ΤΟΠΙΚΑ

Κάτι άλλο μου θυμίζει

κάτι-άλλο-μου-θυμίζει-851206

Καταντάει πια ντροπή για τον τόπο, για την πατρίδα και για το έθνος μας, για εικόνα που εμφανίζουμε διεθνώς, ο τρόπος με τον οποίο ασκείται ενίοτε η αντιπολίτευση.
Φτάσαμε επιτέλους στο σημείο να ανακοινωθεί ότι αίρεται η περίφημη επιτήρηση της ελληνικής οικονομίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Και όσο η αντιπολίτευση περιορίζεται να λέει ότι η κυβέρνηση δεν δικαιούται να πανηγυρίζει για το γεγονός αυτό, επειδή η επιτήρηση μας επιβλήθηκε ως συνέπεια της απογραφής, που ήταν δική της επιλογή, έχει καλώς. Από την πλευρά της η κυβέρνηση απαντά τα δικά της, ότι η απογραφή ήταν αποτέλεσμα των τεραστίων κρυφών ελλειμμάτων που μας άφησε η κυβέρνηση Σημίτη και πάει λέγοντας.
Το απαράδεκτο είναι να προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι τάχα υπήρξαν συμφωνίες «κάτω από το τραπέζι» ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Και αυτό να στηρίζεται μόνο σε μια «υποψία».
Αν ο κ. Παπανδρέου έχει έστω την παραμικρή ένδειξη ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε θα έπρεπε, με την ιδιότητα του ως προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, να ζητήσει από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, να καταθέσει στο ευρωκοινοβούλιο πρόταση μομφής κατά της Επιτροπής. Και στην Βουλή των Ελλήνων να καταθέσει ο ίδιος πρόταση μομφής, για πολιτική απάτη κατά της κυβέρνησης.
Οι δηλώσεις τού τύπου «αν υπάρχουν» μυστικές συμφωνίες, τότε το ΠΑΣΟΚ δεν θα τις αναγνωρίσει όταν και αν γίνει κυβέρνηση, με συμπαθάτε αλλά συνιστούν φτηνά πολιτικά νταηλίκια, χωρίς κανένα πραγματικό αντίκρισμα.
Όσο για μας τους πολίτες, θυμίζουν απλώς τις οργισμένες δηλώσεις και τις ρητές διαβεβαιώσεις του παρελθόντος, όταν π.χ. το ΠΑΣΟΚ, το 1992, εμφάνιζε ως απάτη την πώληση της ΑΓΕΤ και δεσμευόταν ότι… το πρώτο πράγμα που θα έκανε, μόλις θα έπαιρνε την εξουσία, θα ήταν η ακύρωση αυτής της απόφασης. «Θα πάρουμε αμέσως πίσω τη στρατηγικής σημασίας τσιμεντοβιομηχανία», δήλωνε ο αείμνηστος πατέρας του σημερινού προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Και από κοντά εν χορώ όλα τα στελέχη του.
Τελικά από όλη εκείνη την φασαρία το μόνο αποτέλεσμα ήταν να δανεισθούν οι τρομοκράτες «επιχειρήματα» για να δολοφονήσουν ένα από τα ωραιότερα μυαλά της Ελλάδας, τον Μιχάλη Βρανόπουλο, ως υπεύθυνο για την πώληση της ΑΓΕΤ.
Το ΠΑΣΟΚ πήρε την εξουσία, δύο φορές έκτοτε, αλλά η ΑΓΕΤ έμεινε εκεί που ήταν.
Πάλι στην ίδια ανευθυνότητα κατρακυλάει η αντιπολίτευση;
Κρίμα, γιατί άλλα μας υποσχέθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου