ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς καθηγητές ξένων γλωσσών ο Δίαυλος

χωρίς-καθηγητές-ξένων-γλωσσών-ο-δίαυλ-413837

Μια παράδοση χρόνων η οποία χτίστηκε με πολύ κόπο και με πολύ μεράκι φαίνεται πως επηρεάστηκε από την οικονομική κρίση. Ο λόγος για τα μαθήματα εκμάθησης Ισπανικών, Ιταλικών, Κινέζικων, Αραβικών, Τούρκικων και Ρωσικών από τον Δίαυλο, μιας και το υπουργείο Εσωτερικών δεν ανανέωσε τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου των καθηγητών με αποτέλεσμα πάνω από 400 Βολιώτες να μένουν ξεκρέμαστοι.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Ο Δίαυλος αποτελούσε την πρώτη επιλογή των Βολιωτών και κυρίως των εργαζομένων για την εκμάθηση ξένων γλωσσών. Εδώ και πολλά χρόνια στο Δίαυλο μπορούσε κανείς να ενταχθεί σε τμήματα αγγλικής, γαλλικής, γερμανικής γλώσσας, ενώ την τελευταία πενταετία διδάσκονταν και ιταλικά, ισπανικά, ρώσικα, κινέζικα, αραβικά και τούρκικα, γλώσσες οι οποίες είχαν μεγάλη ανταπόκριση στο βολιώτικο κοινό.

Οι ώρες λειτουργίας του Διαύλου, το προσωπικό αλλά και τα ελάχιστα δίδακτρα αποτέλεσαν τις αιτίες που όλο και περισσότεροι Βολιώτες είχαν στραφεί στις υπηρεσίες του. Φέτος όμως η οικονομική κρίση χτύπησε και τις ξένες γλώσσες.

Το υπουργείο Εσωτερικών δεν ανανέωσε τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου -έξι μηνών- στους καθηγητές με αποτέλεσμα οι 400 και πλέον Βολιώτες όλων των ηλικιών που είχαν δηλώσει συμμετοχή για την εκμάθηση των παραπάνω γλωσσών να μην μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους.

Από το Σεπτέμβριο οι αιτήσεις στη Γραμματεία του Διαύλου σχημάτιζαν ολόκληρες στοίβες και οι ενδιαφερόμενοι περίμεναν με αγωνία και ενθουσιασμό να ξεκινήσουν τα μαθήματα. Ωστόσο μέχρι στιγμής οι καθηγητές δεν έχουν προσληφθεί και τα μαθήματα δεν ξεκίνησαν ποτέ.

Οι αιτούντες συμμετοχής τηλεφωνούν αδιάκοπα στον Δίαυλο ζητώντας ενημέρωση, ενώ εξαιτίας της καθυστέρησης και του παγώματος στην έναρξη των τμημάτων, οι περισσότεροι στράφηκαν σε φροντιστήρια, είτε σε ιδιαίτερα μαθήματα ή σταμάτησαν περιμένοντας με αγωνία να επαναλειτουργήσουν τα τμήματα του Διαύλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου