ΤΟΠΙΚΑ

Στα «πράσα» συνελήφθη «ιδιαιτεράκιας» καθηγητής

στα-πράσα-συνελήφθη-ιδιαιτεράκια-851206

Η σύλληψη του καθηγητή σημειώθηκε μετά από ανώνυμη καταγγελία γονέων του σχολείου που δίδασκε στην Εισαγγελία Βόλου αλλά και προφορικές καταγγελίες εκπαιδευτικών.
Κατά την σύλληψη του αλλά και την προανακριτική κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς, ο καθηγητής ανέφερε ότι βοηθούσε του μαθητές αφιλοκερδώς και ότι τον είχαν επισκεφθεί για να του δώσουν γλυκά!
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ιδιαίτερα μαθήματα κόστιζαν 20 – 25 ή και 30 ευρώ για κάθε μαθητή.
Χθες ο συλληφθείς καθηγητής, οδηγήθηκε ενώπιον του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Βόλου, ο οποίος άσκησε σε βάρος του δίωξη για παράβαση του νόμου 1566/85 για την Εκπαίδευση και τον παρέπεμψε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, από όπου ζήτησε και πήρε αναβολή. Η υπόθεση ορίστηκε να εκδικαστεί την Τετάρτη 30 Μαΐου, στο ίδιο δικαστήριο.
Σύμφωνα με το νόμο 1566/85 για την Εκπαίδευση και συγκεκριμένα τα άρθρα 13 και 14 αναφέρεται πως «απαγορεύεται η παράδοση ιδιαίτερων μαθημάτων από δασκάλους του Δημοσίου και οι παραβάσεις επισύρουν φυλάκιση μέχρι τριών ετών, ενώ συνιστούν και πειθαρχικό αδίκημα για το οποίο μπορεί να επιβληθεί και η ποινή της οριστικής παύσης από την εργασία». Ακόμη η νομοθεσία ορίζει ότι οι εκπαιδευτικοί των σχολείων του Δημοσίου παραμένουν υποχρεωτικά στο σχολείο στις εργάσιμες ημέρες και πέραν των ωρών διδασκαλίας (που είναι έξι ημερησίως ή 30 εβδομαδιαίως) μόνο για προσφορά άλλων υπηρεσιών που συνδέονται με το γενικότερο εκπαιδευτικό έργο, όπως εκδηλώσεις, ενημέρωση γονέων και εκτέλεση διοικητικών εργασιών.

Ερευνα
Σημειώνεται ότι στην Πταισματοδίκη Βόλου βρίσκεται η δικογραφία που έχει σχηματισθεί από την Εισαγγελία Βόλου για τους καθηγητές του Δημοσίου που παραδίδουν ιδιαίτερα μαθήματα. Η έρευνα έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Βόλου κ. Ζήση στις 3 Νοεμβρίου του 2005, μετά από δηλώσεις του προέδρου του Συλλόγου Φροντιστών Μαγνησίας κ. Βασ. Καμινέλλη, σε τοπικά μέσα.
Η Πταισματοδίκης έχει λάβει καταθέσεις από τα μέλη της Διοίκησης του Συλλόγου Φροντιστών και υπευθύνους της Εκπαίδευσης στη Μαγνησία, ενώ θα συνεχισθεί η λήψη συμπληρωματικών καταθέσεων με κατάθεση στοιχείων, σύμφωνα με την εντολή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Σανιδά. Επιπλέον ζητούνται στοιχεία φοροδιαφυγής στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται η διδασκαλία ιδιαιτέρων μαθητών από καθηγητές του Δημοσίου.
Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Βόλου κ. Ζήσης με την παραγγελία του ζητά να αναφερθούν συγκεκριμένα ονόματα καθηγητών, σε ποια σχολεία υπηρετούν και ποια ιδιαίτερα μαθήματα διδάσκουν σε μαθητές. Επίσης ζητά ν’ αναφερθούν τυχόν καταγγελίες και να διερευνηθούν.

ΕΛΜΕ
«Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες των πράξεών του», περιορίστηκε χθες να δηλώσει ο διευθυντής Δευτεροβ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου