ΤΟΠΙΚΑ

Προβληματικός ο κόμβος Βόλου – Βελεστίνου

προβληματικός-ο-κόμβος-βόλου-βελεστ-404854

Ο κόμβος που συνδέει την εθνική οδό Βόλου – Βελεστίνου με την παλαιά εθνική οδό Βόλου – Λάρισας είναι ένας κόμβος προβληματικός και λύση στο πρόβλημα θα δοθεί με πλήρη ανασχεδιασμό του» .

Τα παραπάνω σημειώνει σε γραπτή απάντησή του ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Νίκος Μόσχος, απαντώντας σε σχετική επερώτηση της παράταξης της κ. Ζέττας Μακρή.

«Το Τμήμα Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού, τονίζει ο κ. Μόσχος, εξέτασε ενδελεχώς την αναφερόμενη εμπειρογνωμοσύνη και κατέληξε πράγματι σε παρόμοια συμπεράσματα, δηλ. ότι «ο συγκεκριμένος κόμβος είναι προβληματικός, καθώς παρατηρήθηκαν τόσο ελλιπή γεωμετρικά στοιχεία, όσο και παράνομες προσβάσεις παροδίων».

Η λύση στο πρόβλημα «θα δοθεί με πλήρη ανασχεδιασμό του κόμβου, απαγόρευση κινήσεων και αποκατάσταση της σήμανσης με ακριβή στοιχεία που θα προκύψουν ύστερα από εμπεριστατωμένη μελέτη».

Ωστόσο στην περίπτωση του συγκεκριμένου κόμβου, που αφορά εθνικό δίκτυο, θα πρέπει διερευνηθεί εκτός των άλλων και η δυνατότητα παρέμβασης από τις υπηρεσίες του Δήμου, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους.

Σε κάθε περίπτωση και για λόγους οδικής ασφαλείας η αποκατάσταση της ελλιπούς σήμανσης θα πραγματοποιηθεί άμεσα και έχει ήδη προγραμματιστεί στο σχεδιασμό του Τμήματος Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού, ενώ για τα λοιπά ζητήματα θα επιδιωχθεί η συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου