ΤΟΠΙΚΑ

Η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ

η-εξαθλιωση-ειναι-διπλα-μασ-414125

Περιμένουν έξω από τα μάρκετ… εκλιπαρώντας όχι για χρήματα αλλά για τρόφιμα. Τις τελευταίες εβδομάδες το φαινόμενο πληθαίνει ειδικά στα κεντρικά μάρκετ της πόλης και όχι μόνο από τους γνωστούς επαγγελματίες επαίτες αλλοδαπής προέλευσης αλλά και από συμπολίτες .

Η ανέχεια οδηγεί τα βήματά τους στις εισόδους των μάρκετ όπου με τρεμάμενη φωνή περιμένουν και προσεγγίζουν τους πελάτες.. στην αρχή διστακτικά προκειμένου να ζητήσουν μία βοήθεια κυρίως σε τρόφιμα.

Με ένα μωρό στην αγκαλιά που έχει κουκουλώσει με μία τριμμένη από την πολύ χρήση κουβέρτα μία ταλαιπωρημένη γυναίκα, έξω από μεγάλο σούπερ μάρκετ στην οδό Λαρίσης, ευγενικά και με πολύ απλοϊκό τρόπο ζητά βοήθεια για το παιδί της.

«Λίγα τρόφιμα, ότι έχετε ευχαρίστηση, θα με βοηθούσε να ζήσω το μικρό μου…» λέει και η έκκλησή της χθες όπως έλεγαν αυτόπτες μάρτυρες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, βρήκαν ανταπόκριση σε αρκετούς που από το υστέρημά τους, επέστρεφαν από το μάρκετ με γάλατα, μπισκότα, μακαρόνια και ζάχαρη… απόθεμα ψυχής περισσότερο που όμως για την συγκεκριμένη γυναίκα αποτελεί «μάνα εξ ουρανού..».

Η εμφάνισή της και η ομιλία της δεν φανερώνει επαγγελματία επαίτη, εξομολογείται στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Κ.Ε αυτόπτης μάρτυς του περιστατικού που ήταν και αυτή ανάμεσα σε όσους βοήθησαν αυτή τη γυναίκα.

Ανάλογα περιστατικά το τελευταίο διάστημα συναντά ο καθένας πολλά. Μαρτυρίες αυτήκοων μαρτύρων αλλά και περιστατικών μιλούν για ανθρώπους καλοντυμένους και αξιοπρεπείς που περιμένουν ακόμη και έξω από τις εισόδους των μάρκετ για να «επωφεληθούν» με το 1 ευρώ.. που συνηθίζουμε να βάζουμε στην ειδική κερματοθήκη προκειμένου να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ειδικό καρότσι εναπόθεσης των προϊόντων.

Πολλοί αφού ολοκληρώσουν τα ψώνια τους αφήνουν τα ειδικά καρότσια στο πάρκινγκ των σούπερ μάρκετ χωρίς όμως να πάρουν το 1 ευρώ..που αποτελεί στην περίπτωση αυτή «ανάσα» για όσους ψάχνουν.

Υπάλληλοι μεγάλης αλυσίδας σουπερ μάρκετ στην οδό Νεαπόλεως αφηγούνται απίστευτα περιστατικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ… με αρκετούς να “εξαργυρώνουν” τα χρήματα αυτά αγοράζοντας σοκολάτες , μπισκότα και μικρά γάλατα. Καθημερινοί πελάτες που κάτω από άλλες συνθήκες μπορεί και να περνούσαν απαρατήρητοι , την περίοδο όμως που δυανύουμε δυστυχώς πληθαίνουν μέρα με τη μέρα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου