ΤΟΠΙΚΑ

Προσυνδιάσκεψη ΠΑΜΕ για ασφαλιστικό – εργασιακά

προσυνδιάσκεψη-παμε-για-ασφαλιστικό-851206

Αγωνιστικό κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους να συνταχθούν στις τάξεις του ΠΑΜΕ απηύθυνε χθες η Γραμματεία της Μαγνησίας, ανακοινώνοντας ότι την ερχόμενη Τετάρτη στο Βόλο στις 7.30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στο ΕΚΒ προσυνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ Μαγνησίας εν όψει της 3ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης που θα γίνει στην Αθήνα στις 16 και 17 Ιουνίου.
Ο κ. Τάκης Τριανταφυλλάκος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν τα μέλη του ΠΑΜΕ κάλεσε τους εργαζόμενους να ενωθούν πάνω στη γραμμή της ταξικής πάλης και με στόχους που να συμβαδίζουν με τα συμφέροντα των εργαζομένων και των συνταξιούχων.
Ανακοίνωσε ότι στη συνδιάσκεψη θα εξεταστούν οι εξελίξεις και τα προβλήματα των εργαζομένων, υπογραμμίζοντας ότι “η πείρα που αποκομίσαμε από την πάλη που αναπτύχθηκε το προηγούμενο διάστημα και το πρόγραμμα δράσης του ΠΑΜΕ δημιούργησε συνθήκες συσπείρωσης και μαζικότητας στο εργατικό κίνημα.
“Στόχος του ΠΑΜΕ είναι να νομιμοποιηθεί στις συνειδήσεις όλων και νομίζω ότι σε ένα μεγάλο βαθμό το έχουμε καταφέρει” επισήμανε από την πλευρά του ο κ. Βασίλης Σταμέλλος.
Σύμφωνα με τη Γραμματεία του ΠΑΜΕ στη Συνδιάσκεψη θα ληφθούν αποφάσεις που θα δώσουν ώθηση στην οργάνωση της εργατικής τάξης και στην ανάπτυξη της πάλης όπως επισημάνθηκε “ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης της Ν.Δ, του ΠΑΣΟΚ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κεφαλαίου”.
Θα γίνει εξάλλου συζήτηση ανά θεματικές ενότητες για θέματα όπως το Ασφαλιστικό και οι συντάξεις, οι εργασιακές σχέσεις, η Παιδεία, οι δημόσιες δαπάνες κ.α.
Το ΠΑΜΕ, υποστήριξαν χθες οι συνδικαλιστές της Μαγνησίας, θα συνεχίσει να αντιπαλεύει τον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό, να είναι σε σταθερή αντιπαράθεση με τις πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, γιατί αυτές οι δυνάμεις- σύμφωνα με το ΠΑΜΕ- αντιμάχονται τα συμφέροντα των εργαζομένων και υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου”.
Τέλος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, το μέλος του ΠΑΜΕ Βασίλης Σταμέλλος επισήμανε: «Για το περιβάλλον δεν φταίει ο άνθρωπος αλλά τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, είναι ένα θέμα βαθιά πολιτικό κι έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί», ενώ ο κ. Τάκης Τριανταφυλλάκος υπογράμμισε ότι ΑΓΕΤ και Χαλυβουργία είναι οι δύο κύριες πηγές ρύπανσης στο Βόλο και υπογράμμισε την ανάγκη να ληφθούν μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος και της υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου