ΤΟΠΙΚΑ

ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ ΕΠΑΙΤΗΣ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΡΟΔΕΣ ΦΟΡΤΗΓΟΥ

βουλγαροσ-επαιτησ-σκοτωθηκε-απο-τισ-ρ-413848

Κηλίδες αίματος και το πράσινο μάλλινο σκουφάκι που χαρακτήριζε τον ηλικιωμένο ζητιάνο με καθημερινή παρουσία στα φανάρια της διασταύρωσης Λαρίσης και Αθηνών… Ήταν τα απομεινάρια της φρικτής κατάληξής του χθες το πρωί κάτω από τις ρόδες φορτηγού, από το οποίο παρασύρθηκε κινούμενος στο οδόστρωμα ζητώντας ελεημοσύνη.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος. Η προσπάθεια του 65χρονου υπηκόου Βουλγαρίας να προσεγγίσει οδηγό ΙΧ αυτοκινήτου απλώνοντας το χέρι για ένα κέρμα στάθηκε μοιραία. Το αυτοκίνητο ήταν ακινητοποιημένο προσωρινά πίσω από το φορτηγό, αναμένοντας το πράσινο του φωτεινού σηματοδότη, απέναντι από την τράπεζα της Alpha Bank, ώστε να ξεκινήσουν την πορεία τους.

Πίσω από το φορτηγό κινήθηκε ο 65χρονος επαίτης, κατευθυνόμενος στο ΙΧ που ακολουθούσε. Με το ξεκίνημα του φορτηγού στο πράσινο του σηματοδότη, επιχειρώντας να στρίψει δεξιά προς την οδό Λαρίσης, οι πίσω ρόδες παρέσυραν τον Βούλγαρο επαίτη, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Ο 30χρονος οδηγός του φορτηγού υπέστη σοκ. Εγκατέλειψε τρέμοντας το τιμόνι, αδυνατώντας να πιστέψει τι είχε συμβεί άθελά του. Ουρλιαχτά ακούστηκαν από τους οδηγούς και επιβάτες των υπολοίπων οχημάτων, στη θέα του επαίτη που παρασύρονταν από τις ρόδες του φορτηγού και έπεφτε αιμόφυρτος στο δρόμο.

Ένας ταλαιπωρημένος άνθρωπος, η φυσιογνωμία του οποίου ήταν γνώριμη σε πολλούς, που τον έβλεπαν καθημερινά στο ίδιο πάντα σημείο, κινούμενοι από και προς τις εργασίες τους ή τις κατοικίες τους. Ήταν μόνιμα στο «πόστο» που του είχαν δώσει τα «αφεντικά» του, σχολίαζαν κάτοικοι της περιοχής που βλέπουν συχνά φορτηγάκια να κατεβάζουν από τις καρότσες τους ηλικιωμένους, γυναίκες και παιδιά, σκορπίζοντάς τους σε κεντρικά φανάρια για δουλειά…

Πλησίαζε τα οχήματα καλημερίζοντας, πάντα με το χαμόγελο, και στους διερχόμενους οδηγούς έδειχνε τα πόδια του που είχαν καεί ζητώντας ελεημοσύνη. Είχε πρόβλημα με την όρασή του και εξαιτίας της δυσκολίας του να διακρίνει καθαρά προχωρούσε με αργά βήματα.

«Τι συνέβη εδώ;», μας ρώτησε ένας περαστικός από το σημείο του φρικτού τροχαίου. «Ένας επαίτης παρασύρθηκε από φορτηγό», του απαντήσαμε και εκείνος κοίταξε το πράσινο στραπατσαρισμένο και μέσα στο αίμα σκουφάκι, πεσμένο δίπλα στα φανάρια. «Ο παππούς με τα καμένα πόδια;» ρώτησε αν και γνώριζε την απάντηση της ερώτησής του, αφού στο σκουφάκι αναγνώρισε το θύμα του τροχαίου. Τον έβλεπε πολύ συχνά να περπατά απρόσεκτα ανάμεσα στα αυτοκίνητα για το «μεροκάματο». «Αλλά δεν φταίει κανείς, μόνο εκείνοι που τον άφηναν εδώ», μονολόγησε.

Φωνή οδυνηρής έκπληξης και από μία οδηγό οχήματος, που από το ανοιχτό παράθυρο, σταματημένη δίπλα στο φανάρι, ρώτησε τι είχε συμβεί.

Το άψυχο σώμα του 65χρονου είχε ήδη απομακρυνθεί από το σημείο. Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου οι γιατροί απλά διαπίστωσαν το θάνατό του. Στο Αχιλλοπούλειο διεκομίσθη ο 30χρονος οδηγός του φορτηγού, ο οποίος υπέστη μεγάλο σοκ, θρηνώντας για την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής χωρίς να φταίει.

«Γλύτωσε από

τις δικές μου ρόδες…»

Ο τραγικός θάνατος του Βούλγαρου επαίτη έμοιαζε προδιαγεγραμμένος. Δεν ήταν λίγες οι φορές που κινδύνεψε να παρασυρθεί από διερχόμενα οχήματα από μία διασταύρωση με αυξημένη κίνηση οχημάτων.

Συγκλονισμένη κάτοικος στην οδό Λαρίσης περιέγραφε τι συνέβη στο ίδιο σημείο μόλις πριν από λίγες ημέρες. Όταν πάλι ψιλόβροχο δημιουργούσε περιορισμένη ορατότητα στους οδηγούς.

«Είχε ήδη νυχτώσει, κοντά στις επτά το απόγευμα, όταν περνώντας από τα φανάρια πετάχτηκε μπροστά μου. Αντιλήφθηκα την παρουσία του την τελευταία στιγμή. Έντρομη επιχείρησα μικρό ελιγμό για να τον αποφύγω και να μην τον χτυπήσω. Για ελάχιστα εκατοστά κατάφερα να αποφύγω την παράσυρσή του. Τηλεφώνησα την ίδια στιγμή στο «100» και ανέφερα τι είχε συμβεί. Ζήτησα να κινηθούν διαδικασίες για να απομακρυνθεί από τα φανάρια, επισημαίνοντας τους κινδύνους που διατρέχει ο επαίτης, αλλά και οι οδηγοί που δεν θέλουν να γίνουν εγκληματίες… Την επομένη, όμως, ημέρα τον αντίκρισα και πάλι εκεί».

Σήμερα, στη θέα των συγκεντρωμένων στο σημείο του τροχαίου δυστυχήματος, σταμάτησε και η ίδια. Έμεινε άναυδη στο άκουσμα του δυσάρεστου νέου, λίγες ημέρες μετά την προειδοποίησή της ότι το κακό δεν θα αργήσει να συμβεί…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου