ΤΟΠΙΚΑ

Θα δουν το χρώμα του χρήματος…

θα-δουν-το-χρώμα-του-χρήματος-851206

Μία – μία προσπαθεί να κλείσει τις… αρρυθμίες των προηγούμενων χρόνων η νέα Δημοτική Αρχή του Αλμυρού, σε μία προσπάθεια να βάλει μία τάξη στο Δήμο, έτσι ώστε να μπορέσει να ανακαλύψει και παράλληλα να δημιουργήσει όλες τις αναγκαίες και ικανές συνθήκες που θα σηματοδοτήσουν τη μελλοντική ανάπτυξη της περιοχής.
Στα πλαίσια αυτά στη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε όπως προχωρήσει στην αποπληρωμή χρεών παλαιότερων ετών προς διάφορους προμηθευτές του Δήμου συνολικού ύψους 200.000 ευρώ. Το ποσό αυτό, όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης από το Δήμαρχο Αλμυρού κ. Βαγγ. Χατζηκυριάκο, εξασφαλίστηκαν από πιστώσεις ΣΑΤΑ, καθώς και από τα υπόλοιπα διαφόρων έργων του Δήμου.
Επιπλέον στη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού ενέκρινε την εισήγηση για την υλοποίηση έργων αποκατάστασης στις ανεξέλεγκτες χωματερές που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή και οι οποίες συνιστούν πηγή ρύπανσης.
Πιο συγκεκριμένα θα διατεθούν 62.000 ευρώ για την αποκατάσταση της χωματερής που αφορά στις ορεινές κοινότητες και 425.000 ευρώ για την αποκατάσταση των χωματερών που αφορούν στην περιοχή Αλμυρού και Πλατάνου. Είναι έργα που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και πολλά χρόνια, είπε ο Δήμαρχος Αλμυρού. Ελπίζουμε, πρόσθεσε, μέσα στο καλοκαίρι, να λειτουργήσει ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμάτων (ΣΜΑ), καθώς ο ανάδοχος εργολάβος αναμένει την παραλαβή των τελευταίων μηχανημάτων, προκειμένου να ξεκινήσει ο Σταθμός, αφού προηγουμένως εκπαιδευτεί κατάλληλα και το προσωπικό το οποίο θα απασχοληθεί στο Σταθμό.
Επιπλέον ο Δήμαρχος Αλμυρού ανακοίνωσε ότι μέσα στις προθέσεις της νέας Δημοτικής Αρχής είναι να προχωρήσει στην αναδιάρθρωση των υπηρεσιών με στόχο τη μείωση του λειτουργικού κόστους και τη βελτιστοποίηση των παρεχόμενων από το Δήμο υπηρεσιών, ενώ προανήγγειλε ότι ξεκινούν πολύ σύντομα οι διαδικασίες πιστοποίησης των παρεχόμενων από το Δήμο υπηρεσιών, έτσι ώστε ο Δήμος να είναι και φορέας υλοποίησης κατά τη νέα προγραμματική περίοδο που εγκαινιάζεται με το Δ΄ ΚΠΣ (2007-2013).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου