ΤΟΠΙΚΑ

Ερώτηση για μισθώματα στη Νέα Ιωνία κατέθεσε η παράταξη της Ζέττας Μακρή

ερώτηση-για-μισθώματα-στη-νέα-ιωνία-κα-404844

Αιχμές για απευθείας αναθέσεις μίσθωσης ακινήτων στον πρώην Δήμο Νέας Ιωνίας στα οποία οφείλονται μισθώματα ακόμη και ενός χρόνου αφήνει με επερώτησή της η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Βόλου Ζέττα Μακρή.

Στην επερώτησή της η κ. Μακρή αναφέρει τα εξής:

«Στις 25 Οκτωβρίου καταθέσαμε επερώτηση με θέμα «ακίνητη περιουσία της δημοτικής ενότητας Ν. Ιωνίας», στην οποία απάντησε την 28-11-11 η αρμόδια Αντιδήμαρχος κ. Ν. Οικονόμου. Από τα έγγραφα που τέθηκαν στη διάθεσή μας προκύπτει ότι υπάρχουν περιπτώσεις μισθώσεως με απευθείας ανάθεση και σε ορισμένες εξ αυτών οφειλές καταβολής μισθωμάτων ακόμη και έτους.

Επειδή η οικονομική συγκυρία αλλά και η προσήλωση στη νομιμότητα και η εκπλήρωση των συμφωνηθέντων δεν επιτρέπουν «παρεκκλίσεις», ζητούμε:

1) Τις αρχικές συμβάσεις μισθώσεως των ως άνω ακινήτων από τον άλλοτε Δήμο Ν. Ιωνίας, αντίγραφα των σχετικών αποφάσεων του Δ.Σ της Ν. Ιωνίας, το αρχικώς συμφωνηθέν μίσθωμα και τυχόν αναπροσαρμογές του, τις αποδείξεις καταβολής των μισθωμάτων από την αρχική χρήση των ακινήτων.

2) Αντίγραφο των τελευταίων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου της Ν. Ιωνίας, που απεφάσισε τις απ΄ ευθείας αναθέσεις.

3) Αντίγραφο του με αρ. 2674 / 11 χρηματικού καταλόγου.

4) Γνωμάτευση της νομικής υπηρεσίας για την νομιμότητα αυτών των αποφάσεων (των απ΄ ευθείας αναθέσεων), την συχνότητα ανάλογων αναθέσεων, και την σκοπιμότητα δέσμευσης του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, με νέες μισθώσεις, χωρίς μάλιστα, να συμφωνηθεί αναπροσαρμογή του μισθώματος».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου