ΤΟΠΙΚΑ

Άνετη επικράτηση Π. Μπατζιάκα

άνετη-επικράτηση-π-μπατζιάκα-851206

Με ποσοστό που προσεγγίζει το 45,81% ο Πέτρος Μπατζιάκας εκλέχτηκε χθες πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μαγνησίας από τον πρώτο μάλιστα γύρο.
Ο νομαρχιακός σύμβουλος Μαγνησίας επικράτησε των άλλων τριών εσωκομματικών αντιπάλων του με μεγάλη άνεση λαμβάνοντας 246 ψηφοδέλτια σε σύνολο 537 εγκύρων ψηφοδελτίων.
Δεύτερος στις προτιμήσεις των 541 εκλεκτόρων που συμμετείχαν χθες στις εσωκομματικές διαδικασίες, ήρθε ο Δημ. Κολυνδρίνης που πήρε 118 ψηφοδέλτια ( ποσοστό 21,97 %) και θα συμμετέχει στη νέα ΝΟΔΕ, τρίτος κατά σειρά ψηφοδελτίων ήλθε ο κ. Γιώργος Κίτσιος με 95 ψηφοδέλτια ( ποσοστό 17,69 %), ενώ η κ. Βούλα Αλεξίου έλαβε 77 ψηφοδέλτια ( ποσοστό 14,33%).
Η εκλογική διαδικασία κύλησε πολύ ομαλά και χωρίς προβλήματα, νικητές και ηττημένοι μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων παρά τα ανάμικτα συναισθήματα, δήλωσαν έτοιμοι να στηρίξουν το νέο πρόεδρο ώστε η τοπική οργάνωση να επουλώσει τις πληγές που προκάλεσαν οι νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές και να δώσει ενωτικά τη μάχη για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις επικείμενες εθνικές εκλογές.
Τα αποτέλεσματα σαφώς αντικατοπτρίζουν την πρωτοκαθεδρία του Υφυπουργού Εσωτερικών Θανάση Νάκου, καθώς τόσο ο νέος πρόεδρος Πέτρος Μπατζιάκας ανήκει στο πολιτικό του περιβάλλον, όσο και αρκετά από τα νέα μέλη της ΝΟΔΕ Μαγνησίας.
Πρώτος σε σταυρούς στη ΝΟΔΕ εκλέχτηκε ο κ. Δημήτρης Αποστολάκος με 97 ψήφους, ενώ στην πρώτη τετράδα επίσης εκλέγονται οι κ.κ. Φωτόπουλος Γιώργος και Δημοσθένης Νταόπουλος με 94 ψήφους και ακολουθούν Μαρία Θλιβερού 86 ψήφους, Μιχάλης Παπαιωάννου 81 ψήφους, Αναστασία Στίγκα 73 ψήφους, Άγγελος Λεμονής 70 ψήφους, Αγγελική Τριάντου 65 ψήφους, Κων. Γιάτσιος 63 ψήφους, Γιώργος Θεοχάρης 54 ψήφους , Πέπη Παπανδρέου 51 ψήφους, Μάνος Κοκκίνης 50 ψήφους, Νίκος Κοίλιας 46 ψήφους, Πόλυ Καρκαλά 43 ψήφους και Φωτεινή Ερμαριοπούλου 35 ψήφους. Πρώτος Αναπληρωματικός εκλέγεται ο κ. Χρ. Μπουκώρος του Χρήστου( γενικός γραμματέας του Εργατικού κέντρου Αλμυρού) με 34 ψήφους.
Στη νέα ΝΟΔΕ θα συμμετέχουν επίσης ex officio οι κ.κ. Βασ. Χατζόπουλος (1ος Νομαρχιακός Σύμβουλος) Π. Μαρκάκης (1ος Δημοτικός Σύμβουλος Βόλου) Φωτεινή Περιβολάρη( 1η δημοτική σύμβουλος Ν. Ιωνίας), Γ. Κίτσιος (Γ.Γ. ΕΚΒ), Πόπη Αλπάκη (Ν.Τ ΑΔΕΔΥ), Γ. Σπηιόπουλος (Πρ. Επιμελητηρίου Μαγνησίας) Ν. Πρίντζος (Πρ. ΕΑΣ Βόλου), Αν. Γάτος (Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας) Χρ. Στρατηγόπουλος (Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου) και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας κ. Αργύρης Κοπάνας.

Νικητές και νικημένοι….
Ο νικητής των εσωκομματικών εκλογών κ. Πέτρος Μπατζιάκας ευχαρίστησε τους εκλέκτορες για την εμπιστοσύνη τους και υπογράμμισε “Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις για την ενότητα του κόμματος. Μας περιμένει πολύ δουλειά.Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τη νίκη του κόμματος της Ν.Δ στις εκλογές όποτε και εάν γίνουν. Με συνοχή και ενότητα στο κόμμα θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν και η Ν.Δ θα είναι ξανά Κυβέρνηση.”
Δώσαμε έναν έντιμο αγώνα δήλωσε ο κ. Δημήτρης Κολυνδρίνης.Το εκλεκτορικό σώμα αποφάσισε. Το αποτέλεσμα είναι σεβαστό. Εμείς παλαίψαμε χωρίς να πιέσουμε ανθρώπους.Άλλοι το έκαναν. Εύχομαι καλή επιτυχία στο νέο πρόεδρο και τη νέα ΝΟΔΕ.
Η δική μου υποψηφιότητα σχολίασε ο κ. Γ. Κίτσιος ήθελε να εκφράσει τη βούληση όλων των στελεχών και αγωνιστών της παράταξης.
Το αποτέλεσμα είναι σεβαστό. ΟΙ εσωκομματικές διαδικασίες τελείωσαν είναι καιρός για εξωστρέφεια και πολύ δουλειά που έχουμε μπροστά μας.
Πρέπει να δουλέψουμε ενωτικά για να πετύχουμε τη νίκη στις εκλογές.
Με τη συμμετοχή μου στη νέα ΝΟΔΕ θα αγωνιστώ όπως έκανε πάντα για την επικράτηση της παράταξης στις εθνικές εκλογές.
Από την πλευρά της η κ. Βούλα Αλεξίου εμφανώς πικραμένη επισήμανε “ Η υποψηφιότητά μου έδωσε ένα άλλο τόνο και υποδήλωσε τη γυναικεία παρουσία σε μία εσωκομματική διαδικασία που είναι ανδροκρατούμενη.
Ήταν μία υποψηφιότητα κόντρα … στις λογικές των πολιτικών γραφείων… καθώς είναι γνωστό ότι στηρίχτηκα μόνο στις δυνάμεις μου και στην επαφή με τους εκλέκτορες του κόμματος.”
Ευχές για καλή πορεία στη νέα ΝΟΔΕ και τον πρόεδρο απηύθυνε χθες με δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γιώργος Σούρλας επισημαίνοντας “ Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το μεγάλο ζητούμενο δεν ήταν η προσωπική επικράτηση στις εσωκομματικές εκλογές αλλά η ανασύνταξη των δυνάμεων της παράταξής μας για τη μεγάλη μάχη των εκλογών.
Ελπίζω βάσιμα- υπογραμμίζει ο κ. Σούρλας και το πιστεύω, ότι όλοι μας θα εργαστούμε και ιδιαίτερα η ΝΟΔΕ με το νέο Πρόεδρο και τα νέα μέλη της για την αποκατάσταση της ηρεμίας στην οργάνωσή μας η οποία ως γνωστό δοκιμάστηκε το τελευταιό χρονικό διάστημα”

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου