ΤΟΠΙΚΑ

Θεσμικές αλλαγές στον τομέα της Υγείας

θεσμικές-αλλαγές-στον-τομέα-της-υγεία-851206

Νωρίς το πρωί, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον γραμματέα της ΚΕ της ΝΔ Λ.Ζαγορίτη, ο οποίος, όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση, ενημέρωσε τον κ. Καραμανλή για τα εκλογικά αποτελέσματα στις κομματικές οργανώσεις και για τις εκλογικές διαδικασίες στην πορεία προς το Συνέδριο, καθώς και για το προγραμματισμό σε σχέση με τις διασκέψεις και τον προσυνεδριακό διάλογο ενόψει του Συνεδρίου του κόμματος.
Ο κ.Ζαγορίτης απαντώντας σε ερώτηση για τις βουλευτικές εκλογές και το χρόνο διεξαγωγής τους, υπογράμμισε ότι “οι βουλευτικές θα γίνουν στην ώρα τους. Ο εκλογικός νόμος και η συζήτηση που έγινε ανέδειξε μετά και τα τελευταία αποτελέσματα και τις ήττες του ΠΑΣΟΚ στην Αυτοδιοίκηση και στις φοιτητικές εκλογές, ότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει συμβιβαστεί με την ήττα και στις επερχόμενες εθνικές εκλογές”.
Σε άλλη ερώτηση, σύμφωνα με την οποία, η κυβέρνηση φοβάται τις δημοσκοπήσεις και δεν θέλει να εμφανίζονται στα τηλεοπτικά δελτία, ο κ. Ζαγορίτης ανέφερε “προς Θεού δεν φοβόμαστε τις δημοσκοπήσεις, όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχει ζήτημα και νομίζω ότι είναι θετικό πως με πρωτοβουλία της κυβέρνησης άνοιξε η συζήτηση για τη βελτίωση της ποιότητας και στην τηλεόραση. Είναι γνωστό ότι η παράταξη αυτή εργάστηκε, αγωνίστηκε και για την ελεύθερη τηλεόραση και για την ελεύθερη ραδιοφωνία”.

Με Δ. Αβραμόπουλο
Συνεργασία με τον Υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.
Ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε πως ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τα θέματα του τομέα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ενόψει και “ενός ευρύτατου και πλούσιου νομοθετικού έργου που εγκαινιάζεται την επόμενη εβδομάδα”.
Ο Υπουργός αναφέρθηκε ειδικότερα στη μεγάλη θεσμική τομή, όπως τη χαρακτήρισε, η οποία “εμπεδώνει τη διαφάνεια στον ευρύτερο χώρο της υγείας και των νοσοκομείων και έχει να κάνει με τις προμήθειες”.
Επίσης ο τόνισε ότι ήδη καταρτίστηκε και παίρνει το δρόμο του για τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή και το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια φροντίδα.
Ποτέ στο παρελθόν, παρά τις προσπάθειες που έγιναν, είπε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, δεν είχαμε φτάσει στο σημειο που θα θέλαμε, για την ανάπτυξη ενός ευρύτατου δικτύου πρωτοβάθμιας φροντίδας, κάτι που θα λειτουργήσει θετικά αλλά και ανακουφιστικά για το νοσοκομειακό δίκτυο της χώρας, προσφέροντας υπηρεσίες στον πολίτη, στο πλησιέστερο δυνατό σημείο που τις χρειάζεται.
Ο Υπουργός Υγείας είπε ότι ενημέρωσε ακόμα τον πρωθυπουργό για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει τον τελευταίο καιρό, για να ανοίξει κάποια στιγμή και ο διάλογος για το μέλλον του ΕΣΥ.
Το ΕΣΥ, είπε ο κ. Αβραμόπουλος, έχει προσφέρει πολλές και χρήσιμες υπηρεσίες στα χρόνια που πέρασαν, αλλά όλοι πλέον αναγνωρίζουν ότι έχει ξεπεραστεί από τα νέα δεδομένα.
Ο Υπουργός Υγείας σημείωσε ότι δεν έχει κανείς παρά να δει πώς αξιολογήθηκε και από το ΠΑΣΟΚ τον καιρό που κυβερνούσε και πόσο απαραίτητο είναι να προχωρήσουμε μπροστά, ώστε να προσαρμόσουμε το ΕΣΥ στα νέα δεδομένα, κρατώντας αδιαπραγμάτευτο το δημόσιο χαρακτήρα της Υγείας.
Προωθούμε, είπε ο κ. Αβραμόπουλος, το μεταρρυθμιστικό μας έργο και στον τομέα της Υγείας, έχοντας ορίζοντα την ολοκλήρωση της τετραετίας.
Απαντώντας σε ερώτηση τι του είπε ο πρωθυπουργός για το χρόνο των εκλογών, ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι δεν συζητούμε τέτοια πράγματα και εφόσον προκύψει κάτι, θα το μάθουμε και εμείς μαζί με εσάς.
Σχετικά με τον εκλογικό νόμο, ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι οι εκλογικοί νόμοι πρέπει να συμβάλλουν στην πολιτική σταθερότητα και αυτό, όπως είπε, είναι ευθύνη συνολικά του πολιτικού κόσμου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου