ΤΟΠΙΚΑ

Βραβευμένες νεανικές ταινίες θα προβληθούν σήμερα στο Αχίλλειον

βραβευμένες-νεανικές-ταινίες-θα-προβ-414003

Η παρουσίαση βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους, γράφει την συνέχεια του προγράμματος των περιφερειακών εκδηλώσεων του 52ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, που φιλοξενούνται στο Αχίλλειον. Οι δημιουργίες που βραβεύτηκαν στο 2ο Νεανικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Αργώ» του Βόλου, πρωταγωνιστούν στο πρόγραμμα των προβολών που θα πραγματοποιηθούν σήμερα, προς χάρη των σινεφίλ της περιοχής μας.

Ο κύκλος των αποψινών προβολών ανοίγει στις 19.00 με την ταινία «KILLSHOT» (2009), σε σκηνοθεσία, μοντάζ: Φώτη Φωτίου. Ταινία δράσης μικρού μήκους, που κέρδισε το Γ΄ Βραβείο στο 3ο Νεανικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αργώ του Βόλου, προβάλλεται για μια ακόμη φορά στο κοινό του Βόλου, φέρνοντας νεανικό άρωμα στο πεδίο της έβδομης τέχνης.

Ακολουθεί αμέσως μετά, η προβολή της ταινίας « Δεν έχεις Γάλα» (No Milk) (2010), που αποτελεί παραγωγή του Εργαστηρίου Κινηματογράφου Δήμου Κορυδαλλού. Η συγκεκριμένη δημιουργία απέσπασε το Β΄ Βραβείο του 2ου Νεανικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βόλου Αργώ, Τιμητική Διάκριση στο 1ο Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας, καθώς και Πρόκριση στο Διαγωνιστικό Τμήμα του digi2010 Φεστιβάλ Δράμας.

Η ταινία μικρού μήκους «DEAD ON TIME» (2010) σε σκηνοθεσία Ανδρέα Λαμπρόπουλου, απέσπασε 1st Coolest Film Award στο Νεανικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βόλου ΑΡΓΩ, (2011), Best International Short Film Clare Valley Film Festival (Australia, 2011), Best Thriler Limelight Film and Arts Awards (London, UK, 2011), Best Short Film 15th Puchon International Fantastic FilmΒραβείο Κοινού Καλύτερης Ταινίας και Β θέση για την Καλύτερη Ιδέα σε Μικρού Μήκους Ταινία στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Επιστημονικής Μυθοπλασίας και Φαντασίας Αθήνας (2001), Βραβείο Καλυτέρου Σεναρίου στο Φεστιβάλ Φανταστικού Κινηματογράφου Αθήνας (2011). Η ταινία, ελληνικής παραγωγής 2010, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία, μοντάζ των Ανδρέα Λαμπρόπουλου, Κώστα Σκύφτα. Παίζουν οι ηθοποιοί : Κατερίνα Τασσύ, Αυγουστίνος Κατσιβαρδάς, Κώστας Σκύφτας Διεύθυνση Φωτογραφίας: Ανδρέας Λαμπρόπουλος Ήχος: Τίμος Καρδάμας Μουσική: Playground Noise Παραγωγή: Yerwolves (11). Μια νέα κοπέλα προσπαθεί ν’ αποδράσει από τα χέρια κακοποιών που απειλούν να την εκτελέσουν, αλλά ανακαλύπτει ότι ο θάνατος είναι το μικρότερο από τα προβλήματά της. Οι σκηνοθέτες ανήκουν στην εταιρία παραγωγής Yerwolves. Οι ταινίες τους έχουν προβληθεί και αποσπάσει βραβεία σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Μετά την τιμητική διάκριση σπουδαστικής δημιουργίας που έλαβε η ταινία μικρού μήκους «Δεν έχεις γάλα», παραγωγή του Κινηματογραφικού εργαστηρίου του Δήμου Κορυδαλλού, στο 1ο Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας τον Ιούλιο (Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης) ήλθε το 2ο Βραβείο στο 2nd Argo Film Festival (Βόλος). Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές, «σκοπός του Argo Film Festival είναι να προωθήσει τη νεανική έκφραση, τη νεανική δημιουργικότητα και να αναδείξει τα επόμενα νέα ταλέντα».

Η αποψινή κινηματογραφική εκδήλωση θα ολοκληρωθεί στις 20.00 με την ενότητα Cinefiliστορες: «Ας Μιλήσουμε για Σινεμά. Ενθυμήματα» από τον Αιμίλιο Μιχ. Σουβατζή. Ο Αιμίλιος Μιχ. Σουβατζής είναι πολιτικός μηχανικός ιδρυτικό μέλος των Φίλων του Σινεμά και θα παρουσιάσει οπτικό και ηχητικό υλικό από τον Βόλο του παρελθόντος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου