ΤΟΠΙΚΑ

Σε λειτουργία το μικροβιολογικό του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς

σε-λειτουργία-το-μικροβιολογικό-του-κ-405758

Μετά από τρία χρόνια σχεδόν που το μικροβιολογικό εργαστήριο του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς έχει κατεβάσει ρολά, μιας και δεν υπήρχε μικροβιολόγος για να το λειτουργήσει, από τον Ιανουάριο του 2012 φαίνεται πως θα αναγεννηθεί. Αυτό θα συμβεί εξαιτίας της πρόσληψης ενός επικουρικού μικροβιολόγου για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει όλες οι απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου ο γιατρός να αναλάβει υπηρεσία άμεσα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:

Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Τη στιγμή που η δημόσια υγεία και το Εθνικό Σύστημα Υγείας πλήττονται από την οικονομική κρίση με τα Κέντρα Υγείας Μαγνησίας και Σποράδων να εκπέμπουν SOS φαίνεται πως η πρόσληψη τριών επικουρικών εργαζομένων έφερε πίσω τα χαμόγελα σε εργαζομένους και ιατρούς.

Η μεγαλύτερη είδηση είναι η πρόσληψη επικουρικού μικροβιολόγου στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων των Κέντρων Υγείας Μαγνησίας κ. Νέλλη Χονδρογιάννη μετά από τρία σχεδόν χρόνια που το μικροβιολογικό εργαστήριο δεν λειτουργεί και οι κάτοικοι της περιοχής αναγκάζονται να μετακινούνται στο Βόλο, είτε στο Νοσοκομείο είτε σε ιδιώτες γιατρούς ακόμη και για μια εξέταση αίματος, τώρα με την πρόσληψη του μικροβιολόγου θα επέλθει μια ομαλότητα.

«Οι κάτοικοι της περιοχής είχαν… ξεχάσει πως στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς λειτουργούσε μικροβιολογικό εργαστήριο. Η έλευση του επικουρικού γιατρού έστω και για ένα χρόνο που διαρκεί η σύμβασή του θα λύσει το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι», σχολίασε χαρακτηριστικά η κ. Χονδρογιάννη.

Ευχάριστα όμως μηνύματα εστάλησαν και στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής αλλά και στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου. Στο πρώτο θα προσληφθεί ένας επικουρικός εργαζόμενος ως πλήρωμα ασθενοφόρου, ενώ στο δεύτερο θα ξεκινήσει υπηρεσία ένας επικουρικός ακτινολόγος.

«Στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής με την είσοδο του επικουρικού θα έχουμε τέσσερις εργαζομένους στα ασθενοφόρα. Βέβαια στην ουσία θα εργάζονται οι τρεις μιας και ο ένας εξ αυτών έχει λάβει άδεια. Η έλευση όμως ενός εργαζομένου θα ανακουφίσει πολύ τους υπάρχοντες οδηγούς και οι βάρδιες θα εκτελούνται πολύ πιο ομαλά. Από την άλλη πλευρά στη Σκόπελο που είναι ένα Κέντρο Υγείας με πολλά προβλήματα ο ακτινολόγος θα μπορεί να εξυπηρετεί δεκάδες περιστατικά κάθε μέρα. Ας ελπίσουμε πως οι προσλήψεις έστω και επικουρικών ιατρών και λοιπού προσωπικού θα συνεχιστούν για να ενισχυθούν τα Κέντρα Υγείας που έχουν πολλές ελλείψεις» επεσήμανε η κ. Χονδρογιάννη.

Η διαδικασία για την πρόσληψη των επικουρικών ήδη έχει ξεκινήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες και ζητείται άμεσα η προώθηση των φακέλων τους προκειμένου να γίνει γρήγορα και η έναρξη της υπηρεσίας τους.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας Μαγνησίας ευελπιστεί πως οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν και το προσωπικό θα ξεκινήσει την εργασία του λίγες ημέρες μετά την Πρωτοχρονιά.

Εκλογές στο Σύλλογο Εργαζομένων Κ.Υ. Μαγνησίας

Στις 12 Ιανουαρίου 2012 θα διεξαχθούν οι εκλογές στο Σύλλογο Εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας Ν. Μαγνησίας. Η κατάθεση των υποψηφιοτήτων θα διαρκέσει μέχρι και τις 3 Ιανουαρίου, ενώ φέτος θα μπορούν να ψηφίζουν και οι εργαζόμενοι των Κέντρων Υγείας Σκιάθου και Σκοπέλου καθώς θα μεταβεί εκεί δικαστικός αντιπρόσωπος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου