ΤΟΠΙΚΑ

Πνίγηκε ο Βόλος από τη σκόνη

πνίγηκε-ο-βόλος-από-τη-σκόνη-851206

«Μανιτάρι» σκόνης χθες το απόγευμα από την ΑΓΕΤ Ηρακλής. Το μαύρο σύννεφο που έπνιξε τις γύρω περιοχές της τσιμεντοβιομηχανίας σήμανε συναγερμό στη νομαρχιακή αρχή και στις αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας.
Το ντουμάνι που έγινε ορατό κινητοποίησε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Νομαρχίας, το οποίο επισκέφθηκε το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ μαζί με τον αντινομάρχη Περιβάλλοντος Νίκο Ντίτορα, μετά από εντολή του νομάρχη Μαγνησίας Απ. Παπατόλια.
Στις 6.36 μ.μ. πυκνός καπνός –το αποκαλούμενο ως «μανιτάρι»- βγήκε από κάμινο της τσιμεντοβιομηχανίας.
Για τρία λεπτά της ώρας στον αέρα «έφυγαν» μεγάλες ποσότητες σκόνης ύστερα από πτώση των ηλεκτρικών φίλτρων.
Πρόκειται για φαινόμενο που προκλήθηκε από την ολιγόλεπτη παύση λειτουργίας, η οποία κρίθηκε αναγκαία για λόγους ασφαλείας και προκειμένου να αποφευχθεί κίνδυνος έκρηξης.
Ο αντινομάρχης Περιβάλλοντος, ο οποίος ενημερώθηκε αναλυτικά για το τι ακριβώς συνέβη κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στη βιομηχανία, ανέφερε ότι το εργοστάσιο οδηγήθηκε σε τρίλεπτη διακοπή λειτουργίας, όπως συμβαίνει σε περίπτωση που το ποσοστό του μονοξειδίου του άνθρακα στα απαέρια των ηλεκτροστατικών φίλτρων υπερβεί το ποσοστό του 2%.
Προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν κίνδυνος έκρηξης η παραγωγική διαδικασία διεκόπη, με αποτέλεσμα μεγάλες ποσότητες σκόνης από την ΠΚ5 να «αποδράσουν» στον αέρα.
Το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος ενημερώθηκε αναλυτικά για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, ενώ τα όρια εκπομπής σκόνης καταγράφηκαν από τα συστήματα μέτρησης.
Τεχνικός ασφαλείας του εργοστασίου κλήθηκε στην ΑΓΕΤ και εξέτασε τι συνέβη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου