ΤΟΠΙΚΑ

Παρά θιν αλός

παρά-θιν-αλός-851206

Πολύ καλή η σκέψη για να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία της αφαλάτωσης με τη μέθοδο της αντίθετης όσμωσης, προκειμένου να αντιμετωπισθεί ο μπαμπούλας της λειψυδρίας. Θα προσεχθούν όμως δύο σημαντικές παράμετροι; Πρώτον, ότι η μέθοδος είναι ενεργοβόρα. Καταναλώνει πάρα πολύ ρεύμα. Δεύτερον, ότι το αλμυρό νερό που μένει είναι υψηλής συμπύκνωσης και μολύνει τη θάλασσα όπου καταλήγει.

Θα καταφέρει να ανατρέψει τα… σχεδιασμένα ο Γ. Κίτσιος και να εκλεγεί πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μαγνησίας της Ν.Δ.; Εχει να αντιπαλέψει και τους ψιθύρους για το παρασκήνιο δημοτικών εκλογών.

Ο αείμνηστος καλός συνάδελφος Δημητράκης Πλίτσης συνήθιζε να εφιστά την προσοχή των τεχνικών της εφημερίδας στις φωτογραφίες με τη φράση «άλλο ΟΕΑ/ΝΑΒ και άλλο ΝΟΒ/ΑΡΓ». Αναλόγως, ταιριάζει να επισημάνουμε σε αρμοδίους ότι «άλλο Ασπρες Πεταλούδες και άλλο Κέντρο Αυτιστικών».

Ακόμη και σήμερα η Τρίτη (η μέρα της Αλωσης), θεωρείται ως δυσοίωνη μέρα της εβδομάδας από ορισμένους προληπτικούς. Είναι ο λόγος που ο στρατός καθιέρωσε τις κατ εβδομάδα νυχτερινές ασκήσεις την νύχτα της Τρίτης.
Η αποφράς ημέρα προέρχεται από τον χαρακτηρισμό dies nefasti που είχαν στο λατινικό ημερολόγιο οι μέρες αργίας για θρησκευτικούς λόγους κατά τις οποίες δεν μπορούσε να συνεδριάσει το δικαστήριο. (Πω πω! Εγκυκλοπαίδεια την κάναμε τη στήλη).

Η φράση της ημέρας: « Πολλές φορές η σιγή είναι η σοφότερη πράξη του ανθρώπου» (Πιττακός ο Μυτιληναίος)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου