ΤΟΠΙΚΑ

Οι Θεσσαλοί κτηνοτρόφοι ενόψει κινητοποιήσεων

οι-θεσσαλοί-κτηνοτρόφοι-ενόψει-κινητ-413934

Επί ποδός… πολέμου είναι οι κτηνοτρόφοι με τις κινητοποιήσεις να ξεκινούν από την ερχόμενη εβδομάδα από την Βόρεια Ελλάδα και τους Θεσσαλούς να δίνουν πίστωση χρόνου στην Πολιτεία έως και τις γιορτές οπότε και αν δεν έχουν δοθεί λύσεις στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν θα ακολουθήσουν και αυτοί τους συναδέλφους τους στον χορό των κινητοποιήσεων.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αλίκη Φωτιάδου

Νέες κινητοποιήσεις προανήγγειλαν οι κτηνοτρόφοι προτάσσοντας μια σειρά από οικονομικά και θεσμικά ζητήματα με κυριότερα την μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή των επιδοτήσεων αλλά και τις σημαντικές μειώσεις που έχουν γίνει στις τιμές των παραγωγών την στιγμή μάλιστα που οι τιμές στους καταναλωτές δεν ακολουθούν την ανάλογη πορεία.

Οι κινητοποιήσεις ξεκινούν από την ερχόμενη εβδομάδα με τους κτηνοτρόφους της Βόρειας Ελλάδας οι οποίοι και θα διαθέτουν σε συγκεκριμένα σημεία γάλα, τυρί και γιαούρτι, και θα συνεχιστούν το επόμενο χρονικό διάστημα σε ολόκληρη την Ελλάδα με τους Θεσσαλούς να έχουν δώσει πίστωση χρόνου έως και το τέλος των εορτών.

Όπως επισημαίνει ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας και κτηνοτρόφος από τον Αλμυρό Γιάννης Γκρίνιας «οι κινητοποιήσεις θα γίνουν κλιμακωτά σε ολόκληρη την Ελλάδα. Στην Θεσσαλία αποφασίσαμε, πλέον οι αποφάσεις παίρνονται σε επίπεδο και των τεσσάρων νομών και όχι ξεχωριστά, να περιμένουμε να περάσουν και τα Χριστούγεννα και μετά να πάρουμε τις αποφάσεις μας».

Ο ίδιος τόνισε πως τα προβλήματα για τα οποία αγωνίζονται να βρεθούν λύσεις είναι χρόνια και αφορούν στις άμεσες πληρωμές επιδοτήσεων, στην μείωση του Φ.Π.Α., την αύξηση των τιμών στο γάλα – κρέας αλλά και την ρύθμιση των χρεών σε ότι αφορά το οικονομικό κομμάτι ενώ σε θεσμικό επίπεδο αίτημα είναι η ανασύσταση και συγχώνευση του ΕΛΟΓΑΚ με τον ΕΦΕΤ αλλά και η συνδικαλιστική οργάνωση των κτηνοτρόφων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου