ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκινά σήμερα το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

ξεκινά-σήμερα-το-συνέδριο-του-πασοκ-851206

Αρχίζουν σήμερα οι εργασίες του διήμερου προγραμματικού συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, με το οποίο ολοκληρώνεται ο κύκλος διαλόγου για τη διαμόρφωση του προγράμματός του εν όψει και των εκλογών, «όποτε κι αν γίνουν αυτές», όπως δήλωσε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης.
Το συνέδριο με 5.500 σύνεδροι θα αρχίσει (στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Συγκροτήματος Φαλήρου) με ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου. Θα ακολουθήσουν συνεδριάσεις της ολομέλειας του συνεδρίου και ένδεκα θεματικών ομάδων, οι δε εργασίες θα ολοκληρωθούν με τον τελικό λόγο του κ. Παπανδρέου το Σάββατο.
Ο Νίκος Αθανασάκης αναφέρθηκε στον κύκλο διαλόγου που διεξήχθη τόσο στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, όσο και στην κοινωνία, χαρακτηρίζοντας την όλη διαδικασία πρωτόγνωρη. Υπογράμμισε ότι το ερώτημα «πού είναι οι θέσεις σας;» που απευθυνόταν από την κυβέρνηση στο ΠΑΣΟΚ, τώρα πρέπει να αντιστραφεί.
Συμπλήρωσε ότι η «πορεία προς τον λαό» θα συνεχιστεί και μετά το συνέδριο, ώστε «να είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στην λαϊκή εντολή».
Κληθείς να εκτιμήσει το χρόνο των εκλογών, είπε: «Δεν μπορώ να κάνω τον μάντη, εμείς θέλουμε να γίνουν οι εκλογές τώρα, θεωρώντας ότι αυτό είναι ανάγκη για τη χώρα», έκανε δε λόγο για «κυβέρνηση που βρίσκεται σε προφανή σύγχυση με τον πρωθυπουργό να παρακολουθεί τα πράγματα, χωρίς να κάνει και τίποτα».
«Αν το όποιο ομόλογο έχει αποτιμηθεί για παράδειγμα στο 87, αγοράζεται από τα ταμεία στο 100 και η τράπεζα προσφέρεται να το επιστρέψει στο 102, αντιλαμβάνεσθε ότι δεν είναι το +2, αλλά το -13, γιατί με την τιμή αποτίμησης της μέρας της αγοράς γίνεται η σύγκριση» είπε ο κ. Αθανασάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση και κάλεσε την κυβέρνηση να «δώσει στην δημοσιότητα, ως οφείλει, τις συμβάσεις όλων των ομολόγων».
Τέλος, ο κ. Αθανασάκης αρνήθηκε να σχολιάσει την προσφορά της συλλογής όπλων του Ανδρέα Παπανδρέου εκ μέρους της Δήμητρας Λιάνη, στο Πολεμικό Μουσείο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου