ΤΟΠΙΚΑ

Παράταση ένα χρόνο για τα Σφαγεία

παράταση-ένα-χρόνο-για-τα-σφαγεία-414094

Aύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των Σφαγείων Βόλου Α.Ε κατά 200.000 ευρώ, αποφάσισαν χθες το μεσημέρι, μετά από σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο, ο Δήμος Βόλου και η αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας, που είναι και οι δύο μεγαλύτεροι μέτοχοι της Εταιρίας

Στη σύσκεψη που ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και στην οποία συμμετείχαν, εκτός των άλλων ο Δήμαρχος Βόλου και Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, αποφασίστηκε να γίνει μία τελευταία προσπάθεια να γίνει βιώσιμη η εγκατάσταση, έτσι ώστε να σταματήσει η οικονομική αιμορραγία της Α.Ε που σωρεύει συνέχεια ζημιές την τελευταία δεκαετία.

Είναι χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με δηλώσεις που έκαναν μετά τη σύσκεψη ο Δήμαρχος Βόλου έκανε έκκληση στους εργαζόμενους που κάνουν επίσχεση εργασίας εδώ και ένα μήνα περίπου, να επιστρέψουν, από σήμερα στην εργασία τους, προκειμένου να ξεκινήσει μία τελευταία προσπάθεια για τη βιωσιμότητα της εγκατάστασης, Ο κ. Σκοτινιώτης έσπευσε ακόμη να παράξει πολιτική, οικονομική και ηθική κάλυψη στο προεδρείο της Α.Ε καθώς τόσο ο κ. Καουνάς, ως πρόεδρος, όσο και ο κ. Χαυτούρας από τον οποίο έχει ζητηθεί να αναλάβει Διευθύνων Σύμβουλος της Α.Ε , έχουν εκφράσει επανειλημμένα ενστάσεις για μία σειρά από θέματα που αφορούν τη διαχείριση που έγινε τα προηγούμενα χρόνια, ενώ βραχνά αποτελούν και οι οφειλές προς το ΙΚΑ και την Εφορία, αλλά και προς τρίτους οι οποίες μαζί με τις οφειλές προς τους εργαζόμενους που είναι απλήρωτοι έξι μήνες ξεπερνούν τις 350.000 ευρώ. Ειδικότερα οι οφειλές προς την Εφορία ανέρχονται σε 58.428 ευρώ, προς το ΙΚΑ 116.136 ευρώ, προς προμηθευτές σε 136.890 ευρώ, ενώ οι οφειλές προς τους εργαζόμενους ανέρχονται σε 39.000 ευρώ.

Συνολικά στη χθεσινή σύσκεψη αποφασίστηκε να αυξηθεί το μετοχικό κεφάλαιο της Α.Ε κατά 53.000 ευρώ που αναμένονται να δοθούν ως αποζημίωση από τις ζημιές που προκλήθηκαν στην εγκατάσταση από τις πλημμύρες του 2009, 70.000 ευρώ που θα βάλει από ιδίους πόρους ο Δήμος Βόλου , ενώ άλλες 60.000 ευρώ αποφασίστηκε να συνεισφέρει η αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Δηλώσεις

Μετά το τέλος της σύσκεψης δηλώσεις για τη νέα προσπάθεια που γίνεται για την εξυγίανση έκαναν ο Δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης και ο Περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός.

Ειδικότερα ο Δήμαρχος Βόλου σημείωσε τα παρακάτω :

«Κάνουμε μια ύστατη προσπάθεια προκειμένου να γίνουν βιώσιμα τα σφαγεία. ¨Είναι γνωστό, πρόσθεσε ο Δήμαρχος Βόλου, ότι έχουν τεράστιο άνοιγμα. Δε γυρνάμε στα όσα έγιναν, τόσο ο Δήμος Βόλου που έχει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών μετά τη συνένωση των Δήμων, όσο και η Περιφέρεια που είναι ο δεύτερος μεγάλος μέτοχος. Στηρίζουμε απολύτως τόσο οικονομικά όσο και ηθικά το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, τόσο τον κ. Καουνά ως πρόεδρο, όσο και τον κ. Χαυτούρα ως Διευθύνοντα Σύμβουλο, προκειμένου να αναλάβουν όλες τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες ώστε το σφαγείο να λειτουργήσει προς όφελος των παραγωγών της περιοχής και της δημόσιας υγείας. Θα χρειαστεί, πρόσθεσε ο Δήμαρχος Βόλου, μεγάλη προσπάθεια, για να αλλάξουν νοοτροπίες και όλα τα δεδομένα με τα οποία λειτουργούσε μέχρι τώρα το Σφαγείο και τα οποία το οδήγησαν σε αδιέξοδο. Έχουμε εμπιστοσύνη ότι η νέα διοίκηση θα αλλάξει τα δεδομένα και θα μπορέσει η εγκατάσταση να λειτουργήσει αποτελεσματικά. Σε μια Α.Ε. τα χρέη ακολουθούν την κάθε διοίκηση. Αν προκύψουν άλλου είδους Τόσο εμείς, όσο και η περιφέρεια θα προχωρήσουμε στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου όπως αποφάσισε η τελευταία γενική συνέλευση, έτσι ώστε να υπάρξει μια ανάσα να λειτουργήσει το σφαγείο και μέσα σε ένα εύλογο χρόνο, όχι πάνω από ένα χρόνο, θα έχει αποδειχθεί αν πραγματικά μπορεί να λειτουργήσει με τα νέα δεδομένα. Αν δεν μπορεί να λειτουργήσει θα το δούμε πάλι»

Ο Κ Αγοραστός

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας έκανε την παρακάτω δήλωση :

«Αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που είναι τ ύψους 200.000 ευρώ που θα καλυφτεί το μεγαλύτερο μέρος από το Δήμο και την Περιφέρεια. Αποφασίσαμε, επίσης να λειτουργήσουν τα σφαγεία, από αύριο αν είναι δυνατόν, να λειτουργήσουν τα σφαγεία με μία νέα διοικητική δομή και διαχείριση τελείως διαφορετική που μας δίνει τη δυνατότητα ο Νόμος και η εποχή. Πιστεύω ότι κάνουμε μεγάλη υπέρβαση. Είναι δύσκολη πλέον η λειτουργία των σφαγείων. Εμείς όμως θα τα στηρίζουμε γιατί πιστεύουμε ότι χρειάζονται και για τους κτηνοτρόφους και για τους κρεοπώλες και για την περιοχή. Πρέπει να βοηθήσουν τα σφαγεία του Βόλου, όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία σφαγής των ζώων και να ξέρουν ότι θα είμαστε εδώ να τα στηρίξουμε , αλλά με μια υγιή λειτουργία, αποδοτική για την κοινωνία και την τοπική οικονομία» .

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου