ΤΟΠΙΚΑ

Μέσω ενστάσεων οι εσωκομματικές της ΝΔ

μέσω-ενστάσεων-οι-εσωκομματικές-της-ν-851206

Μέχρι αργά χθες το βράδυ η Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή Εκλογών της Ν.Δ στη Μαγνησία αδυνατούσε να ανακοινώσει τα επίσημα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών στις Δημοτικές Οργανώσεις, αν και από νωρίς το πρωί είχαν διαρρεύσει από μέλη, ανεπίσημα τουλάχιστον, διάφορα αποτελέσματα.
Τα μέλη της Ν.Ε.Φ.Ε με πρόεδρο τον κ. Μουράτογλου και μέλη τους κ.κ. Χρ. Στρατηγόπουλο, Κων. Τσαντό και Κ. Θεοχάρη συνεδρίαζε μέχρι αργά το βράδυ, προκειμένου όπως τονίζονταν να επικυρώσει αποτελέσματα, αφού εξεταστούν ενστάσεις και βάσει του Καταστατικού όλα τα ζητήματα που τέθηκαν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.
Η μάχη του σταυρού επικεντρώθηκε κυρίως σε Βόλο και Νέα Ιωνία, ενώ στην περιφέρεια σε αρκετές δημοτικές οργανώσεις η προσέλευση ήταν υποτονική.
Κύριο χαρακτηριστικό των εσωκομματικών εκλογών η ένσταση που ακολούθησε από τον υποψήφιο πρόεδρο της Δ.Ο. Βόλου Κώστα Αλεξογιάννη… για τις διαδικασίες στη Δημοτική Οργάνωση του Βόλου και ειδικότερα στη σταυροδοσία… τριών υποψηφίων.
Ενστάσεις όμως υπήρξαν και για τις διαδικασίες στις Δημοτικές Οργανώσεις Μηλεών, Νέας Αγχιάλου, Κάρλας, Πορταριάς.

Τα ονόματα των εκλεγέντων στη Δ.Ο. Βόλου
Αργά το βράδυ η Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή απέρριψε όλες τις ενστάσεις. Επιφυλασσόμενη να δώσει σήμερα στη δημοσιότητα όλα τα ονόματα των επιτυχόντων σε κάθε Δημοτική Οργάνωση.
Όπως έγινε ωστόσο γνωστό στη Δημοτική Οργάνωση Βόλου εκλέγονται οι παρακάτω: Παναγιώτης Σαμαρτζής (πρώτος σε σταυρούς), Απόστολος Κωστούλας, Πάππου Χρυσούλα, Θεόδωρος Ζουμπούλης, Στράτος Μπατζόπουλος, Κ. Βασιλείου, Ερμαριοπούλου Φωτεινή και Μαντούδη Αναστασία.

Τα οριστικά αποτελέσματα αναμένονται σήμερα, όπως και η σταυροδοσία για τα 9 μέλη που εκλέγονται σε κάθε Δημοτική Τοπική Οργάνωση και έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη Νομαρχιακή Συνέλευση.
Σε τέσσερις πάντως Οργανώσεις (Σηπιάδα, Αργαλαστή, Αφέτες, Μακρινίτσα) δεν έγιναν εκλογές για Δημοτική Οργάνωση, καθώς δεν κατατέθηκαν υποψηφιότητες.
Στις 29 Μαΐου, από τις 12 το μεσημέρι και μέχρι το μεσημέρι της επόμενης, θα κατατεθούν οι υποψηφιότητες για τη θέση του Προέδρου της Νομαρχιακής Επιτροπής (ΝΟΔΕ) και για τις θέσεις των 16 αιρετών μελών της ΝΟΔΕ, εκ των οποίων, σύμφωνα με την ποσόστωση, θα εκλεγούν πέντε γυναίκες.
Στη Δημοτική Οργάνωση του Βόλου εξελέγη ο μοναδικός υποψήφιος κ. Κων. Αλεξογιάννης, ενώ στη Δημοτική Οργάνωση Ν. Ιωνίας εκλέγεται πρόεδρος ο επίσης μοναδικός υποψήφιος Σωτ. Δεληγιάννης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου