ΤΟΠΙΚΑ

Σε Λαϊκό και Ευαγγελισμό οι νεφροί του Νίκου Στεφανή

σε-λαϊκό-και-ευαγγελισμό-οι-νεφροί-του-413824

Ελπίδα για μια καλύτερη ζωή χάρισε ο Νίκος Στεφανής σε δύο άντρες 34 και 39 ετών οι οποίοι και είναι οι λήπτες των δύο νεφρών του άτυχου Αλμυριώτη ο οποίος έχασε την ζωή του μετά από τροχαίο ατύχημα στον Αλμυρό το πρωί της προηγούμενης Παρασκευής.

Η απόφαση να δωριστούν τα όργανα του κ. Στεφανή πάρθηκε από την οικογένεια του την Τρίτη οπότε και διαπιστώθηκε από τους γιατρούς πως ο 60χρονος είναι εγκεφαλικά νεκρός και μετά από εξετάσεις αρχικά ήταν να δοθούν για δωρεά οι δύο νεφροί, το ήπαρ και οι κερατοειδής.

Μετά την πολύωρη επέμβαση από ειδικό συνεργείο γιατρών προχθές το βράδυ στο Νοσοκομείο Βόλου τελικά κατάλληλοι για δωρεά κρίθηκαν μόνο οι δύο νεφροί οι οποίοι και τελικά δόθηκαν στο Λαϊκό Νοσοκομείο και τον Ευαγγελισμό.

Ο ένας νεφρός μεταμοσχεύτηκε σε έναν άντρα 39 ετών, ήταν η πρώτη μεταμόσχευση μετά από αναμονή 4-5 χρόνων, ενώ τον δεύτερο νεφρό πήρε ένας άντρας 34 ετών. Τονίζεται πως είναι η δεύτερη μεταμόσχευση για τον 34χρονο ο οποίος περίμενες 7 χρόνια περίπου για να βρεθεί συμβατός δότης.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Μαγνησίας Βασίλης Γιαννάκος «είμαστε χαρούμενοι κάθε φορά που βρίσκεται μόσχευμα για κάποιον νεφροπαθή. Βέβαια ελπίζω να ξαναρχίσει σύντομα το σερί των επιτυχιών που είχαμε το καλοκαίρι στην περιοχή μας».

Τονίζεται πως η κηδεία του Νίκου Στεφανή, δημοτικού υπαλλήλου στο Δήμο Αλμυρού για πολλά χρόνια, θα γίνει δημοσία δαπάνη με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου