ΤΟΠΙΚΑ

Επίθεση Γκούπα στον Παπατόλια!!!

επίθεση-γκούπα-στον-παπατόλια-851206

Διευκρινίσεις σε σχέση με τις διαφορετικές, όπως αναφέρεται, εκτιμήσεις στο νομό Μαγνησίας για τα αποτελέσματα και τις αποφάσεις της 9ης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, δίνει με χθεσινή ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Οι εντάξεις των οδικών έργων και μελετών στη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 17ης Μαΐου 2007 – συνεπώς και αυτών της Μαγνησίας – αποφασίστηκαν μετά από εισήγηση της Διεύθυνσης Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Πρέπει να γίνει σαφές ότι οι αποφάσεις αυτές ήταν αποτέλεσμα των κατευθύνσεων της 4ης Προγραμματικής Περιόδου 2007-13, όπως αυτές εξειδικεύθηκαν μετά από ευρεία διαβούλευση με όλους τους φορείς της Θεσσαλίας και πήραν την οριστική τους μορφή στο Περιφερειακό Συνέδριο Θεσσαλίας που πραγματοποιήθηκε 3-4/6/2005.
Επίσης ο όλος σχεδιασμός εγκρίθηκε σε προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπου δόθηκαν και οι τελικές κατευθύνσεις στη Διεύθυνση Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την υποβολή της ολοκληρωμένης πρότασης. Για το λόγο αυτό επισυνάπτουμε απόσπασμα της απόφασης της 7ης Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας (22/12/2005).
Επιπλέον οφείλουμε να επισημάνουμε πως τα αντιπλημμυρικά έργα που εγκρίθηκαν και αφορούν στο Δήμο Βόλου ήταν στο πλαίσιο των προτάσεων της Νομαρχίας. Η Περιφέρεια όμως έκανε θετική εισήγηση, αφού οι υπηρεσίες της συνεργάστηκαν με τις υπηρεσίες του Δήμου Βόλου και τον ίδιο το Δήμαρχο, καθώς αποτελούν έργα της χωρικής του αρμοδιότητας.
Φαίνεται καθαρά πως οι εντάξεις στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο δεν είναι αποτέλεσμα καμίας διεκδίκησης -ούτε γραπτής, ούτε καν προφορικής- της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας, ειδικότερα αυτές που αφορούν στα οδικά έργα.»
Σε ό,τι αφορά στο απόσπασμα της 7ης Συνεδρίαση τον Δεκέμβριο 2005
«Το Περιφερειακό Συμβούλιο αφού έλαβε γνώση των αποφάσεων της 5ης Ε.Π του Γ ΠΕΠ Θεσσαλίας, εγκρίνει την υποβολή προς αξιολόγηση στον άξονα 6, Μέτρο 4 του αναθεωρημένου ΠΕΠΘ μελετών προετοιμασίας του Δ ΚΠΣ, σε αντιστοιχία με τους Άξονες του ΠΣΣΑ όπως εγκρίθηκαν από το Περιφερειακό Συνέδριο, με την διασφάλιση μελέτης σκοπιμότητας από τον ίδιο τον φορέα Προγραμματισμού και κατά προτεραιότητα:
– Μελέτες έργων συγκοινωνιακών και διαχείρισης υδάτων πού εγκρίνονται καταρχήν από το Περιφερειακό Συμβούλιο, σύμφωνα με την εισήγηση των υπηρεσιών.
– Καλούνται οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις όπως μετά από συνεργασία με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, υποβάλλουν μελέτες προετοιμασίας του Δ ΚΠΣ έως ποσού 1 εκατομμύριο ευρώ ανά Νομό, στα πλαίσια των αξόνων του ΠΣΣΑ και των κριτηρίων αξιολόγησης στην υπό έκδοση πρόσκληση του Μέτρου 6.4 του Γ ΠΕΠΘ, πού θα ωριμάζουν επιλέξιμα έργα του Δ ΚΠΣ.»

Δήλωση
Φ. Γκούπα
Μετά από τις παραπάνω διευκρινήσεις, ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Θεσσαλίας δηλώνει:
«Οι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι προϊόν σχεδιασμού, προγραμματισμού και συνεργασίας όλων των φορέων. Σε καμία περίπτωση δεν είναι αποτέλεσμα διεκδίκησης ενός μεμονωμένου φορέα.
Πιστοί στην απόφασή μας για συνεργασία με όλους τους φορείς συνεχίζουμε αυτή μας την πολιτική, χωρίς κανένα αποκλεισμό από τις συζητήσεις και τις διαβουλεύσεις με κύριο στόχο να καταστεί η Θεσσαλία Πρώτος Περιφερειακός Πόλος Ανάπτυξης της Χώρας.
Σε αυτή μας της πορεία, καλούμε όλους σε συνεργασία, ελπίζοντας να παραμεριστούν μικροπολιτικές συμπεριφορές και προσωπικές φιλοδοξίες»

Δήλωση Απ. Παπατόλια
«Δεν περιμένουμε από τον Περιφερειάρχη να μας απονείμει εύσημα διεκδικητικότητας, αναφέρει σε χθεσινή του δήλωση ο νομάρχης Μαγνησίας Απ. Παπατόλιας.
«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα –προσθέτει- που και η Περιφέρεια Θεσσαλίας αναγνωρίζει ότι στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο λήφθηκαν σημαντικές αποφάσεις για εντάξεις μελετών που αφορούν τη Μαγνησία. Σταθερό μέλημα της Νέας Νομαρχιακής Αρχής είναι να υποστηρίζει τα συμφέροντα του Νομού, ανεξάρτητα από το ποιος καρπώνεται κάθε φορά το πολιτικό όφελος των θετικών εξελίξεων. Μας αρκεί επομένως το γεγονός ότι η Μαγνησία βγήκε ενισχυμένη από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση.
Δεν θα αναμέναμε ποτέ άλλωστε από τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας, του οποίου η στάση απέναντι στη Νομαρχία είναι γνωστή, να μας απονείμει εύσημα για το διεκδικητικό μας πνεύμα. Μας αρκεί ότι στο τέλος της 4ετίας μας, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να εκτιμήσουν εάν το ισοζύγιο των ενεργειών μας ήταν θετικό ή αρνητικό για τη Μαγνησία.»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου