ΤΟΠΙΚΑ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο η Μελέτη Αναθεώρησης

στο-δημοτικό-συμβούλιο-η-μελέτη-αναθε-851206

Η μελέτη διαμόρφωσης του ανισόπεδου κόμβου Αγίου Στεφάνου, στη διασταύρωση της Εθνικής Οδού με την οδό Δουλκέρογλου, η αναθεώρηση του Γ΄ΚΠΣ και η εμπλοκή που έχει παρουσιαστεί εξαιτίας των αλλεπάλληλων προσφυγών καθώς και η παραχώρηση της πλάζ από την ΕΤΑ στη ΔΗΤΕΒ θα απασχολήσουν μεταξύ άλλων την αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου στις 2.30 το μεσημέρι.

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης μετά από αίτημα που είχε υποβάλλει εγγράφως ο κ. Αλ. Βούλγαρης παραχωρεί στην Δημοτική Τουριστική Επιχείρηση Βόλου το δικαίωμα χρήσης και εκμετάλλευσης της πλαζ των Αλυκών, από την Δημοτική Τουριστική Επιχείρηση Βόλου, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2007.

Ο Δήμος Βόλου, διεκδικεί τη λειτουργία της πλαζ επ αόριστο καθώς έχει ενταχθεί από την Επιτροπή Διεκδίκησης στο φάκελο των μεσογειακών Αγώνων για να φιλοξενήσει τις εγκαταστάσεις του αθλήματος beach volley.
Η μελέτη για τη διαμόρφωση του ανισόπεδου κόμβου Αγίου Στεφάνου που θα παρουσιαστεί στο δημοτικό συμβούλιο, προτείνει τρεις εναλλακτικές λύσεις, την δημιουργία ανισόπεδου κόμβου μορφής σταυρού, με ιδιαίτερες λωρίδες αριστερής στροφής από την Εθνική Οδό προς Δουλκέρογλου και παλιά Εθνική Οδό, με ταυτόχρονη η αμφίπλευρη διαπλάτυνσή της..
Οι λωρίδες αριστερής στροφής δημιουργούνται με διαγράμμιση και «μάτια γάτας». Επιπρόσθετα δημιουργούνται επαρκείς λωρίδες επιτάχυνσης και επιβράδυνσης από και προς τον κόμβο, οι οποίες εξασφαλίζουν την ομαλή είσοδο-έξοδο.

Για το ΓΠΣ
Πρόταση στους συνεργαζόμενους δήμους για χρηματοδότηση του έργου της αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, θα προτείνει η δημοτική αρχή του Βόλου καθώς θεωρείται μαθηματικά βέβαιο ότι η πίστωση που εγκρίθηκε από το Γ΄Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης χάνεται εφόσον δεν έχει υπογραφεί σύμβαση.

Η εμπλοκή που έχει παρουσιαστεί στη διαδικασία ανάθεσης της μελέτης για την Αναθεώρηση του ΓΠΣ θα απασχολήσει το δημοτικό σύμβουλο Βόλου όπου θα συζητηθεί γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου του Δήμου περί των προσφυγών που έχουν γίνει

Η δημοτική αρχή προτίθεται να καταθέσει πρόταση στους συνεργαζόμενους δήμους για χρηματοδότηση του έργου της αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου,προκειμένου τελικά το έργο να συνεχιστεί χωρίς άλλα προβλήματα αφού τίθεται πλέον άμεσα θέμα απώλειας των πιστώσεων από το ΓΚΠΣ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου