ΤΟΠΙΚΑ

Ο πραγματικός νικητής

ο-πραγματικός-νικητής-851206

Μία ακόμη κόντρα , όχι απροσδόκητη για όσους παρακολουθούν τα πράγματα από κοντά, ανάμεσα στο Νομάρχη Μαγνησίας και στο Δήμαρχο Βόλου, απασχόλησε έντονα την τοπική επικαιρότητα την προηγούμενη εβδομάδα. Στη συνέχεια η εμπλοκή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας δεν έκανε τίποτα άλλο από το να επιδεινώσει περαιτέρω τα πράγματα.
Αυτές οι πολιτικές συγκρούσεις δεν θα ήταν περίεργες, αν οι πρωταγωνιστές τους δεν είχαν κοινή πολιτική καταγωγή. Ακόμα πιο δυσνόητες για τους πολίτες γίνονται οι συγκεκριμένες διαμάχες από τη στιγμή που το διακύβευμα είναι οι εντυπώσεις και η εικονική πρωτοκαθεδρία και όχι ζητήματα ουσίας.
Αν ισχύει και στην πολιτική η παροιμία ότι «η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται», βάσιμα μπορούμε να υποθέσουμε ότι η τρέχουσα τετραετία επιφυλάσσει και άλλα…θερμά επεισόδια ανάμεσα στους δύο κορυφαίους αιρετούς της Μαγνησίας.
Το ερώτημα για την έκβαση της διαμάχης και τον τελικό νικητή δεν έχει καμία σημασία όσο η αντιπαράθεση δεν αφορά ζητήματα που αγγίζουν απευθείας τους πολίτες. Πιθανολογούμε όμως ότι στο τέλος θα κυριαρχήσει όποιος ασχοληθεί με την επίλυση των προβλημάτων χωρίς την καλλιέργεια συγκρουσιακού κλίματος.
Οποιος πιστεύει ότι οι ανακοινώσεις και οι καταγγελίες μπορεί να υποκαταστήσουν την πραγματικότητα, στο τέλος θα απομείνει να…μαλώνει με τον εαυτό του…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου