ΤΟΠΙΚΑ

Απαξίωση της ΚΟΝΤΙ σε Νομαρχία και Δημόκριτο

απαξίωση-της-κοντι-σε-νομαρχία-και-δημ-851206

«Πόρτα» από τη βιομηχανία της ΚΟΝΤΙ, στη Β’ Βιομηχανική Περιοχή, στον αρμόδιο για θέματα Περιβάλλοντος αντινομάρχη Νίκο Ντίτορα και στον υπεύθυνο του Εργαστηρίου Ελέγχου Διοξινών του «Δημόκριτου» Λεόντιο Λεοντιάδη.
Το σοβαρό πρόβλημα εντοπισμού των διοξινών στη Βιομηχανική Περιοχή έφεραν στο Βόλο, την περασμένη Πέμπτη, τον επιστήμονα του «Δημόκριτου», προκειμένου να ενημερωθεί για τα μέτρα που λήφθηκαν στην περιοχή και σε συνεργασία με τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση να προχωρήσουν επιπλέον ενέργειες.
Ο κ. Λεοντιάδης και ο αντινομάρχης Περιβάλλοντος, μία ημέρα μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Νομαρχία, επισκέφθηκαν τη Βιομηχανική Περιοχή, προκειμένου να εξετάσουν σε μία προς μία τις βιομηχανίες τις συνθήκες λειτουργίας και τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος.
Αίσθηση και προβληματισμό, ωστόσο, προκάλεσε η… υποδοχή που έτυχαν στο εργοστάσιο της ΚΟΝΤΙ.
Από τη μία πύλη της παραγωγικής μονάδας τους έστειλαν στη δεύτερη, προκειμένου να εισέλθουν στους χώρους του εργοστασίου.
Μπροστά από την αριστερή πύλη έδωσαν όλα τα στοιχεία τους, για να λάβουν την απάντηση ότι ο χημικός του εργοστασίου απουσιάζει και κατά συνέπεια κανείς δεν μπορούσε να τους δεχθεί και να τους ενημερώσει.
Μισή ώρα διήρκησαν οι διαπραγματεύσεις με τον αντινομάρχη Περιβάλλοντος και των υπεύθυνο του «Δημόκριτου» να αναμένουν την είσοδό τους. Υπάλληλοι τους… ενημέρωσαν ότι θα έπρεπε να είχαν φροντίσει να επικοινωνήσουν για την επίσκεψή τους μία ημέρα νωρίτερα, ώστε να είναι προετοιμασμένοι, να έχουν πάρει εντολή από τον διευθυντή για να γίνει επίσκεψη στους χώρους ή να βρίσκεται ο ίδιος ο διευθυντής στο εργοστάσιο.
Τελικά, μετά από αρκετή ώρα κατάφεραν να περάσουν την πύλη, όχι όμως για να περιοδεύσουν στο χώρο του εργοστασίου, όπως συνέβη στις υπόλοιπες επιχειρήσεις τις οποίες επισκέφθηκαν, αλλά για να εισέλθουν σε ένα γραφείο.
Ήταν ο μόνος χώρος που επισκέφθηκαν. Ο υπεύθυνος του «Δημόκριτου» αναχώρησε δίχως τα στοιχεία που χρειαζόταν, καθώς οι δύο υπάλληλοι, οι οποίοι συναντήθηκαν μαζί τους δεν είχαν εντολή, όπως ανέφεραν, για να δώσουν απαντήσεις και να ενημερώσουν.
Σκοπός των επιτόπιων επισκέψεων σε όλες τις επιχειρήσεις που λειτουργούν στη Β’ ΒΙ.ΠΕ. ήταν να διαπιστωθούν οι μέθοδοι που ακολουθούν και τα ISO που διαθέτουν. Επρόκειτο για μέρος των ελέγχων που ξεκίνησαν και συνεχίζονται στη Βιομηχανική Περιοχή, προκειμένου να εντοπιστεί η πηγή ρύπανσης του περιβάλλοντος με διοξίνες και PCBs.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου