ΤΟΠΙΚΑ

Οι δραστηριότητες των βουλευτών της Μαγνησίας

οι-δραστηριότητες-των-βουλευτών-της-μ-851206

Η Ροδούλα Ζήση
Με ερώτησή της που κατέθεσε στη Βουλή, προς τους Υπουργούς Εμπορικής Ναυτιλίας, ΠΕΧΩΔΕ και Οικονομίας, η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κα Ροδούλα Ζήση επισημαίνει τις ελλείψεις υποδομής που υπάρχουν στα λιμάνια του νομού Μαγνησίας και ζητάει την επαρκή και άμεση χρηματοδότηση για την υλοποίηση των απαιτούμενων έργων.
Συγκεκριμένα, στην ερώτησή της η Βουλευτής κα Ζήση αναφέρει:
«Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού για τις ελλείψεις στα λιμάνια της Χώρας, επισημαίνονται οι ελλείψεις υποδομής που υπάρχουν στα λιμάνια της Μαγνησίας και απαιτείται η άμεση επίλυσή τους.
Συγκεκριμένα :
– Στο λιμάνι του Βόλου πρέπει να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις πριμνοδέτησης και πριμνοπλαγιοδέτησης και να τοποθετηθούν στέγαστρα επιβατών.
– Στο λιμάνι της Σκιάθου είναι περιορισμένος ο χερσαίος χώρος και χρειάζεται προσκρουστήρες και στέγαστρα επιβατών.
– Στο λιμάνι της Σκοπέλου χρειάζονται στέγαστρα επιβατών και προσκρουστήρες.
– Στο λιμάνι της Γλώσσας απαιτείται εσωτερική εκβάθυνση και δημιουργία προβλήτας στην εξωτερική πλευρά του λιμενοβραχίονα.
– Στο λιμάνι της Αλονήσου απαιτείται εκβάθυνση της εσωτερικής λιμνολεκάνης καθώς και εγκατάσταση επαρκούς φωτισμού.
Τα ανωτέρω έργα υποδομής των λιμανιών της Μαγνησίας είναι ανάγκη να υλοποιηθούν για την διευκόλυνση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών».
Κλείνοντας την ερώτησή της η κα Ζήση ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς τα εξής:
«1. Γνωρίζουν τις επισημάνσεις που αναφέρονται στην ετήσια έκθεση της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού και αφορούν τις ελλείψεις και στα λιμάνια του νομού Μαγνησίας;
2. Ποιες ενέργειες πρόκειται να γίνουν για την επαρκή χρηματοδότηση των παραπάνω έργων των λιμανιών της Μαγνησίας (Βόλου, Σκιάθου, Σκοπέλου, Γλώσσας και Αλοννήσου), ώστε να υλοποιηθούν το συντομότερο δυνατόν»;

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου