ΤΟΠΙΚΑ

Κέρδη το 2011 για το Κοιμητήριο

κέρδη-το-2011-για-το-κοιμητήριο-405025

Πλεόνασμα 300.000 ευρώ θα παρουσιάσει για το 2011 η λειτουργία της Διεύθυνσης Κοιμητηρίων του Δήμου Βόλου, καθώς τέσσερις μέρες πριν την λήξη του χρόνου το θετικό ισοζύγιο (έσοδα – έξοδα) εμφανίζεται να είναι της τάξεως των 294.000 ευρώ. Πέρυσι το Κοιμητήριο είχε ζημιές 40.000 ευρώ.

Ο τοπικός Αντιδήμαρχος Νέας Ιωνίας και Αισωνίας και υπεύθυνος για το κεντρικό Κοιμητήριο στον «Κούκο» αλλά και στα περιφερειακά Κοιμητήρια του Βόλου και της Νέας Ιωνίας, Γιάννης Καουνάς, που έδωσε τα πρώτα συγκεντρωτικά στοιχεία για το 2011, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του ότι μία από τις πληγές, το Κοιμητήριο, που επί χρόνια ήταν αρνητικά στην πρώτη γραμμή της τοπικής επικαιρότητας, φαίνεται να ανήκει πλέον οριστικά στο παρελθόν. Η κερδοφορία, προσθέτει ο κ. Καουνάς, είναι αποτέλεσμα της συνεπούς πολιτικής της Δημοτικής Αρχής για διαφάνεια στη λήψη των αποφάσεων και τη διαχείριση των οικονομικών του Δήμου.

Σημειώνεται πως από την 1.1. 2011 όλα τα Κοιμητήρια του ενιαίου Δήμου Βόλου υπάγονται σε ενιαία Διεύθυνση του Δήμου και η λογιστική διαχείρισή του γίνεται από την ταμειακή υπηρεσία του Δήμου και ότι οι εργολάβοι στον «Κούκο» που ήταν μία παγιωμένη κατάσταση στο Βόλο, από την αρχή λειτουργίας του πρώην Διαδημοτικού Κοιμητηρίου, πριν από έντεκα περίπου χρόνια, ανήκουν πλέον στο παρελθόν.

Ακόμη ο κ. Καουνάς σημειώνει ακόμη ότι υπάρχει αρκετά μεγάλη διαθεσιμότητα σε ταφικά τετράγωνα και ότι δεν φαίνεται μεσοπρόθεσμα να υπάρχει έντονο πρόβλημα κορεσμού στον «Κούκο». Τέλος εδώ και 1½ μήνα λειτουργεί στον «Κούκο» και ο ψυκτικός θάλαμος, κάτι που δίνει τη δυνατότητα στο Δημοτικό Κοιμητήριο να παραμένει κλειστό τις Κυριακές και τις αργίες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου