ΤΟΠΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Σχέσεις…
Τι σχέσεις έχει ο υπεύθυνος της βιομηχανίας ΜΑΝΟΣ Α.Ε. με υψηλόβαθμα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας; Έτσι δικαιολογείται, από όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, η παρελκυστική και εν πολλοίς προκλητική στάση του ιδιοκτήτη του εργοστασίου…
Α.Τ.

Υβριδικά φίλτρα
Για πρώτη φορά χθες ο Αντινομάρχης Νίκος Ντίτορας άφησε ανοικτό το θέμα, η ΑΓΕΤ, για την έγκριση της νέας περιβαλλοντικής μελέτης, να υιοθετήσει το αίτημα της ΝΑΜ για την τοποθέτηση υβριδικών φίλτρων. Είναι φίλτρα, είπε, που η ΑΓΕΤ τα έχει τοποθετήσει στο εργοστάσιό της στη Χαλκίδα, που καίει λάστιχα…
Α.Τ.

Ζητούν ενιαία περιμετρική ζώνη
Συνάντηση με τους ιδιοκτήτες ταξί της Περιφέρειας είχε προχθές ο αρμόδιος Αντινομάρχης Νίκος Ντίτορας, με τους τελευταίους να επαναλαμβάνουν το μόνιμο αίτημά τους τα τελευταία χρόνια για την καθιέρωση ενιαίας περιμετρικής ζώνης.
Α.Τ.

Αθωώθηκαν πανηγυρικά
Επειδή δεν το είδαμε να δημοσιεύεται. Αθωώθηκαν πανηγυρικά και οι γιατροί και οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών, που κατηγορούνταν για τα “πλαστά” διπλώματα σε ομογενείς από τις πρώην Δημοκρατίες της Σοβιετικής Ένωσης.
Α.Τ.

Με μία βαλίτσα συνεχώς στο χέρι…
Επανέκαμψε στα πάτρια εδάφη η Αντιπρόεδρος της Νεολαίας των Σοσιαλιστικών Κομμάτων της Ευρώπης και υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία Πετρούλα Ντελεδήμου, που τις τελευταίες μέρες βρέθηκε διαδοχικά στο Βερολίνο και στο Βελιγράδι, αντίστοιχα. Μάλιστα η παρουσία της στην πρωτεύουσα της Σερβίας συνέπεσε και με την ορκωμοσία της νέας σερβικής Κυβέρνησης, στο περιθώριο της οποίας είχε την ευκαιρία να τα πει για λίγο και με τον νέο Υπουργό Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, τον Βουκ Γέρεμιτς, μόλις 31 χρονών, τον οποίο η Πετρούλα τον γνώριζε από την Ευρωπαϊκή Σοσιαλιστική Νεολαία…

Δάσκαλε που δίδασκες…
Είναι να σου σηκώνεται η τρίχα ορισμένες φορές. Όταν αποκαλύφθηκε ότι η κεραία κινητής τηλεφωνίας στη διασταύρωση των οδών Αγίας Φωτεινής και Ιασονίδου στη Νέα Ιωνία είναι εγκατεστημένη σε ταράτσα σπιτιού που ανήκει σε ζεύγος καθηγητών μέσης εκπαίδευσης, ο προβληματισμός των περιοίκων ήταν έντονος. Αναρωτιούνται οι γείτονες, τι θα πουν σε ενδεχόμενο ερώτημα μαθητών τους στην αίθουσα; Τι θα απαντήσουν για την καμουφλαρισμένη κεραία έναντι αντιτίμου 3.000 ευρώ το μήνα; Εμείς για να τους διευκολύνουμε τους έχουμε μία πειστική απάντηση. Μπορεί να υποστηρίξουν ότι επειδή ο Αλογοσκούφης δεν τους δίνει το επίδομα των 176 ευρώ το μήνα, βρήκαν τρόπο να αναπληρώσουν το χαμένο εισόδημα. Μη γελάτε, κάποιοι θα τους πιστέψουν.
Χ.Μ.

Δικαστική επίλυση
Οι αρμόδιοι του Δήμου Βόλου αποφεύγουν να δώσουν νέα παράταση στους καταστηματάρχες της πλατείας Πανεπιστημίου οι οποίοι ζητούν να εγκαταλείψουν τα μαγαζιά τους τον επόμενο Φεβρουάριο, διότι φοβούνται ότι τότε οι καταστηματάρχες θα ζητήσουν και νέα παράταση. Όπως δείχνουν τα πράγματα τη λύση θα δώσει η δικαιοσύνη. Τώρα πλέον, όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, είναι πιθανόν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη τόσο ο Δήμος Βόλου, όσο και οι ίδιοι οι καταστηματάρχες. Μάλλον δεν υπάρχει άλλος δρόμος που να… οδηγεί στην πλατεία.
Χ.Μ.

Αδειάσαμε από ΠΑΣΟΚους
Το τριήμερο που ξεκινάει σήμερα σπάνια θα συναντήσει κάνεις στους δρόμους του Βόλου γνωστό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Περίπου 100 στελέχη του κόμματος της αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχουν εκδράμει στην Αθήνα προκειμένου να λάβουν μέρος στο Συνέδριο του κόμματος. Πολλοί μάλιστα έφυγαν από χθες για να έχουν χρόνο για τις αναγκαίες επαφές.
Χ,Μ.

Αρχισε η μάχη των σταυρών
Η εσωκομματικές εκλογές στην τοπική Νέα Δημοκρατία για την ανάδειξη νέων τοπικών οργανώσεων τελείωσαν. Οι πραγματική μάχη τώρα αρχίζει. Μπορεί ήδη να έχουν αποσυρθεί δύο από τους φερόμενους ως υποψηφίους προέδρους της ΝΟΔΕ, παραμένουν όμως τουλάχιστον 5-6 ακόμη. Τώρα ποιοι ακριβώς παράγοντες κάνουν τη συγκεκριμένη θέση τόσο επίζηλη δεν μπορούμε να το καταλάβουμε.
Χ.Μ.

Ολα καλά
Με ευχάριστα νέα επέστρεψε χθες από την συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας ο νομάρχης Μαγνησίας Απ. Παπατόλιας. Ήταν η πρώτη συνεδρίαση στην οποία συμμετείχε και δέχθηκε το καλωσόρισμα από τον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Θεσσαλίας Φ. Γκούπα, όπως και τα υπόλοιπα νέα μέλη του συμβουλίου. Η αρχή ήταν καλή, καθώς η Μαγνησία –εκτός των άλλων- εξασφάλισε τη χρηματοδότηση των δύο μελετών για τα αντιπλημμυρικά έργα στο πολεοδομικό συγκρότημα. Ο χρόνος ήταν ιδιαίτερα πιεστικός, ο Βόλος και η Ν. Ιωνία ήταν εκτός σχεδιασμού για την προηγούμενη νομαρχιακή αρχή και υπηρεσίες και πολιτικοί παράγοντες της ΝΑΜ έτρεξαν αρκετά για να καταθέσουν τις προτάσεις. Τελικά δικαιώθηκαν.
Β.Σ.

Με τσαμπουκά
Την συμμετοχή του στο περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας ο νομάρχης Μαγνησίας φαίνεται ότι την εγκαινίασε με… τσαμπουκά. Αυτόν τον χαρακτηρισμό απέδιδαν στον Απ. Παπατόλια δημοσιογράφοι που παρακολούθησαν τη χθεσινή συνεδρίαση στη Λάρισα. Δεν δίστασε, όπως μετέφεραν, να βάλλει κατά του ΥΠΕΧΩΔΕ για καθυστέρηση έργων και διαδικασιών, να εμφανιστεί διεκδικητικός και να ανεβάσει τους τόνους.
Β.Σ.

Νέο κάλεσμα
Τους… περιμένει τους δημάρχους της Μαγνησίας το Συντονιστικό Νομαρχιακό Όργανο, το οποίο επανασυνεδριάζει το πρωί της ερχόμενης Τετάρτης για τα μέτρα πρόληψης των πυρκαγιών.
Από την προηγούμενη συνεδρίαση στη συντριπτική τους πλειοψηφία έλαμψαν δια της απουσίας τους. Αμέσως μετά έλαβαν γραπτές τις επισημάνσεις των επιτροπών της Περιφέρειας και τις σημαντικές ελλείψεις στις χωματερές. Σε λίγες ημέρες όχι μόνο καλούνται να δώσουν το παρών, αλλά να ενημερώσουν για τα μέτρα που έχουν λάβει, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που τους δόθηκαν.
Β.Σ.

Αχελώος
Την 1 Ιουνίου συζητούνται στο Συμβούλιο της Επικρατείας, οι αιτήσεις που έχουν καταθέσει φορείς της Αιτωλοακαρνανία κατά της εκτροπής του άνω ρου του Αχελώου. Στην συζήτηση θα παραβρεθούν μέλη της Πανθεσσαλικής Επιτροπής που είναι υπέρ της εκτροπής. Με αυτά και με αυτά όμως το έργο πάει πίσω και το καλοκαίρι τα δυσάρεστα αποτελέσματα δεν θα αργήσουν να φανούν.
Δ.Χ

Ενημέρωση
Νέα ενημερωτική εκδήλωση για το νέο τρόπο υπολογισμού των αμοιβών ιδιωτικών έργων και την κατάθεση του προϋπολογισμού τους μέσω διαδικτύου θα πραγματοποιηθεί στο ΤΕΕ Μαγνησίας την ερχόμενη Τετάρτη 23 Μαΐου. Δύο μήνες μετά την εφαρμογή του νέου συστήματος και τα προβλήματα από την εφαρμογή του νέου συστήματος συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τους μηχανικούς.
Δ.Χ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου