ΤΟΠΙΚΑ

Κλειστά λόγω απεργίας

κλειστά-λόγω-απεργίας-851206

Με κεντρικό σύνθημα «επιστροφή των χρημάτων στα Ταμεία» κατέρχονται σήμερα σε 24ωρη γενική απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Στην κινητοποίηση μετέχουν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Μετ εμποδίων οι μετακινήσεις.
Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν σε συγκέντρωση στις 11:00 το πρωί της Τρίτης στο Πεδίον του Αρεως, ζητώντας διαλεύκανση σε βάθος της υπόθεσης των ομολόγων και απόδοση ευθυνών, καθώς και άμεση αποκατάσταση της ζημιάς που έχουν υποστεί τα Ταμεία.
Χωριστή συγκέντρωση πραγματοποιεί στις 10:30 της Τρίτης το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΚΚΕ) στην Πλατεία Κοτζιά. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.
Δύο συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη.
Η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) και της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης Ε(ΕΔΟΘ) θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 π.μ. μπροστά στο ΕΚΘ και θα ακολουθήσει πορεία προς το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.
Το ΠΑΜΕ διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά, την ίδια ώρα, στον Ηλεκτρικό Σταθμό.
Στην απεργία συμμετέχουν δημόσιοι υπάλληλοι, εφοριακοί, το προσωπικό των Ταμείων, δάσκαλοι και καθηγητές, εργαζόμενοι σε δήμους και νομαρχίες, τραπεζοϋπάλληλοι, εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, ιδιωτικοί υπάλληλοι, οικοδόμοι και εργάτες.
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, που θα δέχονται μόνο επείγοντα περιστατικά.
Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης θα σιγήσουν την Τρίτη. Την επομένη δεν θα κυκλοφορήσουν εφημερίδες λόγω της 24ωρης απεργίας της ΕΣΗΕΑ.
«Παγώνουν» οι μετακινήσεις
Σοβαρά προβλήματα αναμένεται να παρουσιασθούν στις μετακινήσεις και τις αερομεταφορές.
Στο μετρό και στον ΗΣΑΠ η απεργία θα είναι 24ωρη, ενώ τα τρόλεϊ δεν θα κυκλοφορήσουν από τις 11:00 έως τις 15:00 και το Τραμ από τις 12.00-16.00. Τα λεωφορεία ακινητοποιούνται από τις 05:00 έως τις 07:30 και από τις 22:30 έως τη λήξη της βάρδιας.
Σε 24ωρη βάση και η απεργία στον ΟΣΕ και τον Προαστιακό.
Ως προς τις αερομεταφορές, στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) πραγματοποιείται 24ωρη απεργία. Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας κάνουν στάση εργασίας από τις 12:00 το μεσημέρι έως 16:00. Οι εργαζόμενοι των Ολυμπιακών Αερογραμμών απεργούν από τις 10:00 το πρωί έως τις 13:00.
Οι Ολυμπιακές Αερογραμμές έχουν ανακοινώσει την οριστική ματαίωση 62 πτήσεων μετ επιστροφής, και αλλαγή της ώρας αναχώρησης για 8 προορισμούς. Αυτές που αλλάζουν ώρα αναχώρησης, είναι οι πτήσεις από Αθήνα μετ΄επιστροφής προς Μιλάνο, Χανιά, Κέρκυρα, Ηράκλειο, Βουκουρέστι, Κω, Βελιγράδι και Σαντορίνη.
Οι επιβάτες των Ολυμπιακών Αερογραμμών μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες στο τηλεφωνικό αριθμό 210 – 9666.666 και στα κατά τόπους αεροδρόμια.
Από την Aegean ανακοινώθηκε ότι ματαιώνονται 38 σκέλη πτήσεων εσωτερικού. Σε 29 σκέλη τακτικών πτήσεων εσωτερικού και εξωτερικού αλλάζει η ώρα αναχώρησης, καθώς και σε πέντε πτήσεις Τσάρτερ.
Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία σημειώνει ότι το προσωπικό της εργάζεται συνεχώς ώστε να επικοινωνήσει με τους περισσότερους επιβάτες των ως άνω ακυρωμένων πτήσεων προκειμένου να τους προωθήσει σε άλλες πτήσεις του δικτύου καθώς και να τους ενημερώσει για τις αλλαγές στις ώρες αναχώρησης.
Για περισσότερες πληροφορίες οι επιβάτες θα πρέπει να καλούν στα τηλέφωνα: 801 11 20000 (από σταθερό), 210 6261000 (από κινητό).
Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται και οι λιμενεργάτες και οι υπάλληλοι στα λιμάνια.

Χωρίς ειδήσεις
Νέα 24ωρη απεργία στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης σήμερα, ημέρα κατά την οποία πραγματοποιείται η γενική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καλεί τις Ενώσεις-μέλη της Ομοσπονδίας (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΗΕΘΣΕΕ και ΕΣΠΗΤ) να οργανώσουν πανελλαδικά τη συμμετοχή των δημοσιογράφων στην νέα 24ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ.
Η ΠΟΕΣΥ επισημαίνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο προς πάσα κατεύθυνση ότι οι πρωτοφανείς κυβερνητικές μεθοδεύσεις σε βάρος των ασφαλιστικών φορέων συνιστούν πολιτική και οικονομική λεηλασία, με στόχο την ανατροπή της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και παράδοση της περιουσίας των Ταμείων στο βωμό της κερδοσκοπίας και του χρηματιστηριακού τζόγου.
Η εισβολή αυτή στα αποθεματικά και στο ασφαλιστικό σύστημα των εργαζομένων στον Τύπο σε συνδυασμό με την αύξηση του αριθμού των εξοφλητικών δόσεων των υποχρεώσεων των εργοδοτών και την πρόσφατη τροπολογία που μετατρέπει τα ασφαλιστικά Ταμεία σε χρηματιστηριακές εταιρίες, οδηγεί στην πράξη στην αδρανοποίηση από τους εργοδότες και άλλους υπόχρεους εξόφλησης οφειλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ προς το ΤΣΠΕΑΘ και μέσω αυτού στα υπόλοιπα συνδικαιούχα Ταμεία Ασφάλισης, Επικουρικής, Πρόνοιας, Αλληλοβοήθειας και Περίθαλψης.
Οι δημοσιογράφοι καταγγέλλουν ότι η προκλητική και ευθεία υπονόμευση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων στον κλάδο και των πόρων των Ταμείων αποτελεί casus belli για τους εργαζόμενους στον Τύπο και τα ΜΜΕ, γιατί εκτός των άλλων, οδηγεί και σε βάναυση χειραγώγηση της ενημέρωσης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου