ΤΟΠΙΚΑ

Εξανλήθηκαν οι αντοχές της φύση

εξανλήθηκαν-οι-αντοχές-της-φύση-851206

“Τα χρονικά περιθώρια και οι αντοχές της ίδιας της Φύσης, έχουν ήδη εξαντληθεί», επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας σε μήνυμά του για την «Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος» και τόνισε πως «σήμερα καλούμαστε όλοι να συντονίσουμε τη δράση μας, από όποια θέση και αν βρισκόμαστε, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να μπει τελεία σ αυτή την πορεία καταστροφής».
Ο Πρόεδρος στο μήνυμά του αναφέρει ότι η Παγκόσμια Ημέρα του περιβάλλοντος είναι μια ημέρα που της οφείλουμε περισυλλογή και θύμισε πως ο Νίκος Καζαντζάκης έλεγε πως το κάθε τι στο περιβάλλον, από τα αστέρια μέχρι τα δέντρα και τα πουλιά, κρύβει το δικό του νόημα.
Δυστυχώς, επεσήμανε ο Κάρολος Παπούλιας, στην εποχή μας, το νόημα αυτό γίνεται ολοένα και πιο δυσανάγνωστο, δεδομένου ότι οι συνέπειες από την καταστροφή του περιβάλλοντος έχουν πάρει δραματικές διαστάσεις.
Στο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε:
«Αν και διανύουμε μία εποχή όπου η τεχνολογία μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε μεγάλα άλματα προς το μέλλον, η σχέση μας με τη Φύση βαδίζει προς τα πίσω, διαγράφοντας μια πορεία παρακμής. Μια πορεία στην οποία, δεν απαξιώνεται μόνο η Φύση αλλά και ο ίδιος ο άνθρωπος”

Μήνυμα του πρωθυπουργού
Η πιεστική και άκρως απειλητική πραγματικότητα της κλιματικής αλλαγής υπογραμμίζει την ανάγκη να ανταποκριθούμε όλοι στην πράξη, με σαφή στόχευση και μετρήσιμα αποτελέσματα, στις ευθύνες που μας αντιστοιχούν και να συντονίσουμε τις δράσεις μας, σε παγκόσμιο, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, παραμερίζοντας τις όποιες διαφορές μας, επεσήμανε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
“Με τη βεβαιότητα ότι η συνειδητοποίηση της ανάγκης θα οδηγήσει σε έναν νέο πολιτισμό για το περιβάλλον, συνεχίζουμε με βούληση και αποφασιστικότητα τον κοινό αγώνα. Εξασφαλίζουμε στην πράξη ένα βιώσιμο, ποιοτικό περιβάλλον γι’ αυτή τη γενιά και για όσες έπονται”.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου