ΤΟΠΙΚΑ

Στα δικαστήρια προμηθευτές και Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου

στα-δικαστήρια-προμηθευτές-και-δήμος-406825

Στα δικαστήρια θα οδηγηθούν οι οικονομικές διαφορές του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου με τους προμηθευτές. Πολλά εκ των τιμολογίων, του πρώην κυρίως Δήμου Μουρεσίου, δεν φέρουν τα προβλεπόμενα από το νόμο δικαιολογητικά με αποτέλεσμα η Δημοτική Αρχή να μην μπορεί να τα αποπληρώσει και η νομική οδός να αποτελεί μονόδρομο!

«Στοπ» στην αποπληρωμή πολλών τιμολογίων που αφορούν σε παλιές οφειλές των πρώην Δήμων έβαλαν οι ορκωτοί λογιστές στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, καθώς με επιστολή τους ενημερώνουν πως από τα τιμολόγια λείπουν πολλά από τα απαραίτητα παραστατικά, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίστηκε στον πρώην Δήμο Μουρεσίου, με αποτέλεσμα τόσο ο επίτροπος, όσο και το ελεγκτικό συνέδριο, να μη δέχονται την αποπληρωμή τους.

Η αντιπολίτευση έχει ασκήσει κριτική στη Δημοτική Αρχή και την κατηγορεί για «επιλεκτική αποπληρωμή οφειλών» αλλά και πως «ξεχρεώνει προεκλογικές δεσμεύσεις», ωστόσο ο Δήμαρχος Γιώργος Αντώνογλου εξηγεί πως «αυτά που μπορούσαμε τα πληρώσαμε. Πληρώσαμε για παράδειγμα ήδη 1 εκ. περίπου από παλιές οφειλές της Ζαγοράς. Εμείς δεν είπαμε ότι έγιναν τα έργα, απλά λείπουν όλα τα παραστατικά και έτσι αν τώρα πάμε να τα πληρώσουμε θα μας πάνε για παράβαση καθήκοντος. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος να πάρει ο κόσμος τα λεφτά του εκτός από το να κινηθεί δικαστικά και να τα διεκδικήσει από το Δήμο».

Την ίδια στιγμή στη δικαστική οδό στρέφονται και δύο προμηθευτές καυσίμων οι οποίοι και είχαν δώσει καύσιμα στο Δήμο στην αρχή της λειτουργίας του με προσωπική δέσμευση του Δημάρχου. «Τα καύσιμα δόθηκαν με δική μου προσωπική εγγύηση. Όταν πήγα στον επίτροπο είπε ότι δεν μπορεί να δεχθεί την πληρωμή γιατί δεν υπήρχαν νόμιμα τιμολόγια. Γι’ αυτό και εγώ πρότεινα στους ανθρώπους να στραφούν ουσιαστικά εναντίον του Δήμου για να μη χάσουν τα λεφτά τους» επισημαίνει ο κ. Αντώνογλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου