ΤΟΠΙΚΑ

ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ 3Ε ΣΤΟ ΒΟΛΟ

με-αγωνα-διαρκειασ-απαντουν-οι-εργαζο-414112

Η μείωση προσωπικού και στον Όμιλο της Coca – Cola ενεργοποιεί τα αντανακλαστικά του προσωπικού του Ομίλου και στο Βόλο.

Χθες σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων σε επιχειρήσεις εμφιαλωμένων ποτών Βορείου Ελλάδος, αποφασίστηκε όπως το προσωπικό όλων των Ομίλων εμφιαλωμένων ποτών προχωρήσει σε απεργίες διαρκείας καθώς ήδη οι απολύσεις ξεκίνησαν και συνεχίζονται συρρικνώνοντας σημαντικά το προσωπικό στην επιχείρηση της Coca Cola στην Πάτρα.

Η Ομοσπονδία αποφάσισε να μην δεχθούν οι εργαζόμενοι την πολιτική της Coca Cola, για καταργήσεις τιμημάτων, αλλά ούτε και καμία εργολαβοποίηση που οδηγεί όπως τονίστηκε χθες « εργαζόμενους σε απολύσεις και στη φτώχεια.

Αποφασίστηκαν δυναμικές κινητοποιήσεις ακόμη και μέσα στις γιορτές, ωστόσο δεν ανακοινώθηκε ο χρόνος των κινητοποιήσεων και αυτό μόνο και μόνο για να λειτουργήσει ως αιφνιδιασμός απέναντι στην εργοδοσία.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εταιρεία έχει προχωρήσει τον τελευταίο χρόνο σε 70 απολύσεις, ενώ η αφορμή δόθηκε πριν λίγες μέρες όταν έγιναν τρεις απολύσεις από τα λογιστήρια του εργοστασίου της Πάτρας.

Οι εργαζόμενοι πάντως του Ομίλου εμφανίζονται προβληματισμένοι από τα γενικότερα σχέδια του Ομίλου που εδώ και καιρό ακούγεται ότι προγραμματίζει διάφορες αλλαγές για την μεταφορά της έδρας των λογιστηρίων και των γραφείων Προσωπικού στη Σόφια. Οι εργαζόμενοι είναι κάθετα αντίθετοι και αυτό διότι τέτοιοι σχεδιασμοί περιλαμβάνουν μείωση θέσεων εργασίας. στη εταιρεία.

Όπως εκτιμούν μάλιστα οι συνδικαλιστές εάν υλοποιηθεί η μεταφορά των παραπάνω Διευθύνσεων 60 περίπου εργαζόμενοι θα μετακινηθούν μόνο από την Ελλάδα και 360 εργαζόμενοι σε όλη την Ευρώπη στη Βουλγαρία, με την εταιρεία να δηλώνει ότι θα δημιουργηθούν στη γείτονα χώρα 200 νέες θέσεις εργασίας.

Σημειώνεται ότι το μόνιμο προσωπικό στο εργοστάσιο του Βόλου είναι 150 άτομα και 20 άτομα εποχικό προσωπικό για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών στην παραγωγή λόγω θερινής ζήτησης των προϊόντων της εταιρείας.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου