ΤΟΠΙΚΑ

Να δηλώνεται και στις τράπεζες η απώλεια

να-δηλώνεται-και-στις-τράπεζες-η-απώλε-851206

Οι πολίτες που χάνουν την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριό τους πρέπει να απευθύνονται άμεσα και στις τράπεζες με τις οποίες συνεργάζονται ώστε να αποφεύγονται οι συναλλαγές με πλαστά πιστοποιητικά.
Λόγω της αύξησης των εγκληματικών ενεργειών που αφορούν την έκδοση δανείων και καρτών, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) αποφάσισε την έκδοση ενημερωτικού υλικού (φυλλάδιο και αφίσα) , σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και την εταιρεία Τειρεσίας ΑΕ.
Σύμφωνα με το φυλλάδιο, σε περίπτωση κλοπής ή απώλειας της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου, ο πολίτης πρέπει να απευθυνθεί το συντομότερο δυνατό στην Αστυνομία, στην τράπεζά του και στην Τειρεσίας ΑΕ:
– Να δηλώσει αμέσως την απώλεια ή την κλοπή του διαβατηρίου ή της ταυτότητάς του στην πλησιέστερη Αστυνομική ή Προξενική Αρχή. Να ζητήσει και να φυλάξει προσεκτικά το αντίγραφο της «Δήλωσης Απώλειας ή Κλοπής» διότι αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο, στην περίπτωση που χρησιμοποιηθούν κακόβουλα τα πιστοποιητικά του.
– Να ενημερώσει αμέσως για την απώλεια τις τράπεζες με τις οποίες συνεργάζεται για να προστατέψει τους τραπεζικούς του λογαριασμούς. Μόλις αντικατασταθούν τα απολεσθέντα έγγραφα, να ενημερώσει τις τράπεζες για τα στοιχεία της νέας αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου του.
– Να ενημερώσει για την απώλεια την Τειρεσίας ΑΕ συμπληρώνοντας το έντυπο «Αίτηση-Δήλωση Απώλειας Ταυτότητας/Διαβατηρίου», το οποίο ο πολίτης μπορεί να βρει στο δικτυακό τόπο της εταιρίας, στα γραφεία της και στα καταστήματα των τραπεζών.
Το έντυπο θα το υποβάλει ο πολίτης είτε αυτοπροσώπως, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στην «Τειρεσίας Α.Ε.», μαζί με το αντίγραφο της βεβαίωσης του αρμόδιου Αστυνομικού Τμήματος ή με Υπεύθυνη Δήλωση επικυρωμένη για το γνήσιο της υπογραφής από Δημόσια Αρχή, στην οποία θα αναφέρεται ότι έχει υποβάλει δήλωση απώλειας ή κλοπής στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα.
Τα γραφεία της εταιρίας λειτουργούν τις εργάσιμες ημέρες 8.30 π.μ. – 2.00 μ.μ., στα τηλ. 210-36.76.700, στην Αθήνα, οδός Μασσαλίας 1, ΤΚ 106 80, και στο Μαρούσι Αττικής, οδός Αλαμάνας 1, ΤΚ 151 25.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου