ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Ανάκληση απόσπασης
Κατά παράδοξο τρόπο και ενώ… με υπογραφή και έγκριση του Νομάρχη Μαγνησίας είχε αποσπαστεί από τη ΝΑΜ στο Δήμο Βόλου η υπάλληλος κλάδου ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Ελένη Τσιανάκα, χθες η απόφαση αυτή με υπογραφή Νομάρχη ανακλήθηκε…
Την ίδια ώρα βέβαια ο Νομάρχης υπέγραφε δεύτερη απόφαση με την οποία ο πρώην αντινομάρχης… Βασίλης Χατζόπουλος αποσπάται στο γραφείο του αντιπροέδρου της Βουλής κ. Γιώργου Σούρλα.
Το γεγονός προκάλεσε έντονη δυσφορία στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που το συνδέουν… με το κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών τις τελευταίες ημέρες.
Όταν αναζητήθηκε η αιτία της ανάκλησης, ο αντινομάρχης κ. Ηλίας Ξηρακιάς δήλωνε χθες το πρωί άγνοια… Μάλιστα ο ίδιος είχε παραμείνει στο ότι “η απόσπαση έχει γίνει”…Ψάξε γύρευε δηλαδή…
Β.Κ.

Επιτροπές Αγώνα
Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να συγκροτηθεί η Κεντρική Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα του ΠΑΣΟΚ στην οποία τελικά θα αναλάβει επικεφαλής ο γραμματέας του κόμματος Ν. Αθανασάκης και θα έχει ενεργό ρόλο ο πρώην γραμματέας Κ. Λαλιώτης.
Οι σημερινές Νομαρχιακές Επιτροπές επίσης θα αντικατασταθούν από τις Νομαρχιακές Επιτροπές Εκλογικής Ετοιμότητας, ώστε να εισέλθουν σ αυτές και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ει δυνατόν δε και πρόσωπα που δεν ανήκουν στον κομματικό μηχανισμό, ενώ εξ αυτών θα οριστεί ολιγομελής Γραμματεία που θα έχει την καθημερινή ευθύνη του προεκλογικού αγώνα.
Β.Κ

Μπλοκ δυνάμεων
Οπως γράφαμε χθες τελικά ο Γ.Γ. του ΕΚΒ Γιώργος Κίτσιος θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της ΝΟΔΕ. Τα μέτρησε από δω τα μέτρησε από κει και εκτιμά ότι μπορεί να έχει καλή πορεία.
Η “μάχη” πάντως προβλέπεται δυνατή… και όποιος αντέξει. Αυτό που πάντως είναι σίγουρο ότι θα βγούνε πολιτικά συμπεράσματα για τα μπλοκ των δυνάμεων που θα συγκρουστούν… εσωκομματικά.
Β.Κ

Αφησε την πόρτα ανοικτή…
Την πόρτα ανοικτή για την επανάκαμψη του Γ. Δανηλόπουλου στην Ομάδα Πλειοψηφίας του Δήμου άφησε χθες ο Δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης, που μίλησε για τη δυσκολότερη ίσως απόφαση που κλήθηκε να πάρει όλα τα χρόνια που ασχολείται με τα κοινά, ενώ δεν αμφισβήτησε τόσο την εντιμότητα, όσο και την εργατικότητα του δημοτικού συμβούλου…
Α.Τ.

Δεκαπέντε χρόνια πριν…
…Πάντως, όταν πέσει ο κουρνιαχτός από την καρατόμηση Δανηλόπουλου, προβλέπω να ξαναδούμε το έργο που είχε συμβεί, αν δεν κάνω λάθος πριν από 15 χρόνια περίπου, επί Δημαρχίας Πιτσιώρη, με τον τότε δημοτικό σύμβουλο της Δημοκρατικής Συνεργασίας, τον αείμνηστο Μιχάλη Βλιώρα. Ο τότε δημοτικός σύμβουλος είχε καρατομηθεί από τον πρώην Δήμαρχο επειδή είχε εγκαλέσει τον τότε Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Μιχάλη Καλογερόπουλο για ένα ανακεφαλαιωτικό πίνακα εργασιών που ήλθε προς έγκριση από την υπηρεσία για την αποπεράτωση, μετά την τροποποίηση της αρχικής μελέτης, του κτιρίου που είχε ξεκινήσει επί Δημαρχίας Κουντούρη, του Εκθεσιακού Κέντρου του Δήμου στη Λεωφόρο Αθηνών.
Θυμούνται τότε πολλοί πως ο Πιτσιώρης απέπεμψε το δημοτικό του σύμβουλο κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου, επειδή, όπως είχε τονίσει τότε, δεν φρόντισε προηγουμένως να εκφράσει τις ενστάσεις του μέσα στη Δημοτική Ομάδα Πλειοψηφίας. Επειδή όμως το αίμα νερό δεν γίνεται, ο αποπεμφθείς πάλι με απόφαση του τότε Δημάρχου επανήλθε στους κόλπους της Ομάδας Πλειοψηφίας και αμέσως μετά τις εκλογές του 1994 που επανεξελέγη ο Δ. Πιτσιώρης ο Μιχάλης Βλιώρας εξελίχθηκε σε έναν από τους πλέον στενούς του συνεργάτες, αφού ήταν το διάστημα μέχρι και το 1998 Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών. Συμπτωματικά τη συγκεκριμένη νευραλγική δημοτική διεύθυνση την κρατά σήμερα ο ίδιος ο Αλέκος Βούλγαρης…
Α.Τ.

Δεν θα αυξηθούν τα τέλη…
Δεν πρόκειται να αυξηθούν τα τέλη της ΔΕΥΑΜΒ, παρά το γεγονός ότι η νέα διοίκηση εξαναγκάστηκε να δανειοδοτηθεί με 10.000.000 ευρώ προκειμένου να μπορέσει να αντεπεξέλθει τόσο στις υποχρεώσεις που είχαν δημιουργηθεί από την εκτέλεση διαφόρων έργων, όσο και για την πληρωμή της ίδιας συμμετοχής της ίδιας της Διαδημοτικής Επιχείρησης για τα μεγάλα έργα που χρηματοδοτούνται κατά το μεγαλύτερο μέρος τους από κοινοτικούς πόρους, όπως το έργο ανακαίνισης του δικτύου ύδρευσης.
Α.Τ.

Λειτουργικός το φθινόπωρο
Την αισιοδοξία του ότι μέσα στο φθινόπωρο θα είναι λειτουργικό το τμήμα του, περιφερειακού δρόμου από Λαρίσης μέχρι Γορίτσα, εξέφρασε χθες ο Νομάρχης Απόστολος Παπατόλιας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι σε διαφορετική περίπτωση και για όσο διάστημα συνεχίζονταν η εκκρεμότητα με το θολωτό τάφο, η καθυστέρηση θα ήταν μεγαλύτερη των δεκαοκτώ μηνών, διάστημα δηλαδή που απαιτούνταν για τη σύνταξη νέας μελέτης πάνω από τον τάφο, όπως και για την εξασφάλιση επιπρόσθετης χρηματοδότησης συνολικού ύψους 1.500.000 ευρώ.
Α.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου