ΤΟΠΙΚΑ

Γιορτινή εκδήλωση στη Μακρινίτσα

γιορτινή-εκδήλωση-στη-μακρινίτσα-404800

Εορταστική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 17.30 στην κεντρική πλατεία της Μακρινίτσας, στο πλαίσιο των επίκαιρων εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου, που συνεχίζονται σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.

Η γιορτή θα ανοίξει με τη Φιλαρμονική του Δήμου, που θα παρουσιάσει πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα με κάλαντα και μελωδίες, στη συνέχεια, θα μοιραστούν δώρα στα παιδιά του δημοτικού και του νηπιαγωγείου από το Τοπικό Συμβούλιο Μακρινίτσας, και θα ακολουθήσει η εμφάνιση τριμελούς σχήματος street art με ζογκλερικά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, που θα γευτούν κάστανα, σαλέπι, λουκουμάδες, «καψάλα» (φέτες ψωμιού με φρέσκο λάδι), γλυκίσματα και κεράσματα, ζεστή σοκολάτα και κρασί, όλα προσφορά των ντόπιων που θα ετοιμάζουν σε «φουφούδες» και αυτοσχέδιες ψησταριές.

Υπενθυμίζεται ότι στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Ιστορίας Πηλίου, στο Αρχοντικό Τοπάλη υλοποιείται το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά και μεγάλους που νιώθουν παιδιά… «Μέρες γιορτινές στη Μακρινίτσα… στα χρόνια του παππού και της γιαγιάς». Επίσης την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου το απόγευμα οι άνδρες του χωριού θα περιοδεύσουν στον παραδοσιακό οικισμό σε σπίτια και ξενώνες για να ψάλλουν τα κάλαντα των Φώτων, τηρώντας την παράδοση στα χνάρια των παππούδων τους. «Τα φιλέματα» θα δοθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.

Τέλος, την Κυριακή 8 Ιανουαρίου στις 11.00, θα κοπεί η πρωτοχρονιάτικη πίτα της Δημοτικής Ενότητας Μακρινίτσας στην αίθουσα του Δημοτικού Ξενώνα «Αχιλλέας». Το φλουρί είναι το γούρι αγάπης – σύμβολο Καλής Τύχης για το 2012 : «οι 12 Οίκοι του Ήλιου» του οίκου Ζολώτα που διατίθεται για την ενίσχυση της ΕΛΕΠΑΠ. Όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν και σχεδιάστηκαν σε συνεργασία του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ και της Δημοτικής Ενότητας Μακρινίτσας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου