ΤΟΠΙΚΑ

Βραβεύτηκαν οι “άριστοι” στα Μαθηματικά

βραβεύτηκαν-οι-άριστοι-στα-μαθημα-851206

Κάτω από τα θερμά χειροκροτήματα των παρισταμένων, στην κατάμεστη αίθουσα του Μεταξουργείου, βραβεύτηκαν χθες τα «κοφτερά μυαλά» που διακρίθηκαν στους φετινούς διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.
Οι 137 συνολικά μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Μαγνησίας, οι οποίοι αναμετρήθηκαν με συνομήλικούς τους σε ένα από τα δυσκολότερα μαθήματα, τα Μαθηματικά, απέσπασαν τα συγχαρητήρια όλων όσων συμμετείχαν στη χθεσινή εκδήλωση που διοργάνωσε το παράρτημα στη Μαγνησία της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.
Πριν την επίδοση των βραβείων, στην εκδήλωση μίλησε ο μαθηματικός και συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης.
Οι φετινοί μαθητικοί διαγωνισμοί στα Μαθηματικά είχαν μία ιδιαιτερότητα. «Σημαδεύτηκαν», σύμφωνα με τον πρόεδρο του τοπικού παραρτήματος της Ε.Μ.Ε. Σπύρο Δημόπουλο, από τις μαθητικές κινητοποιήσεις και τις καταλήψεις σχολείων. Αποτέλεσμα ήταν να πάρουν μια μικρή αναβολή και να συμπέσουν τελικά με τις εξετάσεις Αγγλικών, Γαλλικών και άλλων πτυχίων για τους μαθητές. Έτσι, φέτος ο αριθμός των συμμετεχόντων στους διαγωνισμούς των Μαθηματικών ήταν λίγο μικρότερος σε σχέση με πέρυσι.
«Τιμούμε και συγχαίρουμε θερμά όχι μόνο τους μαθητές που διακρίθηκαν και μάλιστα με πολύ καλές επιδόσεις, αλλά και όσους συμμετείχαν σε αυτό το διαγωνισμό με διάθεση, κέφι και χαρά. Η σημερινή στιγμή της βράβευσης είναι μια ευχάριστη ανάπαυλα για τους μαθητές που εισέρχονται στην τελική ευθεία για τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις», ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Δημόπουλος.
Ο πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της Μαθηματικής Εταιρείας συνεχάρη τους γονείς για τη στήριξη που παρέχουν στα παιδιά τους, ενώ απευθυνόμενος στους μαθητές ευχήθηκε η βράβευσή τους να αποτελέσει στιγμή-σταθμό για νέες και μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον.
Στο διαγωνισμό «Θαλής» από τη Μαγνησία συμμετείχαν φέτος 137 μαθητές, από διάφορα σχολεία του νομού. Διακρίθηκαν 31 μαθητές, οι οποίοι έλαβαν μέρος στο δεύτερο διαγωνισμό, τον «Ευκλείδη», που έγινε στο 1ο Λύκειο Βόλου. Τα γραπτά βαθμολογήθηκαν σε πρώτη βαθμολόγηση από τους Μαθηματικούς του Παραρτήματος Μαγνησίας της Ε.Μ.Ε., ενώ σε δεύτερη βαθμολόγηση στην Αθήνα. Η διαδικασία βαθμολόγησης είναι ίδια με αυτή των πανελληνίων εξετάσεων, δηλαδή με καλυμμένα τα ονόματα κ.λ.π.
Στον «Ευκλείδη» διακρίθηκαν έξι μαθητές, που συμμετείχαν στον τρίτο διαγωνισμό, τον «Αρχιμήδη», στην Αθήνα. Ο τρίτος αυτός διαγωνισμός είναι από τους πιο δύσκολους και οι μαθητές που διακρίνονται συγκροτούν την Εθνική Ομάδα, που λαμβάνει μέρος στις Μαθηματικές Ολυμπιάδες κ.λ.π.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου