ΤΟΠΙΚΑ

Αποκτά αποθήκη υλικών ο Δήμος Βόλου

αποκτά-αποθήκη-υλικών-ο-δήμος-βόλου-406898

Ενα από τα κυριότερα θέματα που είχε θέσει ως προτεραιότητα η νέα Δημοτική Αρχή του Π. Σκοτινιώτη στον ενιαίο Δήμο Βόλου ήταν η δημιουργία αποθήκης για την ορθολογική διαχείριση των υλικών που εισέρχονται και εξέρχονται και τα οποία είτε θα πρέπει να επιστραφούν, είτε θα πρέπει να χρεωθούν στους υπεύθυνους των τμημάτων για να μη φεύγουν υλικά χωρίς κανένα έλεγχο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στο κόστος των παρεχόμενων από το Δήμο έργων και υπηρεσιών.

Το πρόβλημα με την αποθήκη είναι παλιό και οι ψίθυροι που ακούγονταν κατά καιρούς στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου, δηλητηρίαζαν, δίκαια ή άδικα, τις σχέσεις μεταξύ των υπαλλήλων και τις σχέσεις των τελευταίων με την εκάστοτε Δημοτική Αρχή.

Οι δημοσιογράφοι που ασχολούνται χρόνια με το ρεπορτάζ του Δήμου Βόλου θυμούνται κατά καιρούς στα Δημοτικά Συμβούλια διάφορες φωνές από όλες τις δημοτικές παρατάξεις να επισημαίνουν την αναγκαιότητα για τη δημιουργία αποθήκης. Ένας από αυτούς ήταν ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Σταύρος Μητσικώστας που όταν ρωτήθηκε σχετικά μας υπενθύμισε ότι από την εποχή του αείμνηστου… Θ. Κλαψόπουλου δεν έπαψε να φωνάζει για την ανάγκη λειτουργίας αποθήκης στο Δήμο. Θυμάμαι, λέει χαρακτηριστικά, όταν ήταν σε εξέλιξη τα έργα που γίνονταν με αυτεπιστασία από το Δήμο κατά τη δεκαετία του ΄80, δεν προλαβαίναμε να παίρνουμε… αξίνες. Όταν τους έλεγα ότι πριν λίγους μήνες είχε γίνει ανάλογη προμήθεια μού έλεγαν ότι δεν υπήρχε τίποτα στις αποθήκες. Κάποιοι προφανώς τις έπαιρναν για την εργασία τους, αλλά δεν τις επέστρεφαν ποτέ στην υπηρεσία. Θα μπορούσε να πει κανείς πολλά, ότι τα ίδια και χειρότερα συνέβαιναν και σε άλλες δημοτικές υπηρεσίες, μας είπε ο κ. Μητσικώστας, ένας από τους ανθρώπους που ανάλωσαν μία ζωή στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην Δήμου Βόλου.

Η Δημοτική Αρχή του Π. Σκοτινιώτη στο νέο και ενιαίο Δήμο Βόλου αντιλαμβανόμενη ότι έπρεπε να κινηθεί μέσα σε ένα ασφυκτικά περιορισμένο δημοσιονομικό πλαίσιο για την Αυτοδιοίκηση, όπου δεν υπάρχουν περιθώρια για σπατάλες και ανορθολογική αξιοποίηση μηχανημάτων και υλικών, έθεσε από την πρώτη στιγμή ως άμεση προτεραιότητά της τη δημιουργία της αποθήκης. Ήθελε αυτή να λειτουργήσει, έστω και σε πιλοτική βάση, μέσα στη χρονιά που φεύγει. Δεν το πέτυχε. Όλα όμως δείχνουν ότι θα πάρει σάρκα και οστά στις αρχές του 2012. Όπως είπε μιλώντας στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου για την εισήγηση του προϋπολογισμού του 2012 η αρμόδια Αντιδήμαρχος Οικονομικών Νατάσσα Οικονόμου η αποθήκη θα είναι έτοιμη μέχρι το Φεβρουάριο. Πιστεύω να είμαστε έτοιμοι μέσα στο χρονοδιάγραμμα που έθεσε η Αντιδήμαρχος, τονίζει από την πλευρά του ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου Γιώργος Γίδαρης, που είναι υπεύθυνος για την κατασκευή του κτηρίου. Ήδη, όπως λέει, έχει γίνει η τσιμεντένια υπόβαση του κτηρίου που θα λειτουργεί μέσα στο χώρο του δημοτικού αμαξοστασίου του Δήμου Βόλου που βρίσκεται στον παρόχθιο του χειμάρρου Ξηριά. Το κτήριο, όπως σημειώνει ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του ενιαίου Δήμου Βόλου, θα έχει εμβαδόν 200 τετραγωνικά μέτρα και θα είναι χωρισμένο σε τρεις, διαφορετικούς χώρους, όπου θα υπάρχουν υλικά που θα καλύπτουν τις ανάγκες των Διοικητικών και Τεχνικών Υπηρεσιών, όπως και τις ανάγκες της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου, όπου τα είδη που μπαίνουν και βγαίνουν θα ελέγχονται μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, ενώ θα μπορούν να πιστοποιηθούν και από τα ανάλογα παραστατικά για τα οποία θα είναι υπεύθυνος ο αποθηκάριος που θα οριστεί ειδικά για το σκοπό αυτό.

ΑΝΤ.. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου