ΤΟΠΙΚΑ

Δίωξη για υπεξαίρεση στον πρώην πρόεδρο της ΝΟΔΕ

δίωξη-για-υπεξαίρεση-στον-πρώην-πρόεδ-851206

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του πρώην προέδρου της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστα Γκαβόπουλου άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Βόλου κ. Αχιλλέας Ζήσης για υπεξαίρεση 50.000 περίπου ευρώ το 2004.
Ειδικότερα ο κ. Ζήσης άσκησε ποινική δίωξη για υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση από εντολοδόχο και από διαχειριστή ξένης περιουσίας.
Όπως καταγράφεται στο πόρισμα των ελεγκτών που έγινε στα οικονομικά της ΝΟΔΕ Μαγνησίας, μετά από εισαγγελική εντολή, και έχουν επισυναφθεί στην δικογραφία που έχει σχηματιστεί, δεν υπάρχουν παραστατικά και αποδείξεις για 25.500 ευρώ που αφορούν στην μετακίνηση των ετεροδημοτών ενόψει των εκλογών του 2004, 14.000 ευρώ από κουπόνια – συνδρομές των μελών του κόμματος και 10.000 ευρώ, ποσό που αναλήφθηκε από τράπεζα στις 4 Μαρτίου 2004.
Η διερεύνηση της υπόθεση από την εισαγγελική έρευνα είχε ξεκινήσει μετά και από δημοσίευμα της εφημερίδας, «ΤΟ ΒΗΜΑ» που στις 14 Οκτωβρίου 2005 με τίτλο «Γαλάζιο φαγοπότι και στο Βόλο», που έκανε λόγο για κρούσμα διαφθοράς υψηλόβαθμου κομματικού στελέχους της ΝΔ στη Μαγνησία, το οποίο -σύμφωνα με το δημοσίευμα- φέρεται να έχει οικειοποιηθεί χρήματα του κόμματος και να τα «επένδυσε» στην αγορά καταστήματος «γωνία» στο κέντρο του Βόλου.
Σημειώνεται ότι ο κ. Γκαβόπουλος σε συνέντευξη Τύπου είχε απαντήσει ότι το δημοσίευμα της εφημερίδας ήταν ψευδές, αναληθές και συκοφαντικό, ενώ με χθεσινή του δήλωση εκφράζει την απορία του για τη άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στην Ανακρίτρια Βόλου, η οποία θα διενεργήσει την τακτική ανάκριση.

Το δημοσίευμα
Το δημοσίευμα του «Βήματος» στις 13 Οκτωβρίου 2005, ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων: «Κλέβουν και τους εαυτούς τους! Νέο «γαλάζιο» κρούσμα διαφθοράς αναμένεται να «σκάσει» αυτή τη φορά στη Μαγνησία, όπου οι φήμες για σκάνδαλο οργιάζουν. Μετά τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, το «φαγοπότι» επεκτείνεται και στις κομματικές οργανώσεις, ενώ το «σύνδρομο Ρεγκούζα» χτυπά για μια ακόμη φορά την πόρτα της Ρηγίλλης. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», στη Ρηγίλλης έχουν φτάσει καταγγελίες ότι υψηλόβαθμο στέλεχος της Ν.Δ. στη Μαγνησία υπεξαίρεσε χρήματα από το κομματικό ταμείο και συγκεκριμένα καταχράστηκε για προσωπικό όφελος τις εισφορές των μελών.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σε διάρκεια πέντε περίπου χρόνων παρουσιάστηκαν στη Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας δύο κρούσματα διαφθοράς που αφορούσαν κατάχρηση χρημάτων από το κομματικό ταμείο. Η πρώτη υπόθεση αφορά την υπεξαίρεση χρημάτων για αγορά μαγαζιού και η δεύτερη την εξαφάνιση παραστατικών από τη διακίνηση ετεροδημοτών στις εκλογές του 2004.
Οι δύο υποθέσεις συγκαλύφθηκαν από την ηγεσία της Ν.Δ. για να μην προκληθούν εντάσεις ανάμεσα στα τοπικά στελέχη, αλλά και σε βουλευτές του Νομού. Τώρα όμως η Ρηγίλλης βρίσκεται αντιμέτωπη με το πρόβλημα που αφορά στη διαχείριση του κομματικού ταμείου από τις εκλογές του 2000 έως σήμερα.
Το στέλεχος που κατηγορείται ότι αγόρασε μαγαζί με τα χρήματα του κομματικού ταμείου φέρεται ότι «έβαλε στο χέρι» ποσό της τάξεως περίπου των 30 εκατ. δρχ. (τότε), αφού την περίοδο εκείνη είχε θέση-κλειδί στη Νομαρχιακή Οργάνωση Μαγνησίας. Η αγορά είχε προκαλέσει αίσθηση στα κομματικά στελέχη, αλλά δικαιολογήθηκε με τη «λήψη» δανείου. Στην πορεία όμως διαπιστώθηκε ότι το έλλειμμα του ταμείου ήταν υπαρκτό και καλύφθηκε από τη μετέπειτα ηγεσία της Νομαρχιακής Οργάνωσης.
Παρά την αλληλοκάλυψη των τοπικών στελεχών στις ατασθαλίες από τη διαχείριση του κομματικού ταμείου, το φαινόμενο επανελήφθη και στις εκλογές του 2004. Ορισμένα χρήματα από τη διακίνηση των ετεροδημοτών χάθηκαν. Οι φήμες όμως οργίαζαν. Τα παραστατικά έδειχναν την «τρύπα». Η Ρηγίλλης ενημερώθηκε αμέσως, αλλά εδώ κι έναν χρόνο δεν αντιμετώπισε την υπόθεση.»

Ο κ. Γκαβόπουλος
Σε χθεσινοβραδινή του δήλωση του ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ, κ. Κώστας Γκαβόπουλος, αναφέρει:
«Με ιδιαίτερη έκπληξη και αγανάκτηση πληροφορήθηκα σήμερα από δημοσιογράφους ότι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου άσκησε εναντίον μου ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για υποτιθέμενη υπεξαίρεση στο ταμείο της ΝΟΔΕ Μαγνησίας το έτος 2004.
Πρόκειται για την γνωστή υπόθεση που ξεκίνησε από το ψευδές και συκοφαντικά δυσφημιστικό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ», -για την οποία, υπέβαλα μήνυση κατά του συντάκτη του, ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον του και παραπέμπεται να δικασθεί ως κατηγορούμενος για την πράξη της δια του Τύπου συκοφαντικής δυσφημίσεως που τέλεσε εις βάρος μου από το Τριμελές Πλημ/κείο Αθηνών την προσεχή 29-05-2007.
Είναι απορίας άξιο πώς είναι δυνατόν τα ίδια στοιχεία που οδήγησαν τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών να ασκήσει ποινική δίωξη εις βάρος του συντάκτη του δημοσιεύματος, οδήγησαν αντίθετα τον κ. Εισαγγελέα Πρωτ/κών Βόλου σε άσκηση πoινικής δίωξης εναντίον μου!!! Και μάλιστα την στιγμή, που σε ενδελεχή έλεγχο που διενεργήθηκε από αρμόδια όργανα των οικονομικών υπηρεσιών από τα κεντρικά της Ν.Δ., αποδείχθηκε ότι όχι μόνο δεν υπήρξε έλλειμμα στο ταμείο της ΝΟΔΕ Μαγνησίας, αλλά και ότι όλα τα βιβλία και στοιχεία ήταν νόμιμα και πλήρη.
Εξάλλου, όπως αποδεικνύεται και από το από 09.08.2005 έγγραφο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, από τον μοναδικό τραπεζικό λογαριασμό του κόμματος στον οποίο κατατίθενται τα χρήματα που αποστέλλονται από την Ρηγίλλης στη ΝΟΔΕ Μαγνησίας, ουδέποτε εγώ έκανα ανάληψη οιουδήποτε πoσoύ, αλλά οι όποιες αναλήψεις έγιναν αποκλειστικά από τον καθ ύλην αρμόδιο ταμία κ. Βασίλειο Μπαζιάνα.
Tέλος ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί τόσο τους πραγματικούς λόγους όσο και την επιλογή του χρόνου (πέντε ημέρες προ του δικαστηρίου στο οποίο δικάζεται ο συντάκτης του ΒΗΜΑΤΟΣ) που επελέγη να δημοσιοποιηθεί – από ποιους άραγε – η ανωτέρω ποινική δίωξη. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι θα ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμά μου για να προστατεύσω την τιμή, την υπόληψη και την πολύχρονη πορεία μου στο χώρο της Ν.Δ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου