ΤΟΠΙΚΑ

Η σωτηρία περνάει από την Καλαμάτα για τη Νίκη

η-σωτηρία-περνάει-από-την-καλαμάτα-για-851206

Τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο… Ακόμη και διπλό να πάρει σήμερα η Νίκη μπορεί να υποβιβαστεί στην Γ Εθνική, ενώ στην αντίθετη περίπτωση, ακόμη και με ισοπαλία μπορεί και να ελπίζει… Τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν εξαρτάται καθαρά από το δικό της αποτέλεσμα. Ελπίδες όμως υπάρχουν και από την στιγμή που υπάρχουν ο Σταύρος Διαμαντόπουλος και οι παίκτες του είναι υποχρεωμένοι να παλέψουν. Το ιδανικότερο που θα μπορούσε να συμβεί το απόγευμα για να παραμείνει η Νίκη ζωντανή, είναι να πάρει τους τρεις βαθμούς στην Καλαμάτα και παράλληλα να έχει απώλειες, στην καλύτερη περίπτωση να ηττηθεί, ο Πανσερραϊκός στην Κομοτηνή. Το χειρότερο επίσης, θα ήταν ή τα «λιοντάρια» να φύγουν με νίκη κόντρα στον Πανθρακικό ή το συγκρότημα της Ν. Ιωνίας να ηττηθεί. Και στις δυο αυτές περιπτώσεις σε συνδυασμό ή μεμονωμένα, όλα τελειώνουν…
Τα σενάρια είναι πολλά. Αυτή την στιγμή όμως στην κυανόλευκη ομάδα δεν μπορούν παρά να ασχολούνται μόνο με την σημερινή αγωνιστική. Και από αυτή θέλουν νίκη δική τους και απώλεια ή ακόμη καλύτερα ήττα του Πανσερραϊκού. Ισως τους βολέψει και η ισοπαλία, αλλά είναι πολύ λίγες οι πιθανότητες. Αν τα πράγματα έρθουν έτσι όπως όλοι εύχονται, τότε από σήμερα το βράδυ θα αρχίσουν να αντιμετωπίζουν με νέα δεδομένα τα σενάρια σωτηρίας.

Με σύνθεση ανάγκης
Στην σημερινή της προσπάθεια πάντως η Νίκη θα παραταχθεί με πολλές απουσίες. Δεν μπορούν να υπολογίζονται ο τιμωρημένος Σίμιτς, οι τραυματίες Αφόνσο, Ντε Καρβάλιο, Τζουλιάνο, Αρτσε και Ζέζελ και ο Βούζελα που συζητά την λύση του συμβολαίου του. Ετσι η ομάδα ταξίδεψε με δεκαεπτά παίκτες στην αποστολή. Επιπλέον πρόβλημα στο πόδι αντιμετωπίζει και ο Μπαλάφας και η συμμετοχή του θα αποφασιστεί λίγο πριν την σέντρα. Σε περίπτωση που ο Μπαλάφας δεν μπορέσει να ενισχύσει τους κυανόλευκους, τότε ο Παλάσκας θα γυρίσει στην άμυνα και θέση στο βασικό σχήμα διεκδικεί και ο Ζορμπάς, την ώρα που ο Μπαλαμούτης μετά την καλή εμφάνιση που πραγματοποίησε στο ματς με το Χαϊδάρι, φαίνεται πώς έχει ήδη κλείσει μια θέση στην ενδεκάδα, αντί του τιμωρημένου Σίμιτς.
Την εστία θα υπερασπιστεί ο Γκίτκος και στην τετράδα της άμυνας οι τρεις σίγουροι είναι οι Κουτσογιάννης, Γκάγκας και Ρουμελιώτης. Στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο ο παρτενέρ του Ρουμελιώτη δεν έχει ξεκαθαρίσει και θα είναι ένας εκ των Μπαλάφα και Παλάσκα. Σε περίπτωση που ο πρώτος καταφέρει να αγωνιστεί ο νεαρός θα προωθηθεί στα χαφ μαζί με τον Ρίκα, ενώ την μεσαία γραμμή θα συμπληρώνουν οι Χώνος και Παυλίδης, στην αριστερή και δεξιά πλευρά αντίστοιχα και ο Μπαλαμούτης θα έχει ελεύθερο ρόλο πίσω από τον επιθετικό, ο οποίος θα είναι όπως όλα δείχνουν ο Πιττάκας.
Στην αποστολή που πήρε ο Σταύρος Διαμαντόπουλος και αποτελείται από 17 παίκτες συμπεριελήφθησαν οι: Γκίτκος, Δινόπουλος, Μπαλάφας, Ρουμελιώτης, Γκάγκας, Κουτσογιάννης, Παλάσκας, Ρίκα, Ζορμπάς, Παυλίδης, Μουρατίδης, Χώνος, Μπόλος, Μπαλαμούτης, Ζαχαράκης, Καραχαλίδης, Πιττάκας.
Διαιτητής της σημερινής αναμέτρησης θα είναι ο Ε. Κατσιδώνης από τα Δωδεκάνησα.

Η Καλαμάτα
Για την ιστορία της και το όνομα της παίζει η Καλαμάτα τις τελευταίες αγωνιστικές, αφού έχοντας εξασφαλίσει την συμμετοχή της και τη νέα σεζόν στην κατηγορία δεν έχει τίποτα ουσιαστικά να κυνηγήσει. Οι Μεσσήνιοι παρουσιάζονται βαθμολογικά αδιάφοροι και εκεί ποντάρει η Νίκη για το διπλό, που ίσως της χαρίσει ελπίδες σωτηρίας. Η «μαύρη θύελλα» βρίσκεται στην 13η θέση της κατάταξης με 40 βαθμούς. Στην έδρα της μετράει επτά νίκες, έξι ισοπαλίες και τρεις ήττες, διαθέτοντας μια από τις καλύτερες άμυνες της κατηγορίας. Με τα διπλά έχουν φύγει από το Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, η Καλλιθέα, ο Λεβαδειακός και ο Αστέρας Τρίπολης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου