ΤΟΠΙΚΑ

…“ευρωλάγνα” η διαγωγή του ΣΥΝ

ευρωλάγνα-η-διαγωγή-του-συν-851206

Τελικά η περιοδεία του Αλ. Αλαβάνου στη Μαγνησία ήταν «μία απ’ τα ίδια».
Χιλιοειπωμένες θέσεις αυστηρά «εντός των τειχών» του καπιταλιστικού συστήματος για να μη χαλάσει και η ευρωλάγνα διαγωγή του ΣΥΝ ή -κατά τη νέα οπορτουνιστική εκδοχή- του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Ίσως να ήταν περιττό να ασχοληθούμε με τα λεγόμενα και τις δηλώσεις του Προέδρου του ΣΥΝ, αν πρόσεχε τα νώτα του και έπαιρνε υπόψη του τη λαϊκή ρήση «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί». Όμως ήταν και πάλι προκλητικός, άλλωστε το συνηθίζει, καταλαμβανόμενος από το άγχος της πολιτικής επιβίωσης και της εξασφάλισης κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης.
Έφτασε στο σημείο, για άλλη μια φορά, να κάνει επίθεση κατηγορώντας το ΚΚΕ ότι «ευθύνεται για τη διαίρεση της αριστεράς που μονίμως προωθεί το ΚΚΕ και αυτό είναι το μεγαλύτερο χέρι βοήθειας στο κατεστημένο και τις δυνάμεις της σημερινής διακυβέρνησης της ΝΔ». Εύγε, κ. Αλαβάνο, για την πολιτική σας οξυδέρκεια και την ευκολία με την οποία ανακαλύψατε τον πραγματικό «εχθρό». Είναι εκπληκτική η «συνέπειά σας» με την οποία αποτυπώνετε τις πολιτικές σας εκτιμήσεις.
Δηλαδή, κατά τον Πρόεδρο του ΣΥΝ, η Συνθήκη του Μάαστριχ, η Λευκή Βίβλος, οι αποφάσεις της Λισσαβόνας, της Νίκαιας, της Μπολόνια, του Βερολίνου, της Πράγας κλπ, οι ντιρεκτίβες της ΕΕ, η νέα ΚΑΠ, οι αποφάσεις του ΠΟΕ και μια σειρά άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών είναι αόρατες και δεν φέρουν «ουδεμία ευθύνη» για την κατάσταση που βιώνουν σήμερα οι εργατικές και λαϊκές οικογένειες. Αλλά «και να θέλει να κρυφτεί… το παρελθόν δεν τον αφήνει». Ο ΣΥΝ είχε συμφωνήσει στη Συνθήκη του Μάαστριχ και στη Λευκή Βίβλο, εξακολουθεί να υπερασπίζεται στις στρατηγικές της ΕΕ, πρωτοστατεί για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, όταν τα αποτελέσματα της συμμετοχής σε αυτό τον ιμπεριαλιστικό οργανισμό είναι οδυνηρά για τον ελληνικό λαό.
Σύμφωνα με τη «λογική» του ΣΥΝ, το «κακό ΚΚΕ» και το «διασπαστικό ΠΑΜΕ», οι ξεχωριστές συγκεντρώσεις ευθύνονται για την υποχώρηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος και όχι, οι συμβιβασμένες με το κεφάλαιο και υποταγμένες στις κυβερνητικές πολιτικές, συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚ Βόλου και άλλων ΕΚ και Ομοσπονδιών που είναι άφαντες από τους χώρους δουλειάς αλλά βρίσκουν χρόνο για τη συμμετοχή τους στα σαλόνια των στημένων κοινωνικών διαλόγων. Σε αυτές τις ηγεσίες συμμετέχουν ενεργά τα στελέχη του ΣΥΝ, από κοινού με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, βάζουν μαζί πλάτη για να περάσουν οι αντιδραστικές καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, όλοι μαζί ψήφισαν τα 77 λεπτά αύξηση στο μεροκάματο του εργαζόμενου. Αυτές οι ηγεσίες είναι που χειραγωγούν το κίνημα, το αποπροσανατολίζουν, το κρατούν καθηλωμένο στα πλαίσια της συναίνεσης και της υποταγής, όπως ορίζουν οι κανόνες της κερδοφορίας του κεφαλαίου και της εξυπηρέτησης των γενικότερων συμφερόντων της πλουτοκρατίας. Κι αντί κάποιοι να «καταπιούν τη γλώσσα τους» έχουν το θράσος να εγκαλούν τους κομμουνιστές, τους ριζοσπάστες, τις ταξικές δυνάμεις, γιατί δεν πηγαίνουν «όλοι μαζί» στις συγκεντρώσεις των συμβιβασμένων. Ας ψάξει αλλού να βρει συνένοχους. Κι αν ρωτούσε και για τη μαζικότητα των «διαφορετικών» συγκεντρώσεων τότε θα έπαιρνε το μήνυμα για τη στάση των εργαζόμενων και την ενότητά τους, με πλαίσιο αιτημάτων που αφορούν τις λαϊκές ανάγκες και όχι τη μείωση διεκδικήσεων και την υποχώρηση στο όνομα «του εφικτού».
Ενοχλεί τον κ. Αλαβάνο η τακτική του ΚΚΕ που δεν διευκολύνει «την ενότητα της αριστεράς». Προφανώς για να μπορέσει αυτή η «αριστερά» να παίξει το ρόλο της! Η μνήμη του είναι βέβαια επιλεκτική. Ξεχνάει ότι οι δυνάμεις που ηγείται σήμερα είναι οι ίδιες (πολιτικά) έκαναν, πολλές φορές, προσπάθεια να διαλύσουν το ΚΚΕ. Δεν συμφέρει να θυμηθεί τα πανηγύρια που έκαναν το 1991 με την επικράτηση των δυνάμεων της αντεπανάστασης και την ανατροπή του σοσιαλισμού στις χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης. Ιστορικά, είναι οι ίδιες δυνάμεις που μόνιμη επιδίωξή τους είναι η ήττα του Κόμματος της εργατικής τάξης, του ΚΚΕ. Εμποδίζει το έργο της δήθεν «αριστερής ριζοσπαστικής αντίληψης». Κατηγορεί το ΚΚΕ για διάσπαση, προφανώς, γιατί αντιστέκεται και είναι εμπόδιο στην ενότητα της κεντροαριστεράς, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝεταίροι, στα χνάρια του Πρόντι, του Ντ’ Αλέμα, της Μπιφέ και των εκκλήσεων του Κύρκου και του Κωνσταντόπολου. Και για να μιλήσουμε ακόμη και για πρόσφατα και τοπικά παραδείγματα, πιστεύουμε να ενημερώθηκε ότι μια σειρά στελέχη του ΣΥΝ, που εκλέχτηκαν Δήμαρχοι ή δημοτικοί σύμβουλοι σε Δήμους της Μαγνησίας, ήταν αντιπρόσωποι στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Και για να «μη χαθεί το μέτρο» οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ (1981 – 1989 και 1993 – 2004, συνολικά 20 χρόνια) είναι συμμέτοχες στην εφαρμοζόμενη αντεργατική πολιτική και δίνουν «χέρι βοήθειας» στη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, είτε με τη σύμπλευσή τους στην κεντρική στρατηγική του κεφαλαίου είτε με τις τακτικές κινήσεις του σε κρίσιμα ζητήματα, ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης, ασφαλιστικό, παράδοση της δημόσιας περιουσίας στο κεφάλαιο κ.ά. Κι επειδή μίλησε και για «άνοιγμα του ΣΥΝ στην κοινωνία» στις πρόσφατες τοπικές εκλογές, και πάλι για να «μη χαθεί το μέτρο» να θυμίσουμε εμείς τις συνεργασίες του κόμματός του με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, ανάλογα με τι εξυπηρετούσε τις ψηφοθηρικές και άλλες επιδιώξεις του. Να θυμίσουμε τη στήριξη που έδωσαν στελέχη του στη Ν. Ιωνία άλλες επιδιώξεις του. Να θυμίσουμε τη στήριξη που έδωσαν στελέχη του στη Ν. Ιωνία στον επίσημο εκλεκτό του. Να θυμίσουμε τη στήριξη που έδωσαν στελέχη του στη Ν. Ιωνία στον επίσημο εκλεκτό του ΠΑΣΟΚ. Δεν υπήρξε Δήμος του Νομού όπου να μη συνεργάστηκε το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ. Τα αποτελέσματα αυτών των συνεργασιών είναι γνωστά στους Μαγνησιώτες. Πλήρης αφοσίωση των δημοτικών αρχών, όπως άλλωστε και εκείνων που ελέγχει η ΝΔ, στην εφαρμογή κάθε αντιδραστικής πολιτικής, είτε των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ είτε της ΝΔ.
Είναι τουλάχιστον πρόκληση, στο Βόλο των αγωνιστικών παραδόσεων, στην περιοχή που εμφανίστηκε το πρώτο Εργατικό Κέντρο της Χώρας, στην πόλη που έδωσε νεκρούς στον αγώνα για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης, να γίνεται δήλωση «ότι το ΚΚΕ δίνει χέρι βοήθειας στο κατεστημένο». Ο λαός της Μαγνησίας γνωρίζει ποιοι είναι δίπλα του, ποιο είναι εκείνο το Κόμμα που βρίσκεται, πολλές φορές ακόμη και πέρα απ’ τις δυνάμεις του, στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Οι εργαζόμενοι της Μαγνησίας γνωρίζουν ποιοι είναι οι κομμουνιστές ποιοι είναι οι Κομμουνιστές, ποιοι κρατούν σταθερά ψηλά τη σημαία των δίκαιων διεκδικήσεών τους. Ο λαός της περιοχής δεν πρόκειται «να τσιμπήσει» από τις κολακείες τις υποσχέσεις και τις αοριστολογίες του κ. Αλαβάνου. Έχει πικρή πείρα από τη δράση των ΣΥΝεταίρων του στη νομαρχία, στους Δήμους, στο ΕΚΒ, παντού. Σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να εμπιστευθεί «γυρολόγους» της πολιτικής.
Τέλος, επειδή αναρωτήθηκε «αν υπάρχουν τοπικοί βουλευτές», σε ό,τι αφορά το Κόμμα μας, θα πρέπει να ρίξει μια ματιά στην κοινοβουλευτική και όχι μόνο δραστηριότητα του βουλευτή του ΚΚΕ. Η δραστηριότητα του κομμουνιστή Βουλευτή, τα τελευταία 11 χρόνια και σε ό,τι αφορά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, είναι σταθερά στις 10 πρώτες θέσεις. Πολύ μεγαλύτερη είναι η δράση της Κομματικής Οργάνωσης Μαγνησίας στους χώρους δουλειάς και κατοικίας. Στην πρώτη γραμμή είναι τα συμφέροντα των εργαζομένων και οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες τους. Αυτή η δέσμευση του ΚΚΕ απέναντι στα λαϊκά αιτήματα και τους αγώνες δεν πρόκειται να αλλάξει κι αυτό το γνωρίζουν καλά οι εργαζόμενοι του Βόλου και της περιοχής που αποδεικνύουν στην πράξη την εκτίμησή τους, τόσο με την ενίσχυση του Κόμματος όσο και με την εκλογή κομμουνιστή εκπροσώπου τους στο Κοινοβούλιο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου