ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Τα δικαιολογητικά για αγροφύλακες
Στην επιτροπή στην οποία προεδρεύει η Βουλευτής της Ν. Δημοκρατίας κ. Ζέττα Μακρή, υπεβλήθη αίτημα το οποίο αφορούσε την μείωση των προθεσμιών κατά 20 ημέρες για την υποβολή δικαιολογητικών για την πρόσληψη των Αγροφυλάκων.
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Βύρων Πολύδωρας έκανε δεκτό το αίτημα και έτσι η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών μειώθηκε.

Μάχη…
Όλοι χρησιμοποιούσαν την ίδια καραμέλα χθες… στο περιθώριο των εσωκομματικών διαδικασίων της ΝΟΔΕ περί ενότητας.
Άμα έβλεπες όμως τις τριάδες που έπεφταν… μόνο ενότητα δεν απεικόνιζαν…
Ετσι είναι πάντα σε κάθε εσωκομματική διαδικασία και η χθεσινή δεν θα αποτελούσε εξαίρεση.
Β.Κ

Παρόντες και πάλι
Πάντως αρκετά στελέχη από αυτά που χρόνια έχουν υπηρετήσει τη ΝΟΔΕ θα βρίσκονται εκτός από σήμερα. Άλλοι διότι δεν κατάφεραν να εκλεγούν και άλλοι διότι λόγω επιλογής αποφάσισαν να αποστασιοποιηθούν προς το παρών. Έγινε μεγάλη ανανέωση εάν και το κυρίαρχο σε αυτές τις εσωκομματικές διαδικασίες ήταν ότι παρά την … προσπάθεια ορισμένων να κόψουν στελέχη όπως ο Μάνος Κοκκίνης και ο Νίκος Κοίλιας που τελικά εκλέχτηκαν και θα συμμετέχουν και στο νέο όργανο.
Β.Κ

Νοκ άουτ
Ανυπόμονος πάντως ο Πέτρος Μπατζιάκας. Μόλις ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψήφων και ήταν σίγουρα νικητής από τον πρώτο γύρο, προέτρεψε την ΝΕΦΕ να προβεί και στην επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων διότι άρχισαν ούτως ή άλλως να προστρέχουν όλοι για να τον συγχαρούν.
Από τα πρώτα πάντως 250 ψηφοδέλτια είχε διαφανεί ότι το αποτέλεσμα θα είναι νοκ άουτ, όπερ και εγένετο …
Β.Κ

Είδωμεν…
Αύριο Τετάρτη θα συνεδριάσει η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ για να συντάξει τη δική της πρόταση όσον αφορά τη στελέχωση των βουλευτικού ψηφοδελτίου στη Μαγνησία.
Η Ν.Ε υπόσχεται εκπλήξεις επισημαίνοντας ότι η συζήτηση δεν πρόκειται να εξαντληθεί στα γνωστά ονόματα που ακούγονται και γράφονται κατά καιρούς. Μάλιστα έχουν αρχίσει για τα καλά οι διερευνητικές επαφές. Για να δούμε που θα καταλήξουν…
Β.Κ

Τους “στόλισε” κανονικά….
Με …κοσμητικά επίθετα, όχι και ιδιαίτερα εγκωμιαστικά, “στόλιζε” το περασμένο Σάββατο τους δύο αρχηγούς, των δύο μεγάλων πολιτικών κομμάτων, σημαίνον πολιτικό στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος .
Όχι ότι έχει άδικο ή η άποψή του διαφοροποιείται σημαντικά, από την αίσθηση που έχει ο περισσότερος κόσμος, αλλά…
Α.Τ.

Νομικές συμβουλές
Τις νομικές συμβουλές του δημοτικού συμβούλου Βόλου και προέδρου της ΟΝΝΕΔ Αργύρη Κοπάνα, επικαλέστηκε στην τελευταία συνεδρίασή της η Διοικούσα Επιτροπή της ΤΕΔΚ Μαγνησίας …
Α.Τ.

Προετοιμασία στην Πορταριά
Την καλοκαιρινή προετοιμασία τους στην Πορταριά, έχουν επιλέξει πολλές γνωστές ομάδες μπάσκετ της Α΄Εθνικής, ανάμεσά τους οι πρωταθλητές Ευρώπης, η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναικού, ο Άρης και ο Πανιώνιος και οι οποίες θα χρησιμοποιήσουν για τις προπονήσεις τους το νέο κλειστό Διαδημοτικό Γυμναστήριο της περιοχής …
Α.Τ.

Ζητούσαν παράταση της ψηφοφορίας …
Πολλοί ήταν εκείνοι που ζήτησαν στις χθεσινές εκλογές της ΝΟΔΕ να παραταθεί το ωράριο ψηφοφορίας μέχρι τις 8 το βράδυ, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα να ψηφίσουν όλοι οι εκλέκτορες . Το αίτημά τους ωστόσο απορρίφθηκε …
Α.Τ.

Δύναμη
Να υποθέσουμε ότι ο αντινομάρχης Ηλίας Ξηρακιάς βρέθηκε στην Ιερά Μονή Φλαμουρίου με τα μέλη του ΤΕΕ Μαγνησίας, προκειμένου να αντλήσει δύναμη για τις επόμενες ημέρες. Χωρίς πλάκα πάντως ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ, δεν μάσησε σε καταβάσεις και αναβάσεις στο βουνό, αφήνοντας ξοπίσω του αρκετούς. Ασε που δέχθηκε τις πιέσεις των δημοσιογράφων για την ασφαλτόστρωση του δρόμου που οδηγεί στη Μονή.

Χ.Μ.
Καφές
Το αν υπάρχουν κακές σχέσεις μεταξύ των κ.κ. Μαβίδη και Καουνά, πως εξηγείται ότι οι δυο τους έπιναν μαζί τον πρωινό καφέ του Σαββάτου, συζητώντας για θέματα του Δήμου Νέας Ιωνίας; Εκτός κι αν ήταν ο πικρός καφές της παρηγοριάς…
Χ.Μ.

Δέκα χρόνια
Τον Ιανουάριο συζητείται στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η προσφυγή των οικολογικών οργανώσεων για την επένδυση στη νήσο Αλατά. Δέκα χρόνια μετά από τότε που ξεκίνησε το εγχείρημα και μέχρι στιγμής τα πάντα… κωλυόμενα.
Χ.Μ

Λειτούργησε το μπλοκ
Πολύτιμη η υποστήριξη του Θανάση Νάκου στο νεοεκλεγέντα πρόεδρο της ΝΟΔΕ Πέτρο Μπατζιάκα. Τελικά φαίνεται ότι δεν χάθηκε ούτε μια ψήφος από τους πολιτικούς φίλους του Υφυπουργού Εσωτερικών. Η εγκύκλιος που προέβλεπε 40% για την εκλογή του Προέδρου στάθηκε κρίσιμη παράμετρος αφού οι αντίπαλοί του δεν κατόρθωσαν να κάνουν σωστούς υπολογισμούς και να υπολογίσουν ότι το μονομπλόκ ειδικά όταν εδράζεται στην ισχυρή υποστήριξη του Υφυπουργού μπορεί να φέρει άνετα το 40%.
Χ.Μ.

Στρατηγός της νίκης
Εκτός από την υποστήριξη του πολιτικού γραφείου του Θανάση Νάκου, ο Πέτρος Μπατζιάκας είχε στη μηχανή του … Νικήτα και νίκησε. Όλο τον αγώνα από οργανωτικής πλευράς είχε αναλάβει ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου Νικήτας Πρίντζος. Πολύπειρος και μαχητικός ο Νικήτας Πρίντζος δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επικράτηση Μπατζιάκα. Κατά συνέπεια είναι συνυπεύθυνος στο εξής για ότι καλό ή κακό.
Χ.Μ.

Σύγκριση αποτελεσμάτων
Ο αριθμός ψηφοδελτίων που συγκέντρωσε ο Πέτρος Μπατζιάκας είναι παρόμοιος ε τον αριθμό που είχε συγκεντρώσει ο Βαγγέλης Γούσιος στην προηγούμενη προεδκλογική αναμέτρηση. Οι υπόλοιποι τρείς υποψήφιοι Κολινδρίνης Κίτσιος και Αλεξίου, συγκέντρωσαν περίπου τον αριθμό των ψηφοεδλτίων που είχε λάβει ο Γιώργος Μουλάς. Ηταν απλή αριθμητική και όμως δεν την κατάλαβαν. Ποντάρισαν στο δεύτερο γύρο παραβλέποντας τον πρώτο και βασικότερο.
Χ.Μ.

Οι πανηγυρισμοί μετά τη νίκη
Σαφώς υπεροπτικό το ύφος όσων πανηγύριζαν μετά την χθεσινή εκλογή στη ΝΟΔΕ. Υφος που έλεγε ότι εμείς κρατάμε τα κλειδιά. Μάλλον τα υπόλοιπα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που είναι πάνω από το 50% όπως έδειξαν και οι χθεσινές εκλογές θα πρέπει να αισθάνονται μετανάστες στο ίδιο τους το κόμμα. Εκτός κι αν διορθωθούν οι συμπεριφορές των νικητών, πράγμα μάλλον απίθανο.
Χ.Μ.

Εκλογές και στο ΚΑΠΗ
Εκλογές δεν έγινα μόνο στη Ν¨ΟΔΕ Μαγνησίας αλλά και στο ΚΑΠΗ Αγριάς για την εκλογή ενός μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου. Εκεί να δείτε διαφορές. Η κυρία Πατρώνη, έλαβε το 85% και ο αντίπαλός της περίπου το 15%. Λέγεται ότι η νικήτρια των εκλογών απολάμβανε της εμπιστοσύνης και της υποστήριξης δημοφιλούς πολιτικού παράγοντα του Δήμου Αγριάς.
Χ.Μ.

Δεν ήταν λίγοι
Τελικά οι διακόσιοι άνθρωποι που μαζεύτηκαν στη χθεσινή πορεία για την ρύπανση της ατμόσφαιρας στο Βόλο δεν ήταν λίγοι. Αν συνυπολογισθεί η ..Τσαγκαροδευτέρα και η έμπνευση των διοργανωτών να ορίσουν την εκδήλωση στις 2.30 το μεσημέρι, μπορεί να υπολογίσουμε ότι υπό άλλες συνθήκες οι συγκεντρωμένοι θα ήταν πολλαπλάσιοι. Δεν πειράζει , κάθε αρχή και δύσκολη . Άλλωστε έπεται και συνέχεια.
Χ.Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου