ΤΟΠΙΚΑ

Υποτροφίες σε 11 σπουδαστές του δημοτικού ΙΙΕΚ Βόλου

υποτροφίες-σε-11-σπουδαστές-του-δημοτικ-466223

Τριπλή γιορτή με βραβεύσεις των άριστων και εγκαίνια διπλής έκθεσης

Τριπλή γιορτή για το δημοτικό ΙΙΕΚ Βόλου χθες το απόγευμα. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου απονεμήθηκαν υποτροφίες σε 11 αριστούχους και ταυτόχρονα έγιναν τα εγκαίνια διπλής έκθεσης, μιας με τις εργασίες των σπουδαστών και της περιοδεύουσας έκθεσης κοσμήματος του προγράμματος Erasmus + με τίτλο «The future is our jewel».

Ειδικά η τελευταία έκθεση αποτελεί συνεργασία σπουδαστών από έξι διαφορετικές σχολές πέντε χωρών και συγκεκριμένα από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία την Αγγλία και την Πορτογαλία. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν κοσμήματα κατασκευασμένα με διαφορετικές τεχνικές, υλικά και διαφορετική κουλτούρα αλλά με ενιαίο θέμα το «Νερό».

Όπως εξήγησε στην τελετή των εγκαινίων η διευθύντρια του ΙΙΕΚ Μαρία Βούλγαρη όλο το πρόγραμμα είχε ως βάση τέσσερις πυλώνες: την ισότητα, τη βιωσιμότητα, την ένωση και την ανοχή συνδυάζει τα τέσσερα στοιχεία της φύσης το Νερό, τον Αέρα, τη Γη και τη Φωτιά απ’ τα οποία προέρχονται τα υλικά για την κατασκευή κοσμημάτων και συνδέει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον. Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus + δόθηκε η δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ όλων των ειδικοτήτων του Δημοτικού ΙΙΕΚ. Οι Γραφικές Τέχνες δημιούργησαν τις αφίσες και τις προσκλήσεις, τα τμήματα Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής και Τουριστικών οργάνωσαν γεύματα και κεράσματα για τη συνάντηση των εταίρων που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο τον περασμένο Απρίλιο, το τμήμα Συντήρησης υλοποίησε σεμινάριο ψηφιδωτού και το τμήμα Φωτογραφίας κάλυψε τις εκδηλώσεις.

Από τη χθεσινή εκδήλωση στην οποία το «παρών» έδωσαν οι κ.κ. Μπουκώρος και Μπέος

«Εδώ στο Δημοτικό ΙΙΕΚ Βόλου έχουμε το προνόμιο να μπορούμε να συνδυάζουμε και να δημιουργούμε διαθεματικές δράσεις δίνοντας μαθησιακές ευκαιρίες σε όλους τους σπουδαστές και να δημιουργούμε συνθήκες πραγματικού χρόνου εργασίας. Σε όλα αυτά βέβαια συμβάλουν με τη γνώση και την εμπειρία τους οι εκπαιδευτές μας οι οποίοι αποτελούν ένα εξαιρετικό επιστημονικό δυναμικό. Τη χρονιά που μας πέρασε έχοντας δίπλα μας την Πρόεδρο της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ κ. Σοφία Χάλαρη, τη διοίκηση και με τη συνεργασία του Δήμου Βόλου, καταφέραμε να βελτιώσουμε τον εξοπλισμό μας, πετύχαμε συνεργασίες με γνωστές επιχειρήσεις της πόλης με στόχο την πρακτική εξάσκηση των σπουδαστών και την ισχυρότερη διασύνδεση του ΙΕΚ με την αγορά εργασίας, με τελικό αποτέλεσμα την επαγγελματική επιτυχία των αποφοίτων μας. Συνεργαστήκαμε με τοπικούς φορείς, την πανεπιστημιακή κοινότητα, αθλητικούς συλλόγους, σχολεία της ευρύτερης περιοχής, το τμήμα Τουρισμού του Δήμου Βόλου, την Ένωση Ξενοδόχων με σκοπό τη συνδιοργάνωση δράσεων αλλά και την αξιοποίηση της πρακτικής των σπουδαστών μας», σημείωσε η κ. Βούλγαρη.

Η δράση αποτυπώνεται στα έργα των σπουδαστών που φιλοξενούνται στη δεύτερη παράλληλη έκθεση η οποία θα λειτουργήσει καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού στον χώρο του ΙΙΕΚ και έρχεται να καταδείξει ότι οι δημιουργίες των σπουδαστών δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα από τα έργα των επαγγελματιών. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για όλο το καλοκαίρι και θα είναι επισκέψιμη καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, ο οποίοςμίλησε για μια δομή πρότυπο για την οποία δήλωσε υπερήφανος και δεσμεύτηκε να ενισχύσει στο μέλλον.

Από την πλευρά της η «οικοδέσποινα» της τριπλής γιορτής και πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ Σοφία Χάλαρη ευχήθηκε στο διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό του Δημοτικού ΙΙΕΚ Βόλου καλό καλοκαίρι, καλή σταδιοδρομία στους αποφοίτους και σε όσους συνεχίζουν καλές σπουδές.

Από την απονομή των υποτροφιών στους σπουδαστές

Υποτροφίες

Με αφορμή την επίσημη λήξη της εκπαιδευτικής χρονιάς απονεμήθηκαν υποτροφίες στους αριστούχους σπουδαστές. Οι υποτροφίες αντιστοιχούν στο 50% της αξίας των ετήσιων διδάκτρων. Συνολικά 11 σπουδαστές βραβεύτηκαν, οι εξής:

Στην Ειδικότητα Φωτογραφίας η Ζαΐρη Μαρία με βαθμολογία 9,6

Στην Ειδικότητα Τουριστικών ο Κέκιας – Ζησάκης Ξάνθιππος με βαθμολογία 9,2

Στην Ειδικότητα Μαγειρικής Τέχνης ο Μαγγασιανός Παναγιώτης με βαθμολογία 9,5

Στην Ειδικότητα Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής μοιράζονται την υποτροφία οι Βλαστού Πηνελόπη και Φελεσάκη Αικατερίνη με βαθμολογία 9,4

Στην Ειδικότητα του Κοσμήματος η Σημιακάκη Σοφία με βαθμολογία 9,4.

Στην ειδικότητα του Ενδύματος η Σέχα Ταξιαρχούλα με βαθμολογία 9,3

Στην Ειδικότητα της Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Εργων Τέχνης μοιράζονται την υποτροφία οι Ευαγγελινού Αναστασία, Παντούλα Μαγδαλινή και η Πούλακα Μαρία με βαθμολογία 9,6

Στην ειδικότητα της Γραφιστικήςτην υποτροφία παίρνει η Υδραίου Νικολέτα με βαθμολογία 9,1.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην υπότροφο της ειδικότητας Κοσμήματος Σοφία Σημιακάκη η οποία συμμετείχε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φιλοτέχνησης Σχεδίου Επετειακού Μεταλλίου, που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων τιμώντας τα 40 χρόνια λειτουργίας της και η οποία απέσπασε την πρώτη θέση. Το έπαθλο συνοδευόταν με χρηματικό βραβείο και το μετάλλιο θα χρησιμοποιηθεί από την Ομοσπονδία ως αναµνηστικό αντικείµενο ή κόσμημα, σε εκδόσεις και δραστηριότητες προβολής της και των σχετικών φορέων.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου