσά που απορροφήθηκαν την περασμένη τριετία;

Και μάλιστα τη στιγμή που οι αγρότες της Θεσσαλίας απογοητευμένοι από τις υποσχέσεις και τα ψέματα που έλεγαν τα στελέχη της Ν.Δ. μόλις τέσσερα χρόνια πριν, ζητούν από την Κυβέρνηση το αυτονότητο. Συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των μεγάλων αρδευτικών έργων στην περιοχή.

Ούτε καν γι’ αυτό δεν μπορεί ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας να δεσμευτεί. Ελπίζουμε να δεσμευτεί την Κυριακή ο Πρωθυπουργός. Αν και ποιος αγρότης μπορεί πλέον να τον πιστέψει;

“Θιασώτες της τυφλής άρνησης”

Έστω και τώρα, λίγους μήνες πριν οι πολίτες τους καταδικάσουν, υπογραμμίζεται εξάλλου στην ανακοίνωση, για την ανικανότητα, την ανεπάρκεια, τα ψέματα, τους «κουμπάρους» και τα ομόλογα, ας φροντίσουν να είναι χρήσιμοι στον τόπο.

Απαιτείται με γρήγορους ρυθμούς να προχωρήσει η υλοποίηση των μεγάλων έργων που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη της Περιφέρειας. Ας σταματήσει επιτέλους ο κ. Γκούπας να προσπαθεί με δικαιολογίες να επιρρίψει τις ευθύνες σε άλλους τη στιγμή που υπάρχει κίνδυνος ερημοποίησης της Θεσσαλίας από την λειψυδρία.

Και σαν να μην έφθαναν οι προσπάθειες συγκάλυψης της πραγματικότητας για την Κάρλα, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας υπέπεσε και σε άλλο ατόπημα. Ίσως πιο σοβαρό, τη στιγμή που κατακτήσεις ετών για τη Θεσσαλία, τον πολιτικό πολιτισμό και την Αυτοδιοίκηση, φαίνεται να παραγράφονται με μια μονοκονδυλιά. Η κομματική εμπάθεια και ο πολιτικός φανατισμός οδήγησαν τον Γενικό Γραμματέα στην προκλητική ενέργεια να αγνοήσει τον εκλεγμένο Νομάρχη Μαγνησίας κ. Απ. Παπατόλια κατά την επίσκεψή του στα παράλια του νομού, για ένα θέμα ζωτικού ενδιαφέροντος για ολόκληρη τη Θεσσαλία.

Είναι αδιανόητο για τους ανθρώπους της Θεσσαλίας, τις πολιτικές και παραγωγικές δυνάμεις της Περιφέρειας που χρόνια τώρα αγωνίζονται με δύναμη και ήθος όχι μόνο για την ανάπτυξη της Θεσσαλίας αλλά και για να κατακτήσουν ένα επίπεδο συνεννόησης και συνεργασίας, να υπάρχουν τέτοιου είδους πολιτικές συμπεριφορές και λειτουργίες και μάλιστα του Γενικού Γραμματέα.

Οι πρακτικές αυτές θυμίζουν άλλες εποχές και είναι καταδικασμένες, στη συνείδηση των προοδευτικών πολιτών. Τα προβλήματα των πολιτών και της Θεσσαλίας απαιτούν συνεννόηση, συνεργασία, κοινούς στόχους, σύμπνοια και κοινή διεκδίκηση και όχι μικροπολιτικές συμπεριφορές και σκοπιμότητες.

Στη Θεσσαλία, οι πολιτικοί συσχετισμοί έχουν αλλάξει. Το τοπίο στις επικείμενες εθνικές εκλογές θα είναι διαφορετικό.

Στο ΠΑΣΟΚ δεν είμαστε θιασώτες της τυφλής άρνησης και της στείρας αντιπολίτευσης και αντιπαράθεσης. Κάτι τέτοιο θα ήταν ανεύθυνο. Μοναδικός μας γνώμονας είναι το συμφέρον του τόπου και των πολιτών. Αυτός θα είναι και ο προσανατολισμός μας την επόμενη των Εθνικών εκλογών, όταν οι πολίτες θα εμπιστευθούν τη διακυβέρνηση της χώρας στο ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου